„Silence”

Publicat in Adrian Nastase de catre Adrian Nastase 18 Aprilie 2017 267 ori
Google+ WhatsApp
„Silence”
„Silence”

Zilele acestea de sărbătoare le-am petrecut in Bucuresti. Cu Dana, cu Andrei, cu Bianca si cu „juniorul” Nicolas Daniel (m-a emotionat faptul că Andrei si Bianca au ales ca unul din numele copilului lor să fie Nicolas – in amintirea nasului nostru de căsătorie, Nicolas Fotino, fostul director al ADIRI). O parte din timp am folosit-o inconjurandu-l pe Nicolas cu dragostea noastră de bunici.

In rest, cum vremea nu a fost prea frumoasă, ne-am uitat la câteva filme mai vechi sau mai noi. Cel care m-a impresionat cel mai mult a fost „Silence”, in regia lui Martin Scorsese, bazat pe o nuvelă japoneză, care povesteste istoria a doi preoti iezuiti portughezi, din secolul 17, ce călătoresc in Japonia pentru a-l gasi pe mentorul lor despre care aflaseră că si-ar fi renegat credinta.

Povestea este impresionantă. Ciocnirea dintre dorinta de expansiune a bisericii catolice si rezistenta – brutală dar si persuasivă – a inchizitorilor japonezi ce apărau credinta budistă si interesele comerciale ale Japoniei.

Interpretarea actorilor principali – Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano si Ciaran Hinds – este emotionantă.

Un film pe care vi-l recomand.

Adrian Nastase,

www.adriannastase.ro 

Realestate Paulesti