Un TIR care transporta alimente, băuturi, dar și produse electrocasnice a fost spart, sâmbătă, pe strada ștrandului, din Ploiești.
Hoții au reușit să forțee ușile din spate și au fost surprinși de jandarmi când transferau produsele din TIR într-o dubă.

"Sâmbătă 06.03.2021, pe strada Ștrandului din municipiul Ploiești, jandarmii prahoveni au surprins trei persoane care, după ce au forțat ușile din spate și au rupt sigiliul remorcii unui autotren destinat să aprovizioneze magazine de specialitate, au încărcat mai multe produse alimentare, alcoolice și aparatură electrocasnică într-o autoutilitară.

Jandarmii au identificat persoanele și au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul șăvârșirii infracțiunii de furt și rupere de sigilii, iar produsele sustrase au fost predate managerului de magazin pe bază de proces-verbal", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Prahova.

Sursa Ziarul Incomod

Cel mult 15, respectiv 17 elevi vor putea participa la ore, în cazul claselor terminale de gimnaziu și liceu care vor funcționa în localități aflate în scenariul roșu.

Precizările au fost făcute de Ministerul Educației, după modificarea ordinului comun emis cu Ministerul Sănătății. Noile reglementări prevăd că elevii claselor terminale pot participa fizic la cursuri, inclusiv în scenariul roșu, dar numai în limita a 15, respectiv 17 elevi/clasă și numai în localitățile în care nu a fost depășită incidența de 6 cazuri la mia de locuitori.

Anterior, ordinul emis de ministerele Educației și Sănătății a stabilit că elevii din clasele terminale pot merge la cursuri, în scenariul roșu, până la o incidență de 6 la mie. Același ordin vine cu modificări și în privința utilizării măștii de protecție în unitățile de învățământ.

"Modificările incluse în noul ordin comun sunt:

* Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, excepția fiind depășirea pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

* În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

- toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,

- elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

* În localitățile unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

* Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a următoarelor activități:

- simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;

- evaluările naționale;

- orele remediale pentru toate clasele.

* Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare

* Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare", a transmis Ministerul Educației.

După ce pe data de 25 februarie 2021, Adi Bărar a fost internat în spital, în starea gravă, astăzi (08.03.2022) colegii de formație au anunțat decesul artistului.

R.I.P.
Anunțul a fost postat pe pagina de socializare a trupei Cargo.

Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist". Fostul premier a mai declarat că nu cred că cifrele Covid sunt corecte.

Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist". Fostul premier, prezent la emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu, a vorbit despre perioada „foarte complicată" pe care o traversează România în contextul pandemiei.
El a avertizat că România se îndreaptă spre un regim autoritarist, lansând să se înţeleagă că se referă la președintele Klaus Iohannis.
Adrian Năstase: „Ne îndreptăm spre un regim autoritarist"
Adrian Năstase: „Se acumulează nemulţumire în societate. Ce se întâmplă în țară, cred că vedem cu toții situația socială foarte complicată. În condițiile în care apare această suprapolarizare de care oamenii politici încă nu sunt foarte conștienți.
Apare o situație politică care este tot mai complicată și care duce încetul cu încetul către un sistem autoritarist. În momentul în care o singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție, cel puțin așa cum apare în indicațiile care se dau în legătură cu unele teme în care soluția nu convine", a declarat Adrian Năstase.
Cele mai importante mesaje lansate de fostul premier sunt:
-impozitarea progresivă e soluţia ideală
-s-a greşit cu măsurile covid la început
-ca premier nu poţi da vina pe oameni
-stilul lui Cîţu mai mult irită
-Câţu mi se pare un premier mai angajat, în comparaţie cu Ludovic Orban.
-Adevărul este că economia este în picaj, nu creează venituri
-Cîţu este prizonierul celor din coaliţie
-AUR nu are un grup consolidat
-PSD face aceleaşi greşeli ca în terecut
Despre Şoşoacă a spus că îi este greu să înţeleagă oamenii care strigă. Argumentele ei sunt strigate.
Adrian Năstase, despre măsuri de austeritate îngrozitoare
„În ceea ce privește situaţia economică, lucrurile sunt foarte grave și ușor de înțeles. În condițiile în care am avut anul trecut un deficit bugetar de 9,8% și doar 1% s-au datorat măsurilor împotriva pandemiei, este clar că anul trecut a fost unul foarte dificil, ca să nu spun altfel, din punct de vedere economic. Anul acesta vom avea un deficit anunțat de 7,2%, în opinia mea după rectificări se va ajunge cu siguranță la 8%, iar în următorii 3 ani noi ar trebui să ajungem înapoi la 3%. Lucrurl acesta va presupune – dacă se va încerca realizarea lui – niște măsuri de austeritate îngrozitoare" – a mai explicat Adrian Năstase.

Horoscop 8 martie Berbec

Ziua de luni va fi una dificilă. Emoțiile au o putere excepțională și vă vor ajuta să luptați cu curaj împotriva posibilelor dificultăți. Vestea bună este că organizarea și rigoarea vor avea rezultate și că energia puternică vă va ajuta să vă atingeți obiectivele carierei. Nu puteți avea întotdeauna și dragostea și succesul. Dar pentru voi va fi un succes.

Horoscop 8 martie Taur

Ziua de luni va fi mai agitată decât de obicei. Ar fi bine să fiți tolerant cu persoanele apropiate și mai ales cu partenerul, atunci când vine vorba de relația afectivă. Oamenii vor avea tendința de a face ceea ce vor și riscați să pierdeți multă energie, făcându-i să privească totul rațional.

Horoscop 8 martie Gemeni

Astăzi s-ar putea să aveți senzația că viața voastră amoroasă se schimbă. Poate că în ultima vreme v-ați simțit puțin în afara relației. Observați că intimitatea cu partenerul s-a diluat puțin. Veți fi surprins de ceva care vă va aminti ceea ce este important acum. Cu puțină concentrare și multă atenție, veți restabili energia frumoasă a vieții voastre de cuplu.

Horoscop 8 martie Rac

Astăzi ar trebui să fiți foarte atent la ceea ce spuneți, deoarece unele dispute și neînțelegeri ar putea apărea între familia dvs și partenerul pe care îl aveți. E posibil ca discuțiile iscate să fie destul de violente. Încercați să nu dați vina pe ceilalți. Faceți ceva ca să calmați lucrurile. În caz contrar, nervozitatea va crește.

Horoscop 8 martie Leu

Un sentiment de confort vă învăluie și vă face să vă simțiți liniștit. Sunteți mai receptiv decât de obicei și descoperiți că vă e dor de ceva anume. Poveștile de dragoste vor fi scăldate într-un climat de mare seninătate. Această liniște vă va oferi probabil o privire asupra sufletului pereche care vă așteaptă și care este mai aproape decât credeți.

Horoscop 8 martie Fecioara

Ziua de luni va fi o zi foarte tensionată. De asemenea, este posibil să deveniți nervos, într-un mod inutil. S-ar putea să simțiți că persoana cu care vă împărtășiți viața nu vă înțelege sau că este nevoie de mult timp pentru a înțelege cele mai simple lucruri, dar aceasta este o iluzie. Adevărul este că în acest moment sunteti mai puțin tolerant față de imperfecțiunile altora.

Horoscop 8 martie Balanța

Sunteți copleșit de pasiune și ar fi păcat dacă ați lăsa să treacă acea energie. Acordați o atenție deosebită relațiilor voastre de dragoste și, dacă nu sunteți foarte clar, spuneți-vă sentimentele. Dacă simțiți că planurile dvs. nu funcționează, schimbați-le imediat, deoarece astăzi sunteți cel care conduce jocul.

Horoscop 8 martie Scorpion

Azi este o zi de luni a energiilor pozitive. Profitați de timpul liber pentru a face ceva creativ. Este o zi bună pentru a întoarce pagina. Poate că este timpul să începeți să aveți mai multă grijă de fizic dvs. Dacă fumați sau beți excesiv, este momentul perfect pentru a pune capăt acestor obiceiuri. Vă recomandăm să începeți un program de exerciții fizice, dacă nu ați început deja la unul.

Horoscop 8 martie Săgetător

Nu este ușor să refaceți calea pe care ați parcurs-o, dar astăzi, dacă vreți să vă mențineți relația sau o prietenie, trebuie să recunoașteți că ați greșit. Nu permiteți mândriei rănite să dărâme o relație care trebuie salvată. Ceea ce faceți va da rezultate excelente și, în scurt timp, înainte de sfârșitul acestui prim trimestru al anului, veți realiza valabilitatea și actualitatea deciziilor dvs. astăzi.

Horoscop 8 martie Capricorn

Ceea ce vi s-a întâmplat recent ar trebui să vă servească drept experiență, altfel va fi doar timp pierdut. Unii oameni foarte vorbăreți vă irosesc timpul și energia și vă umplu capul cu idei greșite despre persoana pe care o iubiți. Nu vă lăsați târât în ​​acea lume a comentariilor și a bârfelor, deoarece ați fi implicat într-un climat care nu are nimic de-a face cu natura disciplinată, serioasă și conștientă a semnului dvs. Teluric, Capricorn.

Horoscop 8 martie Vărsător

Obstacolele care apar vor fi depășite, deoarece aveți un ton intuitiv foarte ridicat. Realizați soluții în care alții văd doar probleme. Viața emoțională este în creștere și tonusul cu care rezolvați situațiile neprevăzute este pozitiv.

Horoscop 8 martie Pești

Lucrurile care v-au îngrijorat încep să dispară, deși acum aveți mai multe responsabilități, în casa și în familia voastră. Sursele și contactele sunt activate în viața dvs. profesională și socială. Astăzi ați putea primi mai multe scrisori sau apeluri telefonice. Puteți primi informații științifice fascinante despre un subiect care vă interesează. Telefonul și internetul vă vor oferi un ajutor neprețuit.

Klus Iohannis – sterpelitorul de case cu acte false, cel care nu a platit statului 300.000 de euro, bani proveniti din inchirierea caselor obtinute ilegal – ii cere ministrului justitiei Stelian Ion sa „gaseasca solutii" pentru a se redeschide dosarul de la 10 august, clasat definitiv. In conditiile acestea si eu ii solicit public lui Stelian Ion sa „gaseasca solutii" pentru a se redeschide dosarul cu casele furate de familia Iohannis si sutele de mii neplatite de la stat, care a fost tot clasat definitiv, a anunțat pe facebook europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

Referitor la acest dosar, Europea Libera a scris:""Procurorii au anchetat modul în care Klaus și Carmen Iohannis au intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci. Cei doi soți au pierdut imobilul în 2015, după ce judecătorii au decis că proprietarul inițial nu mai are moștenitori legali, motiv pentru care imobilul a intrat în proprietatea statului. Certificatul de moștenitor în baza căruia a fost cumpărat imobilul a fost falsificat.", mai afirmă Terheș.

Audiere maraton, vineri, la Tribunalul Bihor, când instanţa a analizat ordonanţa de renunţare la urmărire penală dispusă de DNA Oradea în cazul celor 305 persoane identificate că au dat mită fostului şef al Serviciului de Expertiză Medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, medicul orădean Vasile Sălăjan, transmite Ebihoreanul.

Procesul a fost programat de la ora 13, iar toate cele 305 persoane faţă de care DNA a dispus soluţia de renunţare la urmărire penală au fost citate pentru aceeaşi oră, în ciuda pandemiei, şi ţinute îngrămădite în faţa instanţei, de unde puteau să intre în Palatul de Justiţie doar în grupuri de câte 10.

Potrivit bihorjust.ro, care a publicat și imagini de la eveniment, numele persoanelor au fost anunţate prin portavoce, iar în zonă au fost trimise echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, cu rolul de a menţine ordinea, însă n-a fost nevoie, deoarece oamenii au aşteptat liniştiţi să le vină rândul, chiar dacă erau nemulţumiţi de lipsa de organizare. „Totuşi, puteau să ne cheme pe rând, nu pe toţi la ora 13. Să ne bage într-o sală mare ori să ne citeze în zile diferite", a declarat una dintre persoane.

Luni, 08 Martie 2021 08:06

Scandal cu naziști la USR-PLUS

USR-PLUS a reușit să îi contrarieze pe doi dintre intelectualii care îi susțineau public, Gabriel Liiceanu și Ana Blandiana, după ce l-a propus pe Mircea Toma de la Active Watch în CNA.

Mircea Toma (foto) i-a acuzat pe cei doi într-un articol publicat de Adevărul în 30 martie 2016 că ar fi naziști.

Paragraful de la finalul textului "Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu", publicat de Mircea Toma în ziarul Adevărul, la 30 martie 2016: "(...)E foarte frumos exerciţiul pe care ni-l propune Liiceanu aici: va trebui să inventăm un cadru legal care să apere drepturile omului, mai puţin ale musulmanilor. Calea cea mai scurtă pare să fie una deja exersată de civilizaţia europeană: vom defini omul european ca om superior – Übermensch – cel inadaptabil devenind, desigur, inferior (Untermensch). Astfel vom rămâne consecvenţi apărători ai valorilor democratice europene într-un cadrul redefinit al acestora, eliberând politicienii – consideraţi de Liiceanu a fi, azi, "lipsiţi de forţă, de determinare" – pentru intervenţii mai hotărâte. Sensul acestor intervenţii? Sursa politicilor publice segregaţioniste oferită de istorie este practic inepuizabilă – de la sârmă ghimpată, la ziduri, ghetouri, linşaje până la holocaust – totul devine posibil. Sunt convins că nici domnul Liiceanu, la fel ca inocenta Blandiana, nu a dezvoltat traseul pe care ideile formulate în grabă, pentru un efemer produs jurnalistic, îl deschid. Un traseu care conduce către o lume mai pură etnic şi cultural şi în care controlul să fie preluat de politicieni adevăraţi, „de ţinută, de forţă". La capătul drumului pe care şi-a lăsat primii paşi conceptuali Liiceanu nu se află o gară legionară. E una nazistă."

După ce ne-am zgâit la OZN-ul prăbușit la Chitila și după ce jandarmii ne-au alungat de acolo cu fumigene, ne-am dus buluc, cu toții, cu mic, cu mare, la Cotroceni. Acolo, ce să vezi, Președintele nu mai era. Ne-am dat coate. Ne-am ciupit. Ne-am călcat pe bătătură. Cum să fie adevărat? Nu e adevărat! Prin grădina de la Cotroceni nu mai era nimeni. Bătea vântul frate. Noi toți am izbucnit în plâns, cum să rămânem așa, pe nepusă masă, fără Președinte?!

Copacii erau goi, gunoaiele din politica românească se hâiau de colo, colo duse de vânt? Ce e? Ce ar trebui să fie? Cum de s-a întâmplat? Cine să știe. Iulete Bășinescu s-a scărpinat ce s-a scărpinat, măi să fie, unde-i Carmil Bobonete, să vină că el le știe pe toate. Și stăteam așa, ciotcă, nevenindu-ne să ne credem ochilor. A lui Castravete, a lui Boșoalcă, a lui Chiper au zis că nici n-am avut vreodată Președinte, noi, ăștia românii.

Burnița ușor peste noi, noi, nu și nu, stăteam acolo, pironiți, la Cotroceni. Băi, poate o fi fugit c-o artistă. Ba poate l-au luat ostatic venusienii. Poate că s-o fi săturat de putere și s-o fi pensionat înainte de termen. Dacă, băi, cum să se pensioneze când el n-a lucrat nici măcar o zi pentru țara asta. Ei, n-a lucrat, știi tu! Păi n-a lucrat. Astea-s povești, toți președinții adevărați lucrează pentru țara aia a lor. Ăsta al nostru n-a lucrat, tu nu vezi? Ce să văd?

Păi uite, totul e în paragină. Și-a pus palma-n fund și s-a cărat. Și nici măcar nu ne-a spus. Ce să ne spună? Păi să ne spună, băi românilor, eu m-am tirat. Asta vrei tu, Smintoacă, să te ia Președintele în seamă. Parcă Președintele nu are ceva mai bun de fîcut. Maricel Smintoacă scoase limba de-un cot, nesimțitul și, cum, necum, neatent, căzu într-o gură de canal. Acum, ce să zic?! N-a venit nimeni să-l salveze. A murit săracul, pe limba lui. Nici n-a apucat să clipească. Ne-a luat pe nepregătite povestea aia a lui.

Să-l fi prins careva de mânecă, de brăcinari. Nu l-a prins. S-a dus acolo, la fundul canalului pe unde trecea valvârtej o apă mâloasă. Cine știe unde l-a dus apa aia mâlos, zău că nu știu. Vezi tu, așa e viața de multe ori. Tu te zbați pentru probleme înalte și nu caști gura la ce se întâmplă în jurul tău. Acum, ce să zic? Parcă Președinții ăștia au ochi să vadă ceva în jurul lor?! N-au. Ei sunt sclavii propriilor lor bazaconii. Da, Președinții au multe bazaconii în cap. Bazaconesc așa de nu-i știe nimeni și, deodată, se trezesc ajunși Președinți. Și în loc să facă ce trebuie, ei bazaconesc în continuare fără de odihnă. Poate că Președintele României a căzut și el în gura aia de canal de nu l-am mai găsit noi deloc.

Dar de ce să fie Palatul Cotroceni în paragină?! Concluzia care se trage de aici, din povestea asta fără cap și coadă e că de fapt noi n-am avut niciodată Președinte. O fi fost un vis de-al nostru bezmetic. Cine știe? Ei, cam asta e. Pe seară ne-am bulucit către Gara de Nord unde cică ar fi venit nu știu ce tren dansatoare din Franța, din alea de cabaret, cu țâțe cât casa și cu danteluțe rozalii legate sub genunchi. Acum ce vrei de la noi?! Oameni suntem!

Pagina 1 din 4791

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.