Anticoruptie, coae!

Publicat in Mircea Badea de catre Mircea Badea 21 Februarie 2018 856 ori
Google+ WhatsApp
Anticoruptie, coae!
Anticoruptie, coae!

Iata inca o dovada ca imaginea pe care agentii de influenta ai DNA incearca sa le-o construiasca procurorilor din parchetul lui Kovesi, pe diverse canale ale propagandei, nu este altceva decat o minciuna nationala. Unii dintre “marii” procurori DNA atat de laudati de propaganda, protejati de la cel mai inalt nivel al statului chiar de catre presedintele Klaus Iohannis si prezentati drept niste persoane fara cusur, care vezi Doamne lupta pentru salvarea Romaniei din mainile “penalilor”, nu sunt altceva decat ei insisi posibili infractori, personaje cu un comportament golanesc. O tara intreaga l-a putut vedea, spre exemplu, pe vestitul procuror DNA Mircea Negulescu, in toata splendoarea acestuia.

Apar insa detalii incredibile despre un alt luptator impotriva coruptiei, la randul laudat de propaganda DNA. Este vorba despre procurorul Eugen Stoina, cel care a activat pana de curand in parchetul lui Kovesi, dar care s-a intors la Parchetul Judecatoriei Sibiu dupa ce, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a comis un accident rutier.

 

Asa cum se stie, in 11 ianuarie 2018, Eugen Stoina a provocat un accident pe Soseaua Kiseleff, intrand cu Mercedesul sau in alte masini, facandu-si praf bolidul de lux (foto 2).

Stoina a fost testat cu aparatul etilotest, reiesind o alcoolemie de 1,6 la mie alcool in aerul expirat (foto 2), adica 3,02 la mie alcool in sange. Cazul a fost prezentat pe larg de presa libera, dar marti seara, 20 februarie 2018, jurnalistul Mihai Gadea a oferit la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 noi detalii despre accidentul lui Eugen Stoina. Mai exact, ce s-a intamplat dupa tamponarea de Soseaua Kiseleff.


Stoina si-a spart iar nasul

Astfel, procurorul Eugen Stoina a fost dus de un echipaj SMURD la Spitalul Elias din Capitala, fiind inregistrat la Unitatea de Primiri Urgente la ora 15.13, la aproximativ 35 de minute dupa producerea accidentului. Conform fisei medicale in care este trecut diagnosticul la prezentare, procurorul prezenta “piramida nazala redeschisa”, in traducere avea nasul spart (vezi facsimil 1). Iar faptul ca piramida nazala era “redeschisa”, inseamna ca procurorul Stoina a mai avut nasul spart in trecut. De altfel, conform unor surse citate de Antena 3, procurorul Stoina isi sparsese nasul in trecut dupa ce cazuse prin sediul DNA.


Stoina a sters-o din spital

Totusi, Eugen Stoina nu a dorit sa ramana in spital. El a sters-o de la Elias, dupa ce si-a declinat o falsa calitate, sustinand ca ar fi procuror DIICOT. Poate ca Stoina nu a vrut sa se afle ca lucra la DNA sau poate ca era atat de beat incat nu mai stia in ce parchet activeaza. Pe langa declinarea falsei calitati, Eugen Stoina le-a mai explicat medicilor ca nu ramane la spital intrucat el “are alte drepturi”. Toate aceste lucruri sunt retinute in procesul verbal consemnat de politistii care s-au prezentat la Spitalul Elias (vezi facsimil 2) si pe care il prezentam in continuare:

Azi data de mai sus fiind in continuarea cercetarilor privind accidentul rutier produs la data de 11.01.2018 in jurul orelor 14.40 pe Sos. P.D. Kiseleff in apropiere de intersectie cu str. P Nebiolo, de conducatorul autoturismului B 333(...), accident inregistrat la Brigada Rutiera sub nr. 996498, ne-am deplasat la Camera de Garda a Sp. Elias unde am luat legatura cu medicul U.P.U. - Chirvase Simona care ne-a declarat verbal ca numitul Stoina Eugen CNP (…) a fost adus la Camera de Garda de catre echipajul SMURD, victima a unui accident rutier produs pe Sos. P.D. Kiseleff inregistrat la triajul unitatii cu nr. 1545085 ora 15.13 si care din discutiile avute cu acesta a reiesit faptul ca susnumitul este procuror DIICOT, ca are alte drepturi si ca paraseste camera de garda, lucru pe care l-a si facut in jurul orelor 15.45”.


Iata si adresa Politiei Rutiere catre seful Sectiei de urmaririe penala si criminalistica din PICCJ, procurorul Remulus Varga, unde se afla in lucru dosarul penal deschis fata de Eugen Stoina:


Avocata Cosmina Cerva: “Intr-o zi de luni, la ora 9 dimineata, era mort de beat, atat de beat incat fuma doua tigari deodata... Baieti, daca vreti va mai dau o sticla de vin sa aveti pe drum”

Pe de alta parte, avocata Cosmina Cerva (foto 3) a dezvaluit alte momente speciale din activitatea de procuror DNA a lui Eugen Stoina, din care rezulta ca acesta era un consumator serios. Intr-o interventie telefonica la emisiunea Sinteza Zilei de Antena 3, Cosmina Cerva a relatat un episod incredibil. Aceasta a povestit cum procurorul DNA Eugen Stoina s-ar fi prezentat intr-o zi de luni, la ora 9 dimineata, la audiera unui martor in stare de ebrietate. Si nu doar ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, dar, asa cum a afirmat avocata Cosmina Cerva, acesta era “mort de beat”. Cerva a sustinut ca procurorul DNA fuma doua tigari deodata si ca isi scapa mainile pe picioarele ei. Iar la plecare, martrorul audiat la el acasa intrucat era nedeplasabil, s-a oferit sa ii dea lui Eugen Stoina o sticla de vin, ca sa aiba ce bea pe drum.

 

Iata declaratia avocatei Cosmina Cerva:

Eram avocat cu cerere de asistare la toate actele de urmarire penala, si pentru ca martorul era o persoana nedeplasabila, avea un defect la un picior, audierea s-a facut la domiciliul acestuia. Intr-o zi de luni, la ora 9 dimineata, procurorul care a venit sa audieze martorul era mort de beat, atat de beat incat fuma doua tigari deodata, atat de beat incat nu mi-a permis sa pun nicio intrebare martorului, atat de beat incat la plecare martorul – pentru ca era un om mai in varsta si si-a dat seama ca ca procurorul era mort de beat – a zis 'baieti, daca vreti va mai dau o sticla de vin sa aveti pe drum'. Declaratia acestui martor este acum la dosarul DNA structura centrala, un dosar care acum se instrumenteaza. Fuma doua tigari deodata, martor este si politistul judiciarist care a consemnat declaratia martorului pe calculator, nu stiu acum cat de dispus ar fi sa relateze el aceste aspecte. Eu nu am facut niciun fel de cerere si niciun fel de plangere pentru ca eram singura si nu aveam cu ce sa dovedesc, dar va spun ca am ramas profund marcata. La 9 dimineata sa mergi la audierea unui martor in calitate de avocat si sa te intalnesti cu procurorul mort de beat... Nu va mai spun ca au fost si niste conflicte personale intre mine si el, raportate la comportamentul lui atat fata de martor, cat si fata de mineEra atat de beat incat atunci cand vorbea si gesticula efectiv isi arunca mainile pe picioarele mele, pentru ca locul era foarte stramt in camaruta aceea a martorului. Efectiv dadea din maini in asa fel incat...o situatie foarte penibila. Daca acum cineva vrea sa se autosesizeze, spre exemplu Inspectia Judiciara sau doamna Kovesi, aceste lucruri se pot dovedi, pentru ca acea declaratie semnata de dansul, semnata de mine, semnata de politistul judiciarist, de martor, se afla la dosar. Dosarul inca este la DNA. Este vorba despre noiembrie 2017, undeva la mijlocul lui noiembrie”.