Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici

Publicat in Sorina Matei de catre Sorina Matei 23 Aprilie 2019 402 ori
Google+ WhatsApp
Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici
Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile parlamentare, a obţinut de-a lungul timpului, prin intermediul firmelor sale de consultanţă, PR şi publicitate, contracte de sute de mii de euro din bani publici. Contractele de publicitate, consultanţă şi PR obţinute de firmele lui Bogdan sunt semnate cu instituţii de stat, cu companii cu capital majoritar de stat, cu companii în care statul este principal acţionar sau cu autorităţi aflate în subordinea Parlamentului.

Astfel, firmele lui Rareş Bogdan au încheiat contracte de 127.000 de euro cu Universitatea de stat Babeş Bolyai din Cluj Napoca, de 23.000 de euro cu Universitatea Tehnică de stat din Cluj Napoca, de 2300 de euro cu ARCUB din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi de 308.000 de euro cu Autoritatea de Supraveghere Financiară condusă la acea vreme de Angela Toncescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie.

Având în vedere numărul contractelor şi instituţilor contractante şi lipsa de răspunsuri (ce au depăşit termenele legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România ( chestionate toate în baza legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici oferite firmelor lui Rareş Bogdan), datele sunt prezentate în funcţie de domeniile de activitate ale instituţiilor şi companiilor respective şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.


Familia Rareş Bogdan, 13 firme cu activităţi diverse. 7 firme falimentare şi insolvente, 6 în funcţiune. Trend Communication, firma de publicitate, PR şi consultanţă a lui Rareş Bogdan cu cifră de afaceri netă de aproape 1 milion de euro

Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, actualizate în Martie 2019, arată că de-a lungul timpului Rareş Bogdan dar şi soţia sa, Antoanela, au fost implicaţi în nu mai puţin de 13 societăţi comerciale, Rareş Bogdan fiind angrenat în afaceri de la vârsta de 19 ani, mai întâi, alături de tatăl său, ulterior alături de diverşi membri ai familiei, în total în 7 firme.

Firmele în care a fost implicat/ este Rareş Bogdan au activităţi diverse: de la comerţ de produse chimice, la comerţ cu amănuntul în magazine, intermedieri în comerţul cu material lemnos, comerţul de produse comestice şi parfumerie, transporturi aeriene de pasageri până la publicitate, PR, consultanţă şi editare de ziare, fiind asociat de-a lungul timpului nu numai cu membri ai familiei ci şi cu milionarul clujean, Sorin Dan, specializat în turism, imobiliare şi piaţă de capital. Din cele 7 firme în care a activat de-a lungul timpului Rareş Bogdan, doar 2 mai sunt în prezent în funcţiune, restul de 5 fiind falimentare, insolvente, radiate.

Soţia sa, Antoanela Florina Bogdan, a fost/este implicată şi ea în societăţi care s-au ocupat de comerţul cu flori, cu animale de companie, cu hrana animalelor de companie, restaurante, baruri, fitness şi comerţ cu amănuntul al echipamentelor sportive, fiind asociată, de exemplu, în Restaurantul italian pe care şi-l deschisese în Calea Floreasca din Bucureşti cu Luana Berbec, fiica baronului PDL, Cristache Rădulescu, fost preşedinte al CJ Ilfov, apropiat de Elena Udrea, Marian Petrache şi nu numai. Baronul Cristache Rădulescu este şi fost senator de Ilfov în legislatura 2004-2008, fost membru în comisia parlamentară de supraveghere a activităţii SRI, fost membru în comisia parlamentară de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi, printre altele, fost membru şi în comisiile de anchetă pentru investigarea afirmațiilor cu privire la existența unor centre de detenție ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor închiriate de CIA pe teritoriul României, fost membru în comisia de verificare a informațiilor furnizate cu privire la interceptarea comunicațiilor, fost preşedinte PDL Ilfov.

Citeste continuarea>>

Sorina Matei,

www.sorinamatei.ro