Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în ședința Executivului de astăzi.

Se pare ca PNL si Iohannis s-au speriat de procentul mic de alegatori care sunt dispusi sa puna stampila pe liberali, la alegerile de duminica si au incercat o ultima fortare a norocului, dupa cea cu redeschiderea pietelor fix cu o zi inainte de alegeri.

În proiectul de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Educației în august 2020, cuantumul minim era de 150 de lei.

„Suntem pregătiți să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de astăzi a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, pentru elevii din învățământul preuniversitar, burse care se acordă în anul școlar 2020 – 2021.

Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autoritățile publice locale putând să suplimenteze pentru acordarea buselor acest cuantum", a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la începutul ședinței.

„E importantă decizia. Chiar era o măsură așteptată. Am și avut discuții cu asociații ale elevilor privitoare la această temă și și ei susținut de adoptarea acestui sistem de a avea un cuantum minim al bursei astfel încât să nu existe toate discriminările care există la ora actuală de la localitate la localitate", a declarat premierul Orban

Astăzi, în jurul orei 15:15, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Iodăcheanu, s-a produs un accident rutier.

În eveniment au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani și un autovehicul condus de un bărbat de 38 de ani.

Bărbatul de 38 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale în consecință.Infracțiuni la regimul rutier.

Sursa IJP PRAHOVA

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat detalii din strategia de vaccinare aprobată ieri de CSAT. Vor fi între 850 și 900 de centre de vaccinare în toată țara, plus caravane mobile, iar ținta este ca în 6 luni să avem 13 milioane de români vaccinați, ceea ce ar asigura imunizarea colectivă.

„Vaccinarea e un drept, nu o obligație", a precizat Gheorghiță, adăugând că în România se vor folosi doar vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, care vor îndeplini toate standardele de siguranță și eficacitate.

„Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS. Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează", a spus el.

Gheorghiță a precizat că vor exista trei etape ale campaniei de vaccinare. Prima va fi destinată personalului medical și al celor care lucrează în domeniul asistenței sociale, în a doua etapă vor fi vaccinați cei din categoriile de risc – persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cei cu boli cronice, plus angajații din activitățile esențiale. Cea de-a treia etapă va fi destinată populației generale.

Pentru personalul medical vor fi înființate centre de vaccinare în spitalele județene și municipale. Pentru populația generală, vor fi în toată țara circa 850-900 de centre de vaccinare. Gheorghiță a spus că scopul este ca în fiecare astfel de centru să poată fi vaccinați câte 5000 de oameni pe lună, astfel încât în 6 luni, numărul românilor vaccinați să ajungă la 13 milioane. Ar însemna astfel că 60-70% din populație ar fi vaccinată, ceea ce ar asigura imunitatea colectivă și, implicit, revenirea la normalitate.

„Vor fi şi caravane mobile care vor asigura vaccinarea persoanelor cu un acces limitat de vaccinare cum sunt cei din cămine, precum şi altă populaţie din anumite localităţi, unde deplasarea se face cu dificultate. Vor fi și centre de tip drive-through organizate în marile aglomerări urbane şi care deserveasc populaţia tânără, sănătoasă. Vor fi identificate spații în ideea de a asigura un flux cât se poate de mare pentru a putea asigura vaccinarea unui număr mare de persoane, pentru a ajunge astfel la limitarea substanţială a răspândirii virusului pe teritoriului României", a spus Gheorghiţă.

El a precizat că va exista un registru unic pentru persoanele care vor fi vaccinate. Programările se vor face electronic, prin telefon și prin intermediul medicilor de familie. Gheorghiță a precizat că, în momentul programării, va fi făcută automat și programarea pentru cea de-a doua doză.

Primăria Municipiului Ploiești va derula activități de deratizare pe domeniul public, în perioada 08 – 16 decembrie 2020.

Operatorul S.C. CORAL IMPEX S.R.L va executa aceste servicii, iar produsul utilizat pentru combaterea rozătoarelor va fi Colbrom Pasta, care are substanța activă bromadiolone.

Suplimentar vor putea fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Produsele menționate se regăsesc în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014.

Precizăm că, în caz de ingerare accidentală a substanței raticide este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Reamintim că, pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cat și pe cel privat.

 

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității ploieștene.

 

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a serviciilor de deratizare va fi prelungită.

Comunicat Primaria Ploiesti

Vineri, 04 Decembrie 2020 12:05

România blocată - OPINIE

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis că românii trebuie să sărbătorească într-un mod cu totul neobișnuit, în acest an, ziua de Sfântul Nicolae. Toți suntem așteptați, cei care avem peste 18 ani și nu ne aflăm în situația de a nu putea vota, să ne ducem, în plină epidemie de SARS-COV-2, în secțiile de votare în prima mare sărbătoare religioasă a sezonului de iarnă.

Interziși la festivitățile de Ziua Națională, permise doar politicienilor, românii sunt chemați în număr cât mai mare la secțiile de votare. Klaus Iohannis și Ludovic Orban au dat asigurări că nimeni nu se va îmbolnăvi la vot. Peste noapte, aproape 7.200 de secții găzduite de școli, cimitire, baruri, containere, cămine de bătrâni sau casele unor vecini, au devenit mai sigure decât spitalele în care sute dintre ai noștri mor zilnic. Ei bine, de Sfântul Nicolae, președintele și premierul fac o minune și nimeni nu se va îmbolnăvi, doar cu o condiție: să meargă la vot. Ar fi fost minunat ca cei doi să facă astfel de promisiuni legate de spitale, dar, momentan, pare-se că și puterile lor sunt limitate.

Peste 7.000 de candidați așteaptă seara de Sfântul Nicolae să vadă dacă au primit cadoul mult visat: un vot care să îi ducă în Parlament, unde îi așteaptă 136 de fotolii de senator și 312 de fotolii de deputat. Însă, Sfântul Nicolae ne poate aduce, dacă nu deschidem bine ochii, o Românie BLOCATĂ, în locul mult-promisei și mult-așteptatei Românii normale.

La aceste alegeri candidează și cea mai periculoasă alianță politică a ultimelor ani: Alianța USR-PLUS. Inși și inse deveniți, peste noapte, politicieni fără scrupule vor să ne arate noua formă de comunism și marxism: românii nu trebuie să creadă în Dumnezeu, românii nu au nevoie de familie, familia nu înseamnă mamă, tată și copii, iar deciziile trebuie luate de o minoritate, fie ea și sexuală, nu de majorități. Așadar, o dictatură a minorității ne așteaptă, dacă, Doamne-ferește!, o astfel de adunătură va ajunge la putere.

USR și PLUS nu sunt periculoase doar prin modul în care atacă valorile fundamentale ale statului creștin român. Așa cum au arătat în ultimii 4 ani, acești politicieni blochează orice demers care nu este pe placul lor. Procese peste procese, proteste extrem de violente și vocale, totul pentru ca ceea ce este românesc să piară. Iar ăsta este tabloul care ne va aștepta după Sfântul Nicolae, dacă nu suntem cuminți și greșim la vot.

Odată ajunși la guvernare, politicienii de tip nou vor bloca orice proiect care nu corespunde intereselor lor, de multe ori dictate din afara României. Vor băga bețe în roate eventualilor parteneri de guvernare, iar România se va transforma într-un circ și mai mare și mai grotesc decât până acum.

USR-PLUS este de ideologie marxistă, fiind din valul de neo-marxism al Europei, promovând masiv ateismul și lovind în valorile creștine ale României. Un partid cu lideri care au colaborat cu fosta Securitate, un partid în care liderii au averi pe care nu le pot justifica, un partid cu politicieni care au mințit votanții în privința studiilor lor, un partid care nu trebuie votat.

Până astăzi, 12.052 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În intervalul 03.12.2020 (10:00) – 04.12.2020 (10:00) au fost raportate 176 de decese (109 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 42 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.940. Dintre acestea, 1.275 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.205.480 de teste. Dintre acestea, 35.467 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 23.340 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.127 la cerere.

Pe teritoriul României, 45.133 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.138 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 78.655 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 64 de persoane.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.062 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate Incidența  înregistrată la 14 zile
1. Alba 10345 121 4,24
2. Arad 11747 125 4,71
3. Argeș 14706 244 4,67
4. Bacău 13567 134 2,52
5. Bihor 14685 228 3,76
6. Bistrița-Năsăud 6042 97 2,55
7. Botoșani 6495 96 2,48
8. Brașov 19957 355 5,19
9. Brăila 5996 117 3,02
10. Buzău 6806 92 2,02
11. Caraș-Severin 5023 78 2,41
12. Călărași 4660 76 3,08
13. Cluj 23008 434 5,74
14. Constanța 18731 431 7,04
15. Covasna 4308 51 2,27
16. Dâmbovița 11884 85 2,96
17. Dolj 12665 105 2,51
18. Galați 11265 269 3,27
19. Giurgiu 4467 206 2,93
20. Gorj 4491 51 1,29
21. Harghita 4784 53 1,1
22. Hunedoara 9276 176 3,47
23. Ialomița 4993 83 3,49
24. Iași 21179 340 2,81
25. Ilfov 16460 322 7,01
26. Maramureș 8866 79 2,2
27. Mehedinți 4144 46 2,41
28. Mureș 12507 196 3,07
29. Neamț 9602 102 1,64
30. Olt 7651 77 1,15
31. Prahova 19911 267 3,49
32. Satu Mare 5883 98 3,38
33. Sălaj 5624 42 2,16
34. Sibiu 14559 203 5,42
35. Suceava 13491 124 1,79
36. Teleorman 5836 98 2,39
37. Timiș 19981 344 4,03
38. Tulcea 3951 95 3,56
39. Vaslui 8152 188 2,18
40. Vâlcea 8266 69 2,62
41. Vrancea 5858 137 1,7
42. Mun. București 70807 986 5,39
43. Cazuri noi nealocate pe județe 7644* 542  
TOTAL 500.273 8.062

Noul primar al Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că a descoperit, după sosirea în funcţie, „un contract falsificat în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraş”, datând din perioada predecesorului său, George Scripcaru.

„Toleranţă zero pentru hoţie în Primăria Braşov

Încă din campanie am fost atenţionat de mulţi oameni din oraş că în administraţia locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală. Am încercat să nu mă las influenţat şi am venit în Primărie fără preconcepţii. Iată, însă, că doar la o lună distanţă de la preluarea mandatului încep să apară şi dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri.

Am descoperit recent în Primăria Braşov un contract falsificat de angajaţi ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraş. Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

Am decis următoarele măsuri:

- Cercetare disciplinară internă

-Predarea dovezilor către instituţiile juridice abilitate să cerceteze cazul

- Declanşarea unui audit intern, care va începe în această lună”, a anunţat Coliban într-o postare pe Facebook.

În acest context, edilul Braşovului solicită PNL-ului să îi retragă lui Scripcaru sprijinul politic ca dovadă că „îşi doreşte să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna”.

„Mă aştept, acum, să descoperim şi alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Braşov! Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administraţii, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL. De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte bună cu PNL Braşov, care face paşi rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Şi cred că împreună vom pune atât municipiul, cât şi judeţul, pe un făgaş de dezvoltare accentuată. Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘găşti’ condusă de George Scripcaru.

Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea braşovenilor că îşi doreşte să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calităţii de membru în partid. Le cer domnului Vestea, preşedintele PNL Braşov, şi domnului Ludovic Orban, premier şi preşedinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL şi, prin urmare, din Consiliul Local Braşov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul şi deciziile administrative din Primăria Braşov. Consider că este un gest potrivit în prag de alegeri parlamentare, pentru că, fără hoţie în administraţia publică este ceea ce ne dorim cu toţii, indiferent de spectrul politic. Pe 27 septembrie asta au decis braşovenii că îşi doresc pentru oraşul lor. Iar duminică, la sfârşitul zilei pe 6 decembrie, putem să dăm împreună, USR PLUS şi PNL, startul înspre atingerea acestui deziderat al românilor la nivel de ţară”, conchide primarul oraşului de la poalele Tâmpei.

Conducerea militară care a preluat conducerea celui mai mare spital cu pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu a anunțat primele măsuri luate. Mai mult, a fost dezvăluit şi tratamentul inuman la care erau supuși pacienţii.

Au fost descoperiți pacienți cu COVID-19 ținuți câteva zile și tratați într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, unde erau doar radiatoare electrice, sau persoane decedate așezate în sicriu de față cu bolnavii care așteptau să se testeze și să se interneze.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a declarat, joi, pentru Agerpres, că una din primele măsuri luate de conducerea militară a spitalului a fost să mute pacienţii în sala sindicală, care a fost transformată în salon.

„În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi.

Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu.

În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru”, a spus Vlase.

Acest chioşc fast-food transformat în „salon” COVID-19 a găzduit pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile, după declaraţiile unora dintre ei, până au fost transferaţi efectiv într-o secţie de spital. Unii pacienţi au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în acel chioşc, chiar stând doar pe un scaun, din lipsă de paturi libere în secţiile spitalelor din Sibiu.

Zilnic, Iohannis vă explică cine trebuie să câstige alegerile de duminică. Sper că ati inteles insă că lucrurile nu trebuie să se intâmple in felul ăsta!

Pentru a sublinia că nu e niciun pericol să mergeti la vot, inclusiv in zonele carantinate, numărul testelor a fost micsorat astfel incât si numărul infectărilor să scadă. Totusi, conform ultimei statistici zilnice, peste 200 de romani „s-au trezit morti" (am citat un clasic). Dar, sigur, „trebuie să moară oameni" ca să avem alegeri. Democratia lui Iohannis cere sacrificii...

Mi s-a părut senzatională povestea cu redeschiderea pietelor. Mi-a adus aminte de disperarea lui Ceausescu din ultima aparitie publică, atunci când a incercat să mituiască manifestantii cu 100 de lei.

In rest, rămâne cum am vorbit – deficit bugetar de 9%, deficit comercial de 18 miliarde de euro, datorii facute anul acesta, tot atâtea. Asa incât, cu Iohannis si guvernele lui ne asteaptă noi realizări de bunăstare si fericire. Asta ne confirmă si reprezentantul (incă) presedintelui Trump.

Si să nu uit, in legătură cu decoratiile. Anul trecut, Iohannis mi-a retras decoratia, după ce mă invitase la receptia natională. Anul acesta, in compensare, i-a acordat o decoratie consilierei ministrului Vela, care – am inteles – avusese ca performantă vanzarea, „cu pasiune" a detergentilor.

Asta este Romania „normală" a lui Iohannis. O tară a dezbinării, a urii, a incompetentei. Vreti ca România să continue in felul ăsta? Bănuiesc că nu. De aceea, vă indemn să mergeti la vot si, cu speranta că vor fi mai vocali si mai activi in viitorul Parlament, să votati candidatii PSD.

Adrian Nastase

Un accident soldat cu ranirea unui barbat in varsta de 36 de ani s-a produs vineri in jurul orei 7:30 pe DN72, la Bauelemente, in zona Parcului Industrial.

Iata comunicatul Politiei:

În această dimineață, în jurul orei 07:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 72, în zona Bauelemente, s-a produs un accident rutier. În eveniment au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 18 ani și un autovehicul condus de un bărbat de 36 de ani.
Bărbatul de 36 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale în consecință.

Foto arhiva

Pagina 1 din 4639

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.