Banila, esti prost? DIICOT a ajuns sa bage in mormant victimele?

Publicat in Razvan Savaliuc de catre Razvan Savaliuc 07 Octombrie 2019 1304 ori
Google+ WhatsApp
Banila, esti prost? DIICOT a ajuns sa bage in mormant victimele?
Banila, esti prost? DIICOT a ajuns sa bage in mormant victimele?

Domnule Procuror General al Romaniei, Bogdan Licu, luati imediat masuri si cereti imediat indepartarea din Magistratura a adunaturii de procurori (5 la numar, toti mari sefi, unul mai aiurit ca celalalt) care instrumenteaza cu atata incompetenta, brutalitate si lipsa de umanitate ancheta de la Caracal.

La ora actuala, mama Luizei Melencu – fata ucisa de criminalul pe care DIICOT desi a avut posibilitatea, nu a fost in stare din indolenta unui procuror local sa-l prinda in timp util ca sa nu mai ajunga sa o omoare pe o alta minora Alexandra Macesanu – cat si bunicul victimei, se afla in spital, epuizati fizic si psihic, in pericol de a face oricand complicatii fatale pentru viata lordeoarece niste "magistrati" din structura centrala au sarit cu picioarele pe niste VICTIME, oameni nevinovati, pentru a-i amenda si a-i lua cu forta, impotriva vointei lor si a convingerilor lor. Faptul ca procurorii DIICOT au dus de nas un judecator sa le emita un mandat de aducere cu drept de patrundere in domiciliul privat, nu poate justifica in fata opiniei publice brutalitatea unor asemenea masuri indreptate impotriva unor VICTIME, nu a unor infractori.

Suntem oameni inteligenti, domnule Licu, si stim ca seful DIICOT Felix Banila – care intre noi fie vorba are vreo cinci achitari definitive la palmares pentru dosare de omor in care a emis rechizitorii – nu poate sa iasa la televiziuni si sa gaseasca justificari acestor atrocitati cu argumentele: “Judecatorul a dispus punerea in executare a mandatului de aducere... noi respectam suferinta lor”, intrucat procurorii DIICOT de caz sunt cei care au cerut mandatul si au pus la dosar probele sa-l “convinga” pe judecator, intr-o judecata secreta, fara stiinta nimanui, fara contradictorialitate si publicitate, deci indoielnica oricat ar permite-o codurile de procedura.... Procurorii DIICOT au cerut mandatul, nu judecatorul le-a impus-o, deci sa o lasam mai moale cu asemenea explicatii.

Nu stim cat de dus sau fricos era respectivul judecator, nici nu conteaza. Dar este evident ca atat procurorii DIICOT de caz, cat si judecatorul, habar nu au de diferenta intre VICTIME si infractori. Pe infractor ai dreptul sa-l hartuiesti cu proceduri judiciare legale, pe VICTIME nu ai voie nici macar sa le audiezi daca le pui sanatatea in pericol ori cand se afla intr-o stare de tulburare majora. Nu poti audia victime in stare de dezechilibru psihic, si o tara intreaga a vazut cum atat mama Luizei, cat si bunicul, au spus ca nu se vor prezenta si ca ei au convingerea ca procurorii DIICOT ascund adevarul ca fata lor traieste si ca vor sa mistifice probele ADN! O tara intreaga stie ca nulitatea aia de procuror DIICOT local, in loc sa-l prinda pe criminalul Dinca avand poza cu masina lui la dosar, i-a supus pe mama si bunicul Luizei Melencu la detectorul de minciuni, ca si cand acestia ar fi inventat rapirea minorei, umilindu-i si zdrobindu-i psihic!!! Realizeaza cei 5 aiuriti de procurori asta? Isi amintesc ca nu ai voie sa audiezi pe nimeni daca ii pui integritatea in pericol? Pana si cu criminalul Dinca s-au purtat mai frumos... Daca maine, Doamne fereste, mama sau bunicul Luizei mor de stres, de inima rea, platesc cei 5 aiuriti?

De cand VICTIMA nu mai are dreptul la consiliere, la un tratament menit sa ii reduca suferinta, sa-i garanteze sanatatea fizica si psihica? De cand VICTIMA poate fi obligata sa fie supusa, impotriva vointei ei, la tratamente daunatoare? Mama Luizei Melencu a dat deja probele de ADN, nimeni nu poate spune ca a refuzat si ca nu a cooperat cand a fost cazul. Nu poti sa acuzi indirect o mama ca il apara pe criminalul copilului ei! Caci asta au facut in esenta procurorii DIICOT, iar un judecator s-a gasit sa incuviinteze in fanfara o asemenea enormitate!

Trei luni s-a dus mama Luizei la DIICOT Craiova sa se roage de nulitatea aia de procuror local sa faca ceva sa-i gaseasca fiica, si nu o baga nimeni in seama, si cum nu s-a dus la o citatie, gata i-au dat 5000 lei amenda??? Intelege cumva vreun  procuror DIICOT ce inseamna sa dai unui om sarman o amenda de 5000 lei?... Ati vazut in imagini in ce conditii locuiau... Eu inteleg ca un procuror DIICOT lasa cu usurinta 5000 lei la o nunta sau la un botez, la 30.000 lei, lunar cat incaseaza... dar de cand procurorii au incetat sa mai fie oameni?

De cand procurorii nu mai apara drepturile VICTIMELOR? De cand ameninta procurorii un avocat ca-i fac dosar penal pentru ca isi apara clientii-victime potrivit vointei acestora?

Cum isi permite seful DIICOT Felix Banila sa spuna ca nu e amenintare “avertizarea” unui avocat cu o procedura penala, in sensul ca risca dosar penal pentru ca “obstructioneaza” ancheta aparandu-si clientii?

De cand s-au ticalosit unii procurori in asemenea hal? Imi e rusine ca jurnalist care de aproape 30 de ani fac presa pe justitie si stiu atatia procurori de toata isprava, de ce monstri s-au nascut in parchete in ultimii ani, pe fondul lipsei de raspundere si exacerbarii Republicii Procurorilor.

De ce suntem noi, cetateni acestei tari, nevoiti sa fim agresati zilnic cu comportamentele deviante, scandaloase, care ne fac sa ne simtim scarbiti ca traim intr-o asemenea tara, ale unor procurori platiti regeste din banii nostri ca sa se afle in serviciul public al cetatenilor, dar care nu realizeaza asta si se cred imparati?

De ce domnule Procuror General Bogdan Licu, VICTIMELOR si avocatului lor Tonel Pop nu li s-a aratat ordonanta celor 5 procurori de filme horor si nici hotararea judecatoreasca data de asa-zisul judecator impartial si independent? Nu erau obligati sa le comunice? Erau secrete si astea? Le era frica celor 5 procurori DIICOT de ce s-ar putea afla din aceste acte? Credeti ca nu se stie in societate de culoarele dintre parchete si anumiti judecatori? Ca DIICOT e mai rau decat DNA si a lucrat mai mult pe protocoalelel ilegale cu SRI decat DNA?

Pentru ce tot acest circ sinistru? Ca sa faca cei 5 aiuriti un test pe ADN-ul mitocondrial, care nici macar nu poate stabili amprenta genetica a unei persoane anume, ci cel mult apartenenta la un anumit tip de populatie din care fac parte poate si milioane de indivizi (ex: rromi, mongoli, chinezi, britanici etc)?

In cele din urma problema ramane urmatoarea: intr-o ancheta dezastruoasa a DIICOT, care a revoltat intreaga natiune - care traieste cu banuiala legitima ca minora Alexandra Macesanu putea fi salvata din ghearele criminalului Dinca daca procurorul ala DIICOT local (fie sa traiasca 100 de ani sa realizeze ce NU a facut) identifica infractorul dupa poza masinii de la dosar – nu se puteau gasi metode umane de ancheta?

Era nevoie sa aduci in pragul infarctului, atacului cerebral, a mortii de inima rea pe VICTIME? Nu se puteau gasi forme omenesti de ancheta?

Era atat de greu sa gasesti un pic de intelepciune si umanitate sa explici ce vrei sa faci unei mame care si-ar da viata sa faca orice ca sa isi gaseasca fiica disparuta in viata???

Sa nu uitam ca inainte de toate Justitia trebuie sa fie un serviciu in slujba cetatenilor si nu expresia unor procurori care se cred smecheri, mari si tari, si isi arata forta in fata unor sarmani care mai sunt si VICTIME pe deasupra. Bravo domnilor procurori DIICOT, cu 30.000 lei/lunar va da mana sa va credeti Dumnezei, tinand cont de unde ati plecat! Rugati-va sa nu cumva sa moara in spital VICTIMELE pe care le-ati tratat mai rau ca pe criminalul DINCA, ca sa nu ajunga oamenii sa va sparga geamurile cu pietre! Sa va ierte Dumnezeu!

 

PS – manifest un dispret profund fata de toti “jurnalistii” care au luat luat apararea procurorilor DIICOT, din prostie sau la ordinul propagandei serviciilor, si au facut procese de intentie VICTIMELOR ca nu au "cooperat". Sa nu cumva sa va pierdeti sursele! Ca principiile vi le recuperati voi cumva...

Razvan Savaliuc,

www.luju.ro 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.