Vrei jurnalisti misto si o presa puternica? Apasa, prostule, pe bannere!

Publicat in Bogdan Stoica (Fido) de catre Bogdan Stoica 24 Iunie 2015 3002 ori
Google+ WhatsApp
Vrei jurnalisti misto si o presa puternica? Apasa, prostule, pe bannere!
Vrei jurnalisti misto si o presa puternica? Apasa, prostule, pe bannere!

M-a sunat un tip, acum vreo trei zile. Ca ne stim din anii 90, ca mi-a urmarit parcursul... Si ca are si el o problema cu niste vecini, si s-a gandit la mine, sa-mi dea un subiect de presa. 

 

Nu i-am spus "mars, ma!", asa cum merita, pentru ca imi aduc aminte de el ca de un tip ok. I-am spus doar ca nu ma mai intereseaza necazurile personale ale oamenilor care ma citesc pentru ca asta mi-a adus numai neplaceri si i-am recomandat sa abordeze cu incredere autoritatile statului. I-am spus sa ma mai sune doar daca isi prinde urechile in promovarea unei afaceri sau daca are nevoie de fotografii profesionale. 

Cred ca s-a suparat un pic. A mormait ceva despre calitatea jurnalistilor, nu mai retin... Nu ma intereseaza parerea lui, fuck it...

Amicul meu, ca si multi altii dintre voi, a renuntat sa mai cumpere ziare de la chiosc, pentru ca le citeste gratis pe net. I se pare atat de normal incat nici n-ai cu cine sa porti o discutie despre cum mama dracului poti primi ceva gratis, in vremurile noastre. Haios e ca atunci cand aude ca jurnalistii se vand pe doi sau douazeci de lei, este extrem de vocal. Crede sincer ca jurnalistii trebuie sa traiasca cu apa si aer. Zici ca jurnalistii n-au facturi, credite, copilul la meditatie...

De-aia este un bou acest amic de-al meu. Sunteti, sigur, si voi, la fel de boi, daca va imaginati ca e ok sa primiti cu titlu gratuit continut jurnalistic de calitate. Continutul ala a costat bani, si e normal ca jurnalistul sa vrea sa si-i recupere, plus un minim profit, ca sa-i ramana si lui de-o intretinere. 

"Da, dar jurnalistul are publicitate pe site", o sa ricanati, nervosi ca va fac prosti. Si ati dat vreodata click pe un banner d-ala de publicitate? Nu cumva aveti setat in browser sa va blocheze toate pop-up-urile? Cum credeti voi ca au ajuns jurnalistii sa stea capra in fata politicienilor? Credeti ca daca o redactie ar avea bani de salarii si de documentari, ar mai tolera vreun personaj d-asta cretin in preajma? 

Dupa aproape 20 de ani de jurnalism si jurnalizm, imi permit sa fac o profetie: continuati sa cautati continut jurnalistic gratuit sau refuzati in continuare sa accesati reclamele aferente acelui continut si veti vedea cum... Citeste mai departe>>

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.