Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susține că premierul desemnat, Ludovic Orban, nu are nicio șansă să primească votul de încredere al Parlamentului. Fifor anunță faptul că PSD va sesiza Curtea Constituțională, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va veni și a doua oară cu aceeași nominalizare, ceea ce înseamnă că Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar cel puțin până după alegerile prezidențiale.

”Orban, „nebunul” de sacrificiu de pe tabla de sah a lui Iohannis! Acesta e rolul mărunt pe care i l-a rezervat președintele, cel de „premier respins”.

Probabil a simțit și el că e prea frumos ca să poată fi adevărat. Iar ca să nu facă pe „nebunul”, Rareș Batistuță l-a amăgit că tot pe el îl va pune Iohannis și a doua oară.

Dar vă spun că nu va exista „a doua oară” pentru Sică. 
Asa cum la remaniere Guvernul trebuie să vină cu ALTĂ propunere de ministru, atunci când președintele o refuză pe prima, tot așa, Iohannis va trebui să vină cu ALTĂ propunere, după ce Sică va fi respins de Parlament.

Iar dacă președintele va face pe „nebunul”, există desigur calea sesizării conflictului juridic de natură constituțională.Deci, dragi români, puteți răsufla ușurați! Orban nu va fi premierul României! Va fi cel mult un „premier respins”, după care va redeveni... șomer.”, scrie Mihai Fifor.

Deşi plenul CSM nu a reuşit nici a şaptea oară să o numească pe Adina Florea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în urma votului egal, 9-9, Secţia are totuşi parte de două victorii de etapă. Plenul CSM a validat numirea a trei noi procurori în cadrul SIIJ şi organizarea unui nou concurs pentru procurori cu funcţii de execuţie în cadrul Secţiei.

Plenul CSM a decis marţi, 15 octombrie, validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 11 aprilie - 15 iunie 2019 şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi admişi. Cei trei candidaţi admişi sunt Silviu-Vasile Ciocoiu, de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, Nicolae-Adelin Mihăilă, de la Parchetul Tribunalului Buzău, şi Adina Petrescu, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot marţi, membrii CSM au decis organizarea concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Procurorii din cadrul SIIJ trebuie să aibă cel puţin grad de parchet de pe lângă curte de apel şi o vechime de cel puţin 18 ani în profesie. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea înnoirii mandatului până la 9 ani.

Cele două puncte de pe ordinea de zi au fost anterior amânate de mai multe ori, din cauza boicotului practicat de unii membri ai CSM. În urma votului de marţi, SIIJ are 8 procurori, faţă de 15 cât este maximum prevăzut de lege, în condiţiile în care este interzisă delegarea sau detaşarea procurorilor în cadrul acestei structuri. Secţia este condusă de procurorul-şef adjunct Nicolae Marin, până la validarea concursului pentru funcţia de procuror-şef şi numirea Adinei Florea.

Marți, 15 Octombrie 2019 22:02

INFORMARE Apele Romane-OS Campina

INFORMARE Apele Romane-OS Campina

Marti, in plenul CSM, s-a discutat despre abuzurile procurorilor, iar Bogdan Licu, procurorul general, a confirmat ca astfel de fapte au fost savarsite. Un exemplu concret oferit de Licu este chair cel care ii vizeaza pe "paraditorii" de la DNA Ploiesti.

Potrivit procurorului general, ar trebui ca dosarele ce ii vizeaza pe magistrati sa contina si o anexa cu numele procurorilor care au savarsit abuzuri, pentru ca acestia sa poata fi anchetati si sa se poata face o evaluare a dosarelor pe care le-au intsrumentat.

Totodata, Licu considera ca abuzurile savarsite de procurorii de la Ploiesti au fost gandite si puse in practica de "unitatea de elita", fara a exista presiuni sau alte interventii. Cu alte cuvinte, Onea si Negulescu au actionat "de capul lor", instrumentand dosare bazate pe probe false, marturii mincinoase si declaratii de martori amenintati.

"La Ploiești, în dosarele instrumentate SIIJ, s-au devoalat aspecte inimaginabile ale unor foști colegi procurori", a declarat Licu, facand referire la "paraditorii" Onea, Portocala & gasca.

Mai jos aveti o fotografie pentru a va face o idee despre ce inseamna dosarul Onea-Negulescu ajuns de la SIIJ la Inalta Curte.

 

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimişi în judecată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru săvârşirea mai multor infracţiuni printre care represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lista dosarelor false pentru care Parchetul General ii acuza pe "paraditorii" de la Haules

Dosarul 465/p/2013 - deschis de procurorul "Portocala" pe numele unor persoane fizice, pe care le-a acuzat de evaziune fiscala, in lipsa de probe. Dosarul a avut la baza denunturi date sub presiune si probe masluite. Se judeca la Tribunalul Prahova.

Dosarul 183/p/2013 - celebrul dosar care ii viza pe Mircea si Vlad Cosma, dar si pe angajati ai CJ Prahova. Dosarul a fost preluat de Onea si Giluela Deaconu de la Mircea Negulescu si a fost lucrat pe probe ticluite (celebrul "stick de memorie" etc). Se judeca la ICCJ.

Dosar 994/42/2015 - Deschis pe numele Andreei Cosma, lucrat de Alfred Savu sub atenta supraveghere a lui Lucian Onea. Dosarul a fost folosit de Negulescu pentru a o santaja pe Cosma si a obtine favoruri sexuale. Se judeca la ICCJ.

Dosarul Ghita-Tudose-Viorel Dosaru-Aurelian Mihăilă-Emanuel Saghel - dosar lucrat de gasca Onea-Raileanu-Negulescu, bazat pe denunturi false. Acuzatiile au fost respinse de judecatori, iar toate victimele procurorilor de la Ploiesti au fost achitate pe fond la ICCJ. 

Dosar Cristinel Toader - Celebrul dosar pe care Portocala i l-a deschis lui Toader "dintr-un fetis". Fostul sef al Politiei Locale Ploiesti a depus plangere pe numele lui Negulescu pe care l-a acuzat de influențarea declarațiilor, compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, purtare abuzivă și constituire de grup infracțional organizat. Se judeca la Tribunalul Prahova. 

Dosar 218/p/2014 - Dosarul HidroPrahova, lucrat de Onea si Giluela Deaconu, in care s-au atasat probe false precum tabelul cu alegatori din Republica Moldova. Netrimis in judecata.

Dosar 4564/105/2017 - deschis pe numele lui Vlad Cosma pentru evaziune fiscala. Dosar deschis de Negulescu, bazat pe probe ticluite, se judeca la Tribunalul Prahova.

Dosar 47338/3/2016 Cerasela Raileanu a lucrat, alaturi de Onea, dosarul Anei Maria Patru, existand indicii ca procurorii au atribuit indentitati fictive unor persoane care aveau si o alta calitate in cauza. Sectia penala a Tribunalului Bucuresti i-a obligat pe procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la unitatea de elita DNA Ploiesti sa desecretizeze lista martorilor cu identitate protejata folositi in dosarul Anei Maria Patru.

Netrimise in judecata sunt si dosarele:

Dosarul tigailor deschis pe numele lui Daniel Savu si Sebastian Ghita - dosar prezentat si in spatiul public, unde exista inregistrari audio in care 5 martori protejati erau pusi sa minta simultan in biroul lui Savu Alfred.

Dosarul Siveco 110/P/2016 al DNA Ploiesti care a fost preluat sub nr 249/P/2018 de catre DNA Bucuresti. Procurorii Onea si Raileanu sunt acuzati ca au constituit un grup infractional organizat folosindu-se de Irina Socol si Tiberiu Urdareanu pentru a inventa declaratii false la adresa lui Sebastian Ghita.

Dosarul Ponta-Blair-Ghita - Dosarul despre care se stie ca a fost bazat pe denunturile redactate chiar de procurorii Savu si Negulescu, existand si o inregistrare care dovedeste acest lucru.

Dan Barna a anunțat, la Digi24, că dorește ”un calendar foarte clar, asumat încă din acest moment”, de la președintele Klaus Iohannis.

În acest calendar despre care a vorbit Dan Barna, liderul USR a subliniat că dorește asumarea exactă a etapelor prin care se va ajunge la alegerile anticipate.

”Altfel, intrăm într-o logică de promisiuni politice greu de susținut ulterior. Președintele nu ne-a mai dat impresia că susține cu adevărat anticipatele, pentru că a zis: bun, asta e o discuție de după alegerile prezidențiale, o să vedem ce se întâmplă atunci. A fost un mesaj echivoc” a spus Dan Barna.

Întrebat ce se întâmplă dacă nu va avea acest calendar asumat, Dan Barna a precizat că nu dorește doar acest calendar, ci și celelalte condiții pe care le-a pus USR pentru susținerea Guvernului PNL.

”I-am transmis și președintelui și am spus-o de fiecare dată că voturile USR nu sunt voturi bonus primite pentru orice propunere guvernamentală. Deci USR va discuta despre susținerea unei guvernări PNL doar în situația în care avem aceste elemente rezolvate- primari în două tururi sunt o miză pentru cetățeni, fără niciun dubiu. Dacă nu, susținerea guvernului rămâne sub semnul întrebării, pentru că noi considerăm că soluția sunt alegerile anticipate și nu un guvern slab care să nu facă decât să aducă perspectiva ca PSD să se întoarcă”.

Jurnalistul Ion Cristoiu are un editorial dur la adresa președintelui Klaus Iohannis ce a vorbit despre "o Românie fără PSD", afirmând că PSD a fost întotdeauna o problemă pentru sergenții majori mesianici prin forța sa ca partid, iar lichidarea formațiunii e unul dintre țelurile Sistemului.

Redăm integral editorialul publicat pe https://www.cristoiublog.ro

"Sîmbătă cu prilejul deschiderii campaniei electorale pentru prezidențiale, Klaus Iohannis, candidatul PNL la președinție, a postat pe Facebook un mesaj care se adresează, cred, românilor și nu marțienilor, o dată ce începe cu „Dragi români,”.

Domnia sa cere românilor, care îi sînt dragi, un fel de PNL-iști cărora li se adresează cu dragii mei, formulă care mă nedumerește, deoarece român și eu fiind, n-am păzit oile cu Klaus Iohannis și nici n-am jucat Popa prostu cu Prima Doamnă zisă și Răvășitoarea, ca să mi se spună, dragule, să vină la vot într-un număr cît mai mare. Pînă aici nimic deosebit, ba chiar un clișeu, ținînd de retorica democrației, veniți la vot, fiecare vot contează, bla, bla, bla. Klaus Iohannis e încă președintele României. Deși s-a declarat de vreun an și ceva candidat al unui singur partid, PNL, totuși, el nu s-a autosuspendat din funcție pe perioada campaniei. Va profita în continuare de SRI, de SPP, de STS, de SIE, într-un cuvînt, de Garda Pretoriană a instituțiilor de forță. În calitate de președinte al României, al unei țări democratice, Klaus Iohannis îndeamnă pe români să vină la vot nu pentru că doar prin asta își vor exprima dreptul de a avea un cuvînt de spus în alcătuirea Puterii, ci pentru a distruge PSD:

„Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăți care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală și corectă.”

E lucru știut că Klaus Iohannis se descurcă rău în limba română. Domnia sa gîndește în limba germană și, cînd scrie sau cînd vorbește în românește, traduce în germană. Stînd prost cu limba română, nu de puține ori formularea în românește e alta decît a gîndit-o el în nemțește. Acestei caracteristici i se datorează folosirea excesivă a lui foarte.
Plecînd de la această realitate, m-am întrebat ce-a vrut să spună traducînd din nemțește Klaus Iohannis prin a avea pentru prima dată în ultimii 30 de ani o României fără PSD.
M-am gîndit c-a vrut să spună o României care să nu fie guvernată de PSD.

Din punct de vedere istoric, ar fi o năzbîtie.
Prin alegerile din 1996, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de patru ani a stat departe de Putere atît în plan prezidențial, cît și parlamentar.
Prin victoria lui Traian Băsescu în turul al doilea al prezidențialelor din 2004, PSD a fost nu numai alungat de la putere, dar și supus unei hăituieli cum rar se întîmplă chiar și în Caraibe.
În 2015, prin Operațiunea Colectiv, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de un an, Klaus Iohannis a beneficiat de Guvernul Meu 1.
Așadar, dacă prin o Românie fără PSD înțelegem o Românie fără PSD la putere, Klaus Iohannis nu putea face o eroarea istorică de asemenea proporții.
Fie și pentru faptul că în 2009, cînd el a devenit premierul lui Mircea Geoană, în urma Înțelegerilor de la Grivco, PSD nu era la putere, ci în Opoziție. Pentru a-l pune pe el premier, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern de Dreapta.

Rămîne atunci varianta distrugerii PSD.
Klaus Iohannis, președintele unei țări democratice, a unei țări aliate a SUA, pentru care a primit și o șapcă, se adresează românilor să iasă la vot la prezidențiale pentru ca astfel PSD să fie scos în afara legii.
Propunerea adresată românilor e următoarea:
Ieșiți la vot ca să mă votați pe mine. Dacă mă votați și eu obțin un scor zdrobitor, mă angajez că voi lichida PSD.

Cum adică va fi o Românie fără PSD?
PSD e un partid politic în ansamblul pluralismului românesc.
Are multe slăbiciuni.
N-a fost identificat cu nimeni din UE și din NATO ca partid extremist.
Dar chiar dacă ar fi fost identificat, cum adică să fie scos în afara legii?
În Germania există un partid de extremă Dreaptă.
A spus vreodată cancelarul Angela Merkel că promite o Germanie fără acest partid?
A fost o scăpare?
Nici vorbă.

PSD a fost totdeauna o problemă pentru sergenții majori mesianici prin forța sa ca partid.
Cînd îl crezi doborît ca după 1996 sau după 2004, constați că mișcă, ba mai mult că obține scoruri însemnate la alegeri.
Sergenții majori din Servicii și din instituțiile de forță, de fapt generalii ghiorțani, puși pe căpătuială, visează Guvernări slabe. Minoritare, așa cum se anunță Guvernul Ludovic Orban, sau sprijinite în Parlament de Coaliții de hăis-cea. În postdecembrism PSD e singurul partid care a putut Guverna de unul singur sau într-o Coaliție de formă, precum cea cu ALDE.

Lichidarea acestui partid e unul dintre țelurile Sistemului.
Klaus Iohannis știe acest lucru.
Poate n-ar fi trebuit să se trădeze acum, cînd românii pot veni la vot în număr mare numai pentru a-l trimite la Sibiu pentru totdeauna.
I-a scăpat porumbelul?

Indiferent de motivele acestei solicitări absurde, pentru că ea exclude din start, pe românii care votează PSD (ei n-ar trebui să vină la vot în număr mare? Sau poate STS a i stabilit deja că vor veni în număr mic!), intervenția lui Klaus Iohannis e unul dintre gesturile de tip fascist, pentru că doar fascimul avea drept program lichidare unor partide.

M-aș fi așteptat ca această deraiere extremistă, ca această intervenție antidemocratică să fie sancționată de presa independentă.
A fost însă o tăcere mai mult decît suspectă.
În contrast cu gălăgia voioasă făcută de presa așa zis independentă la orice scărpinat la lui Klaus Iohannis.
Culmea e că nici PSD n-a reacționat.
Te pomenești că PSD își dorește să fie lichidat!"

Ludovic Orban (56 de ani), propus premier de președintele Klaus Iohannis, este președintele PNL din 2017 și fost ministru al Transporturilor timp de aproape doi ani (2007 – 2008) în guvernul Tăriceanu. A fost singurul lider liberal care s-a opus în 2011 constituirii USL , alianța construită după ideea lui Dan Voiculescu. În 2016, a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar de corupție, a renunțat să mai candideze la un loc de parlamentar, dar în 2018 a fost achitat definitiv.

Acuzații de corupție


În aprilie 2016, chiar înainte de alegerile locale, Direcția Națională Anticorupție a dispus urmărirea penală și controlul judiciar timp de 60 de zile a lui Ludovic Orban, sub acuzația de folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite.

La acea vreme, Orban era candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. DNA l-a acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a acoperi cheltuielile campaniei electorale aflată în desfășurare la momentul respectiv.

Acidente rutiere cu Ludovic Orban


În decembrie 2007, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a rămas fără carnet de conducere pentru 3 luni, după ce a acroșat în trafic un pieton, o fată de 14 ani, apoi s-a tamponat cu un alt autoturism.

În ianuarie 2015, pe când era deputat, Ludovic Orban a fost implicat într-un alt accident de circulație, pe când se întorcea de la Iași. Politicianul s-a răsturnat cu mașina pe drumul către Focșani, însă nu a pățit nimic.

Ludovic Orban, amator de dans și voie bună
Nu în ultimul rând, Ludovic Orban s-a remarcat în opinia publică și printr-o atitudine nonconformistă în timpul său liber.

În februarie 2010, în ajun de Sfântul Valentin, liberalul a impresionat o discotecă din județul Cluj cu mișcările sale de dans. Tot atunci, el a promis că se va revanșa față de soția lui pe care ... o lăsase acasă.

Semne de întrebare în cazul Transalpina

Fostul Guvern Victor Ponta a sesizat DNA în cazul Transalpina (DN 67C Bengeşti-Sebeş) ca urmare a mai multor nereguli descoperite de corpul de control al primului ministru. Guvernul de atunci spunea că e vorba de un prejudiciu de peste 400 de milioane de lei și în vizor erau Ludovic Orban, ca fost ministru al Transporturilor, dar şi fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, pentru că cei doi au iniţiat proiectul de refacere a Transalpinei şi au stabilit modalitatea de finanţare pentru plata lucrărilor.


În martie 2006 spunea că le-a recomandat colegelor sale de partid din PNL să nu urmeze stilul de carieră al femeilor din alte partide și să nu treacă prin patul nimănui ca să urce în funcții. El o dădea exemplu pe Raluca Turcan, la vremea respectivă membru PDL

Marți, 15 Octombrie 2019 15:32

Tamara Buciuceanu Botez a murit

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală! Actrița a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței.

„Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Spitalului Elias.

Actrița Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din București, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Ploiesteanul Gabriel Dalea, membru al formatiunii politice Alternativa Dreapta (AD), considera ca Dan Barna va fi debarcat din fruntea USR imediat dupa alegerile prezidentiale, scrutin care ii va aduce liderului USR cel mult a treia pozitie in preferintele de vot.

Dalea a postat pe Facebook mesajul pentru Barna in contextul ultimelor dezvaluiri facute de jurnalistii de la Rise Project despre contractele de milioane de euro derulate de Dan Barna, la baza carora au stat infractiuni economice. Vezi aici detalii

Președintele Klaus Iohannis a fost invitat să participe, pe 22 octombrie, la ceremonia de întronare a noului împărat al Japoniei, Naruhito, unde sunt așteptate sute de oficialități de top din toate colțurile lumii, au spus surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. În proporție de 90%, Klaus Iohannis va da curs invitației, cu rezerva că până la un anunț oficial al Administrației Prezidențiale, vizita ar putea să fie anulată din cauza discuțiilor pentru formarea noului Guvern. În acest context, este posibil ca șeful statului să nu se afle în țară în prima jumătate a săptămânii viitoare, când se vor purta negocierile finale între premierul desemnat și partidele parlamentare pentru susținere la vot.

Șeful statului are programată, azi, de la ora 17.00, o declarație de presă în care este așteptat să anunțe pe cine propune premier. Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului, potrivit Constituției. Dacă premierul este propus azi, acesta trebuie să se prezinte cel mai târziu vinerea viitoare în fața Parlamentului, cu echipa de miniștri, pentru votul de încredere. Cel mai probabil, spun surse politice, votul în Parlament o să aibă loc săptămâna viitoare, urmând ca în zilele următoare premierul desemnat să negocieze punctual cu fiecare partid parlamentar în parte condițiile pentru susținerea cabinetului său. Dacă pleacă în Japonia, Klaus Iohannis se va întoarce joi sau vineri în România, au mai zis sursele citate, astfel că instalarea viitorului Guvern are șanse mari să aibă loc la sfârșitul săptămânii viitoare.

Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor. Dacă trece testul Parlamentului, primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului trebuie să depună ulterior individual, în fața Președintelui României, jurământul de credință. Guvernul în întregul său și fiecare membru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

Pagina 1 din 4068