Originea sa maghiara evidente şi a numelui său de familie identic cu cel al premierului ungar, guvernul Orban de la Bucureşti va aduce un dezgheţ în relaţiile interstatale ungaro-române tot mai tensionate, scrie publicația Nepszava, citată de Rador, într-un text intitulat Viktor și Lajos, aluzie la cei doi Orban.

Budapesta nu trebuie să se teamă că liberalii români se vor confrunta, în calitate de campioni ai democraţiei şi de apărători după modelul scandinav ai statului de drept, cu amocul iliberal ungar, deoarece PNL de la Bucureşti condus de Orban (care a întors spatele fostei sale familii de partid trecând la PPE, la fel cum procedase anterior şi Fidesz) „a meditat” până în ultimul moment al votării privind apartenenţa Fidesz la PPE.

Ceea ce va provoca şi pe mai departe griji în relaţia dintre Budapesta şi Bucureşti va consta în situaţia maghiarimii din România şi politica de susţinere a guvernului ungar. În ultima vreme, PNL încearcă din toate puterile să-şi demonstreze caracterul său român imaculat.

Liderul partidului este de fapt fostul preşedinte, primul model al lui Ludovic Orban (care ar putea fi un Orbán Lajos), acelaşi preşedinte Klaus Iohannis care, înainte de a fi devenit politician român liberal, a fost cunoscut în calitate de preşedinte al FDGR. Ambii s-au aflat în fruntea aprecierii drept exemplare a situaţiei minorităţilor din România şi în clamarea îngrijorării faţă de năzuinţele maghiare spre autonomie, la fel ca şi în torpilarea drepturilor minoritare obţinute cu mare dificultate de către UDMR.

În alte zone mai bune, apartenenţa naţională constituie o problemă a unei opţiuni libere, însă acolo unde acest lucru trebuie demonstrat atât de spectaculos, poate provoca şi neplăceri deloc neînsemnate. Mai ales atunci când de partea cealaltă poziţia definitorie este „suntem de acelaşi sânge”.

 

Mihai Androhovici, unul dintre cei mai apreciati instructori de fitness din Ploiesti, isi muta activitatea in cadrul Centrului de Fitness, Welness&Spa, Sky Blue Fitness. 

După o frumoasă colaborare timp de un an, preparatorul fizic Androhovici Mihai le mulțumeste colegilor și administratorilor sălii de sport Max Gym Club pentru fructoasa muncă în echipă pe care au desfășurat-o în cele mai bune condiții, urmând ca de la sfârșitul acestei luni să înceapă o nouă colaborare în cadrul Centrului de Fitness, Welness&Spa, Sky Blue Fitness.

Image may contain: indoor

Androhovici își așteaptă clienții în centrul recent extins și dotat cu echipament sportiv de ultimă generație destinat desfășurării unor antrenamente dedicate cerințelor fiecărei persoane în parte.

Image may contain: one or more people

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară, la Antena 3, că PSD ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul suspendarea președintelui, pentru că eu cer fiecărui cetățean să respecte Constituția și nu poate cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Iohannis e autorul acestei crize

„Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită.

Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a spus premierul demis.

„Până se reușește formarea unei majorități cred că președintele României trebuie să își îndeplinească cerințele Curții Constituționale și să desemneze miniștrii interimari pentru că sunt lucruri de rezolvat. Cred că acum rezolvarea acestor probleme stă la președinte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Cum poate fi suspendat Iohannis

Potrivit Constituției României, art. 95>

"(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui."

PSD a pierdut majoritatea în Parlament după ce Guvernul Dăncilă a fost demis. De-a lungul ultimilor, au existat două suspendară ale președintelui în funcție, ambele l-au vizat pe Traian Băsescu și ambele au eșuat.

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire, moderator al emisiunii „Dosar de Politician” de la postul de televiziune B1 TV, reacționează după ce Rise Project a anunţat joi că proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică şi firma lui Dan Barna, sunt verificate acum de Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă.

Mănăstire susține în postarea sa că, în cazul în care DLAF și DNA îi vor face dosar președintelui USR, acesta trebuie să demisioneze din toate funcțiile publice, șef de partid, deputat.

„Nu pot sa cred, lui Barna o sa ii facă un dosar in campanie, sau imediat după. Whatever! Pai, nu se poate, ca doar ne-a învățat USR-ul și Barna ca Justiția e independenta in România, ca DLAF, DNA, alte “organe judiciare”, sint deasupra oricăror bănuieli. Ca nu se fac abuzuri in România, tocmai in campania electorala? Ce, suntem țara bananiera? Ca doar in 2014, când i-au făcut dosar lui Iohannis la ANI era “fiat Justiția, pereat mundi” sau, cum zicea Kovesi, procurorii fac dosare și nu țin cont de alegeri, vezi cazul Ludovic Orban!

Ca procurorii nu sunt, cum spun PSD-istii hoți, parte a Statului paralel. De fapt, care Stat paralel?

Eu zic ca Dan Barna, in cazul in care DLAF și DNA ii fac dosar, sa aibă încredere in Justiție! Sa își dea demisia din toate funcțiile publice, șef de partid, deputat! Ca doar am stabilit un lucru clar: FĂRĂ PENALI IN FUNCȚII PUBLICE”, scrie Silviu Mănăstire pe Dosar de Politician.

Cum să reușești pe spinarea altora

Publicația de investigații jurnalistice susține că Dan Barna, care a profitat din afacerile sociale derulate mai mult decât oamenii „aflați în cumpănă”, și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al lui Liviu Dragnea, fostul președinte PSD.

„Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.

Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăți fictive, furturi de echipamente și discursuri despre frumusețea spiritului antreprenorial. Din partea beneficiarilor, multă dezamăgire”, arată ancheta Rise.

Astfel, se pare că „managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie”.

Rise Project arată că aceia care ar fi trebuit să beneficieze de binele făcut de Barna sunt persoane „cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii”.

CITIȚI AICI articolul complet

VREMEA. Temperaturi de vară la mijlocul lunii octombrie.

VREMEA. Sunt 20 de judeţe la orele dimineţii sub cod galben de ceaţă. Rămâne valabil pentru mai multe judeţe din zona Moldovei până la ora 12. 

VREMEA. E o zi cu soare în toate regiunile ţării. Valorile termice vor fi destul de ridicate toată săptămâna. Asta înseamnă maxime între 17 şi cel mult 28 de grade Celsius. 

VREMEA. Dacă maximele de astăzi pornesc de la 17 grade înseamnă că va fi cald peste tot. La orele amiezii avem 26 de grade la Oradea, 23 la Suceava şi Iaşi, 24 în Cluj Napoca, 27 de grade la Timişoara, 24 la Sibiu. 

VREMEA. În Capitală, la ora dimineţii avem parte de ceaţă şi temperaturi de 9-10 grade, însă mai apoi avem maxime de 24 de grade. 

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit duminică seara pentru recuperarea unui grup de turişti format din 10 copii şi 6 adulţi, blocat pe un traseu extrem de dificil din Munţii Bucegi.

Turiştii au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mari, din Munţii Bucegi, fiind surprinşi de lăsarea întunericului.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, corespondentului Mediafax, că salvamontiştii au fost solicitaţi pentru recuperarea grupului din care fac parte 10 copii şi 6 adulţi. Turiştii au sunat după ajutor, deoarece nu pot coborî pe întuneric.

Haiduc a spus că din primele informaţii rezultă că nimeni nu este rănit.

Veste bombă în show bizz. Un fost reporter Pro TV a fost arestat în Statele Unite ale Americii, pentru apartenența la o rețea infracțională care acționa prin metoda “skimming”.

Reţeaua a fost destructurată, la începutul lunii octombrie a acestui an, de FBI, iar printre cei arestați se află 13 români, patru americani şi un grec. Prejudiciul estimat se ridică la nu mai puţin de 20 de milioane de dolari.

Conform Cancan.ro, unul din românii arestați a fost angajat al postului PRO TV, unde a muncit ca reporter. Acesta transmitea informații pentru emisiunea lui Cătălin Măruța, iar în urmă cu câțiva ani a decis să se mute în SUA. Ulterior, s-a aflat că tânărul era homosexual și în SUA s-a căsătorit cu un bărbat.

Augustin Zegrean, preşedintele USR, comentează ancheta Rise Project despre afacerile cu fonduri europene ale prezidenţiabilului USR-PLUS, Dan Barna. În opinia lui Zegrean, Barna nu ar fi trebuit să candideze.

"Eu sunt avocat de profesie şi m-am obişnuit să nu fac acuzaţii înainte să fie dovedite lucrurile. Dar sigur că dumnealui ştia de toate acestea şi era bine să se abţină de la a candida, dar mă rog... Asta e la noi, la români, dacă stătea cuminte şi îşi vederea de treaba lui poate nu s-ar fi vorbit despre asta niciodată", a declarat Zegrean, la B1 TV.

Fostul preşedinte CCR susţine că este normal ca asemenea dezvăluiri să apară în campanie electorală, pentru că în această perioadă sunt analizaţi cu adevărat candidaţii, iar românii au dreptul să ştie pe cine votează. "Când să se facă dezvăluirile dacă nu în campanie? Se fac când au sens. Adică oamenii trebuie să ştie ce votează", a mai precizat Augustin Zegrean.

Rise Project a publicat, marți, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar pe candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale că ar fi fost ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. În replică, liderul USR Dan Barna a sugerat că articolul apărut pe Rise Project are legătură cu candidatura sa la alegerile prezidențiale.

În urma cercetărilor efectuate până la acest moment, s-a stabilit faptul că un conducător auto în vârstă de 32 de ani, din municipiul Ploiești, care circula pe șoseaua Vestului din directia Nord catre Gara de Vest, ajuns la intersecția cu st. Gh.Gr. Cantacuzino, a efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism care circula in fața sa, circulând astfel pe banda pe care era amplasată calea de rulare a tramvaiului.


Totodată, nu respectă semnificația indicatorului rutier ,, ocolire prin dreapta” amplasată în dreptul stației de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni, iar la reintrarea pe banda destinată circulației autovehiculelor, acroșează bordura ce delimitează benzile de circulație ( cea a autovehiculelor de cea a tramvaielor), pierde controlul asupra direcției de deplasare și intră în coliziune cu o autoutilitară care era parcată pe partea dreaptă a sensului de mers Nord-Gara de Vest, în afara părții carosabile.


În urma coliziunii, autoutilitara este proiectată în autovehiculul care se afla, la rândul său, parcat în fața acesteia.
în urma accidentului, pasagerul dreapta față din primul autoturism în vârstă de 39 de ani din municipiul Ploiești rămâne încarcerat, iar echipajul de ambulanță sosit la fața locului constată decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Etilotest, precum și cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

sursa: IJP Prahova

Mihai Tudora, presedintele Consiliului Scolar al Elevilor de la Colegiul National "Mihai Viteazul" Ploiesti, va fi invitatul lui Cristi Mateescu, incepand cu ora 17, in emisiunea "Cu ochii pe tine".

Emisiunea va fi difuzata pe Prahova TV, dar poate fi urmarita si live pe pagina de Facebook "Cu ochii pe tine", aici: https://www.facebook.com/cuochiipetineprahovatv/

 

Pagina 1 din 4075