#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV)

Publicat in Sorina Matei de catre Sorina Matei 09 Mai 2019 431 ori
Google+ WhatsApp
#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV)
#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV)
Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, este abonat de 14 ani, prin intermediul a două dintre firmele sale de PR, consultanţă şi publicitate, la contracte pe bandă rulantă din bani publici de la Primăria Cluj Napoca, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Contractele prin cumpărări directe încheiate succesiv în perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015, 2016, 2018 şi 2019, aproape un deceniu şi jumătate între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca sunt de minimum 177.000 de euro, bani publici.De asemenea, Trend Communication SRL, firma fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan şi a lui Vasilică Hoandră, a avut timp de 1 an şi 8 luni contracte de 35.000 euro, bani publici, cu ANAF Cluj, are timp de 3 ani, până în 2020, contract pentru servicii de publicitate de 30.000 de euro, co-finanţat din bani publici europeni, cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca iar timp de 4 ani aceeaşi firmă de PR, consultanţă şi publicitate a fost abonată şi la contractele din bani publici ale Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, obţinând peste 27.000 de euro.
Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.219.300 de euro din bani publici.

Având în vedere numărul contractelor şi instituţiilor contractante şi lipsa de răspunsuri (cu depăşirea termenelor legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România (chestionate toate în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici acordate firmelor lui Rareş Bogdan), datele sunt prezentate în funcţie de domeniile de activitate ale instituţiilor şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.


Firma lui Rareş Bogdan, abonată timp de 14 ani la contractele din bani publici ale Primăriei Cluj, condusă de actualul său coleg de partid, Emil Boc, şi de multiplul condamnat pentru corupţie, Sorin Apostu. Firmele lui Bogdan au primit de la Primăria Cluj Napoca cel puţin 177.972 de euro, bani publici

Un răspuns oficial al Primăriei Cluj Napoca (document mai jos), coroborat cu date din SEAP şi din declaraţia de interese a lui Rareş Bogdan (document mai jos), arată că firmele lui Rareş Bogdan de PR, publicitate şi consulatanţă, Trend Communication SRL şi Clever Media SRL/Trend Media SRL, sunt abonate de 14 ani la banii publici ai administraţiei locale din Cluj.

Aşa se face că, potrivit Primăriei Cluj, cele două firme ale lui Rareş Bogdan au avut contracte de publicitate, prin cumpărări directe, în perioada 2004, inclusiv- 2013, inclusiv, în anii 2015 şi 2016, 2018 şi, potrivit declaraţiei de interese a lui Bogdan şi în 2019 derulează aceste contracte din bani publici.

Deşi Primăria Cluj nu a dorit să transmit contractele din bani publici derulate cu firmele lui Bogdan timp de 14 ani, a trimis plăţile pe care susţine că le-a efectuat către cele două firme – Trend Communication şi Clever Media SRL/Trend Media SRL timp de 13 ani. Calculate la cursul euro al BNR din anii respectivi, plăţile făcute timp de 13 ani de primăriile Clujului, conduse de Emil Boc şi Sorin Apostu, către firmele lui Rareş Bogdan sunt 160.649 euro. Însă contractele încheiate sunt mult mai mari.

Sorin Apostu, primar al Clujului în perioada 2009-2011 cât Emil Boc era premier al României, a fost condamnat de 2 ori definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani, fals în înscrisuri, toate în formă continuată, trafic de influenţă, instigare la spălare de bani în formă continuată. În timpul mandatului de primar al Clujului, procurorii DNA au probat că urmaşul lui Emil Boc la Primăria Cluj primea mită de la firmele aflate sub contract cu Primăria, mita fiind primită prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei, şi ea condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare mită, spălare de baji şi fals în înscrisuri, toate în formă continuată, alături de afaceristul Călin Stoia.

Potrivit datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractele dintre firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca au variat ca valoare totală şi de la 35. 376 euro pe an în 2011 iar în 2017, 2018 şi 2019 au fost şi de peste 17.000 şi peste 18.000 de euro pe an. În 2019, firma lui Rareş Bogdan, Trend Communication SRL, derulează contracte din bani publici cu Primăria Cluj Napoca, condusă de colegul său de partid, Emil Boc, de 17.323 euro cu tot cu TVA.

Totalul plăţilor şi contractelor din bani publici între firmele lui Rareş Bogdan şi Primăria Cluj Napoca, timp de 14 ani, este de minimum 177.972 de euro.

Plăţile şi contractele derulate timp de 14 ani din bani publici s-au desfăşurat în condiţiile în care de-a lungul timpului, firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan cât şi Rareş Bogdan personal au promovat ca imagine sau chiar prezentat o multitudine de evenimente şi acţiuni la care a participat politicianul Emil Boc, ca primar al Clujului şi nu numai, Alin Tişe, ca prefect sau preşedinte CJ Cluj, tot actual coleg de partid al lui Rareş Bogdan, şi alţi oficiali locali ai Clujului, şi au participat împreună şi la o serie de evenimente private.

Cietste continuarea, http://sorinamatei.ro/exclusivafacerile-lui-rares-bogdan-iv-rares-bogdan-are-de-14-ani-contracte-din-bani-publici-ce-au-depasit-177-000-de-euro-cu-primaria-clujului-condusa-de-actualul-coleg-de-partid-emil-boc-si-de/

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.