Este loc de spectacol

Publicat in Editorial Sport de catre Cristian Anghelescu 07 Octombrie 2013 Actualizat: 07 Octombrie 2013 567 ori
Google+ WhatsApp
Este loc de spectacol
Este loc de spectacol

 

Te simti fotbalist cand joci pe un asemenea stadion si cu un asemenea public”. Auzim mereu o astfel de declaratie iar aici, la Ploiesti, se tot aude de doi ani de zile. Datorita arenei “Ilie Oana” dar si a suporterilor Petrolului.

 

 

De cateva zile Sala Sporturilor Olimpia s-a redeschis cu fastul de rigoare. Noua arena arata bine, este spatioasa si are un alt aer. Evident sunt si minusuri pe care administratia trebuie sa le aduca pe plus mai ales ca, la deschidere, premierul Romaniei a transmis autoritatilor sa aiba grija de Olimpia.

 

Acolo unde baschetbalistii Ploiestiului si conducatorii lor de-abia asteptau sa revina. L-am intrebat pe Vladimir Arnautovic daca se simte antrenor in noua “casa” si mi-a spus in stilul caracteristic :”Alta viata, frate!”

 

Dorinta lui Dado si a baschetbalistilor, mai ales a celor care au jucat in exil, a fost asa de mare sa revina la Ploiesti incat s-au antrenat printre muncitorii care lucrau la sala.

 

Catalin Burlacu “se simte baschetbalist” in noua sala iar starea ii este accentuata de faptul ca va juca in EuroCup. El le-a transmis tuturor ca aceasta competitie are ceva special iar toti cei care vor veni la meciuri se vor simti suporteri cu adevarat. Burlacu este convins ca, odata cu revenirea in Sala Olimpia, echipa va castiga si alti fani.

 

Este posibil dar am observat ceva vineri seara. In pauza meciului cu Steaua, o parte a publicului nu s-a mai intors. Poate a vrut sa vada doar show-ul de prezentare, poate era tarziu insa locurile de la inceput n-au fost ocupate pina la sfarsit. Sa speram ca, la Ploiesti, publicul extra-fotbal nu va veni la meciuri doar in functie de echipe, rezultate sau imaginea proprie.

 

Desi, pe timpul vechii arene cam asa era. Lumea trebuie “sa mearga pe mina” lui Burlacu iar cand un astfel de sportiv spune ca, incepand cu 16 octombrie, vom vedea o competitie cum nu a mai fost la Ploiesti, trebuie sa-l credem.

 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.