Niciodată nişte nedreptăţi nu vor fi rezolvate prin alte nedreptăţi

Publicat in Sorina Matei de catre Sorina Matei 07 August 2018 419 ori
Google+ WhatsApp
Niciodată nişte nedreptăţi nu vor fi rezolvate prin alte nedreptăţi
Niciodată nişte nedreptăţi nu vor fi rezolvate prin alte nedreptăţi

Observ că doamna procuror de la PG, Lenţi/Hăineală face exact ce făcea în trecut şi DNA. Pe principiul tu ai dat în cap, eu îţi dau ţie în cap. Aşa înţeleg unii care, din păcate, încă se mai numesc procurori, actul imparţial, integru şi eficient al acuzării. În loc să dovedească prin respectarea tuturor drepturilor, fără scurgeri şi printr-o anchetă crystal clear că sunt mai buni decât cei ceilalţi, chiar decât cei pe care îi anchetează, că-şi înţeleg şi respectă haina şi meseria de procuror, oferind un exemplu, cei de la PG arată că sunt la fel, că n-au învăţat şi priceput nimic, şi că de fapt ei sunt exponenţii alte tabere din Justiţie care acţionează la fel ca ceilaţi, prin aceleaşi metode viciate, dar în alt sens şi alt beneficiu. 
Ca atare, de când a început ancheta pe Ploieşti, doamna Lenţi/Hăineală a difuzat informaţii false, pe surse, în presă, potrivit cărora un inculpat a denunţat în fix 50 de pagini o altă persoană. Informaţia s-a dovedit la acea vreme falsă de un capăt la altul. O intoxicare difuzată cu intenţie. Aşa făcea în trecut şi DNA.
Al doilea lucru pe care l-a făcut doamna Lenţi/Hăineală este că a dat publicităţii, tot pe surse, tot în aceeaşi zonă, ordonanţa unui inculpat cu toate datele acestuia personale. La fel făcea şi DNA în trecut. 
Al treilea lucru pe care l-a făcut doamna Lenţi/Hăineală este că nu a respectat drepturile procesuale ale unui inculpat. Indiferent de cum îi cheamă pe oameni, de cât de urâţi sau iubiţi sunt la nivel public, nu despre asta e vorba în Justiţie, oricine are dreptul la avocat.
Faptul că doamna Lenţi/Hăineală face acum fix ce făcea DNA în trecut, practic în oglindă, călărind acelaşi suport public, dar în sens contrar şi din cealaltă tabără, arată că nu-i deosebeşte nimic pe aceşti oameni. Să nu uităm că în trecut fix aceeaşi persoană, la o altă comandă, venită din altă zonă, alinia la PG ziarişti care difuzau înregistrări care incomodau sistemul.
Niciodată nişte nedreptăţi nu vor fi rezolvate prin alte nedreptăţi, niciodată nişte informaţii false şi intoxicări nu vor fi combătute prin alte falsuri despre alte persoane, niciodată nerespectarea unor drepturi procesuale nu va fi îndreptată prin încălcarea altor drepturi procesuale ale altor persoane, niciodată un abuz nu va fi rezolvat prin alt abuz. Cine crede asta înseamnă că nu înţelege despre ce este Justiţia. Asta este părerea mea fermă, clară, pe care le-am transmis-o inclusiv multor oameni din sistemul judiciar, mânaţi de furie şi răzbunare, chiar dacă am ştiut că nu le convine. 
Puteţi să vă numiţi magistraţi, puteţi să lucraţi în orice fel de parchete, puteţi să aveţi orice fel de funcţii şi salarii plătite din bani publici, în Justiţie, care este un serviciu public, niciodată pe persoană fizică şi niciodată în beneficiu personal, nu despre asta este vorba.
Numai mafioţii cred că Justiţia este de fapt o convenţie. Dacă ar fi aşa, nu s-ar mai putea numi Justiţie.

Sorina Matei,

www.sorinamatei.ro