300 de magistrati santajati sau speriati de bombe

Publicat in Razvan Savaliuc de catre Razvan Savaliuc 30 Iulie 2018 511 ori
Google+ WhatsApp
300 de magistrati santajati sau speriati de bombe
300 de magistrati santajati sau speriati de bombe

Explozie in Magistratura! Cea mai tare stire despre grozaviile din utlima vreme de la DNA ne-a fost servita de procurorul sef adjunct al acestui parchet Marius Iacob, in proiectul lui de candidat la sefia dezastruosului parchet: exista in lucru aproximativ 300 de dosare penale de coruptie cu procurori si judecatori.

Aceste dosare vor trebui predate pana in luna septembrie 2018 viitoarei Sectii pentru investigarea infractiunilor din Justitie, care a fost infiintata prin noile modificari la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, Sectie care va intra in paine in mai putin de trei luni.

Cifra de 300 de magistrati anchetati penal este ingrijorator de mare si se impune de urgenta radiografierea tuturor dosarelor pentru a se stabili care este procentul real al judecatorilor care instrumenteaza dosare facute de DNA.

Daca in cifra de 300 se afla mai toti judecatorii de penal de la ICCJ, Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti si alte mari instante care sunt investite cu rechizitorii ale DNA, putem gasi motivele reale pentru care exista judecatori care inca condamna fara probe sau care se plang ca asupra lor se exercita presiuni sau chiar santaje judiciare.

Daca am descoperi un procent covarsitor de judecatori care solutioneaza cauze ale DNA, inseamna ca sub domnia lui Kovesi a existat o politica de vanatoare sistematica a acestora, in scopul obtinerii de solutii favorabile.

Un lucru e cert: procurorii DNA nu puteau face nenorocirile ingrozitoare din Romania, sa distruga atatia demnitari, oameni de afaceri, patroni de presa si magistrati, daca nu existau judecatori care sa fie complici cu ei in aceste planuri de actiune. De buna voie sau siliti. Cum nici protocoalele SRI-PICCJ-ICCJ si naiba stie ce instante au mai fost antrenate in aceste tovarasii condamnabile, nu ar fi avut nicio ratiune sa existe, daca nu existau judecatori dispusi sa-si vanda independenta pentru a beneficia de serioase avantaje.

Am trait pe pielea mea, alaturi de colegii de la Antena 3 experienta nedorita a judecatorilor care faceau pe ei de frica in dosarul civil in care Laura Kovesi ne-a cerut daune de 1.000.000 lei, din rabufnirea ei de orgoliu de a ne pedepsi pentru dezvaluirile facute si a ne falimenta. Patru ani am fost hartuit prin toate instantele de sefa DNA, si chiar daca am reusit doua stramutari, absolut toti judecatorii de civil ne-au executat, respingandu-ne ilegal toate probele, speriati de bombe ca pot ajunge tinta anchetelor DNA.Kovesi venea la termene si nu facea decat sa stea in banca uitandu-se fix in ochii lor si aia se pierdeau de frica. Ma si mir cum personal am castigat procesul (nu ca nu as fi avut dreptate, caci aceasta nu mai conta la DNA) si afirm cu tarie ca a fost un incomensurabil abuz sanctionarea lui Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae si Antena 3 la daune de 300.000 lei, pentru cateva intrebari si comentarii de bun simt, solutie pe care numai frica de puterea de distrugere a DNA a generat-o. Sper sa apucam vremea ca adevarul sa iasa la iveala si vinovatii de acest abuz sa fie trasi la raspundere. Personal voi intreprinde toate demersurile pentru a afla cati dintre judecatorii din cauza Kovesi – Antena 3 au avut sau au dosare la DNA!

Ca noi jurnalistii incomozi pentru DNA, multi alti romani au simtit pe pielea lor ostilitatea instantelor de judecata, fiind clar atat pentru acuzati, cat si pentru avocati, ca atunci cand se respingeau toate probele si se incalcau toate procedurile unui proces echitabil, aceste abuzuri erau consecinta tovarasiei unor judecatori – de voie sau nevoie (sub presiunea unor dosare penale) – cu procurorii DNA.

Cate dintre solutiile de condamnare au fost date de judecatori cu dosare penale aflate in lucru la DNA? Cati judecatori au instrumentat dosare ale DNA in timp ce rude ale lor erau anchetate de DNA? Si nici ei judecatorii presati cu dosare nu se abtineau, dupa cum nici procurorii DNA nu le cereau recuzarea? Cate astfel de judecati alterate, sub stare de constrangere au existat? Iata intrebari legitime, de maxim interes national.

300 de magistrati aflati “in lucru” la DNA, la Sectia speciala pentru magistrati condusa de exaltata procuroare Florentina Mirica, constituie dovada suprema ca magistratii din intregul sistem judiciar resimt o presiune si groaza imense venite dinspre DNAExact cum spunea in 2017 pe inregistrare procuroarea-inspector Mihaela Focica, ca ii tremurau picioarele de frica in timpul controlului de fond dispus de Inspectia Judiciara la DNA, cand a fost chemata in birou la sefa Laura Kovesi. Si cum i-a spus sefului ei Gheorghe Stan ca nu vrea sa se trezeasca inculpata, suspendata din functie si sa-i moara copilul de foame.

Nu intamplator asociatiile profesionale ale magistratilor au fost primele care au militat ca Parlamentul sa dispuna infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, pentru ca niciun judecator care instrumenteaza dosare ale DNA sa nu mai stea cu teama ca daca nu da solutii pe placul DNA va ajunge sa fie pus sub acuzare si indepartat din functie.

Consider o prioritate nationala ca ministrul Justitie Tudorel Toader, in baza noilor prerogative conferite de modificarile la Legea 304/2004 sa ceara DNA un inventar al dosarelor cu magistrati de la Sectia lui Mirica (inclusiv dosarele clasate in ultimii ani – pentru ca informatiile noastre arata ca au existat la un moment dat peste 2000 de dosare cu judecatori si procurori aflate in lucru la DNA) pentru a se stabili gradul de afectare a independentei Justitiei prin aceste actiuni de amploare, care au produs o frica paralizanta in sistem, reclamata chiar dinspre magistrati.

Domnule ministru, cereti informatiile! Faceti-le publice! Vrem sa stim, treceti la treaba!

 

P.S. - Inspectia Judiciara are obligatia sa dispuna de indata un control la DNA pentru a afla ce judecatori cercetati penal de DNA sau cu rude apropiate aflate in aceeasi situatie au solutionat sau solutioneaza rechizitorii ale DNA, fara sa se abtina si fara ca DNA sa le ceara recuzarea! S-ar putea sa aflati foarte curand ca unii judecatori ai ICCJ din dosarele de mare miza au dosare in lucru la DNA!

Razvan Savaliuc,

www.luju.ro