Subiectul Iulius Filip- Lazăr- Aiud este o speţă complexă

Publicat in Sorina Matei de catre Sorina Matei 18 Aprilie 2019 239 ori
Google+ WhatsApp
Subiectul Iulius Filip- Lazăr- Aiud este o speţă complexă
Subiectul Iulius Filip- Lazăr- Aiud este o speţă complexă

Vreau să vă spun că de vineri, de când am făcut în emisiune subiectul GDS, încercând să iau pe cineva din GDS prin telefon ca să argumenteze publicului de ce este premiat Augustin Lazăr, am descoperit că era un întreg scandal în GDS.

Oamenii se certau pe tema asta, pe mailuri, de multe săptămâni bune. Vreau să vă mai spun că de exemplu, preşedintele consiliului director al GDS, doamna Magda Cârneci, nu a fost de acord cu acordarea premiului pentru Lazăr. La fel ca dânsa, nici domnul Andrei Oişteanu nu a fost, nici Laura Ştefan, nici Radu Filipescu, nici doamna Smaranda Enache, nici mulţi alţii. Nu m-am clarificat nici până acum dacă decizia s-a votat sau nu. Decizia din ce am aflat a fost susţinută de Pora, Liiceanu, Cornea şi o altă gaşcă din GDS. Mai mult, miercurea trecută, aşa cum a relatat domnul Mărieş în emisiunea mea, Pora ca şi alţi câţiva nu numai din GDS, au fost la o întâlnire neoficială la Parchetul General pe tema dosarului Revoluţiei şi s-au întâlnit cu Augustin Lazăr. Nu am înţeles nici până acum ce căutau acolo.

Subiectul Iulius Filip- Lazăr- Aiud este o speţă complexă. Se duce în toate părţile, nu aşa cum vrea să îl direcţioneze Antena 3. Se duce în trecut, se duce pe ofiţeri de securitate, se duce pe România şi şmecherii din ultimii 40 de ani. Să crezi că oamenii pleacă din GDS sau renunţă la premii, ca Filipescu, Ştefan, Morar, că sunt vânduţi PSD sau lui Voiculescu e cea mai mare nebunie posibilă, probează delirul în care sunteţi.
Criza e în interiorul GDS, e mare, e existenţială, GDS nu e nici organizaţie secretă, nici o organizaţie în care doar unii impun decizii numai de ei ştiute, şi toţi ceilalţi trebuie să tacă. GDS este Grupul de DIALOG SOCIAL, care nu colabora cu vechiul regim, care i-a decorat pe Ilaşcu, Doina Cornea,Ana Blandiana, Romulus Rusan, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Bernea, Ursu, Steagul Roşu Braşov, Paraschiv, Cană, Berindei, sufletul exilului românesc, for Jesus Christ f*king sake.

Eu personal nu am înţeles de ce o organizaţie civică ca GDS, civilă trebuie să decoreze procurori, adică nişte reprezentanţi ai unor instituţii de parchet. Procurorii nu sădesc floricele, procurorii inculpă, acuză, merg la arestare cu oameni. Să ştiţi că nici ei, cei care au conştiinţă, nu înţeleg asta. Nu am înţeles de ce nu se vorbeşte despre responsabilitatea magistraţilor în sistemul represiv dictatorial- 1945-1989, pentru că da, magistraţii care erau mână în mână cu Securitatea, au o uriaşă responsabilitate. Şi culmea, culmilor, aţi ajuns să decoraţi oameni din Aiud, parte a sistemului comunist, totalitar, represiv, care au ţinut disidenţii în Intern. Mai aveţi puţin să-l decoraţi şi pe Muşat, ofiţerul Secu care a scris note informative pe Iulius Filip, pe care-l piteşte Antena, Klaus şi găştile astea. Atrageţi şi ovaţionaţi numai NON VALORI.

Băgându-vă în lupte de rahat şi afudându-vă în tranşee, aţi ajuns în partea cealaltă, aţi ajuns să omagiaţi represiunea şi să sfidaţi oamenii care au suferit. Aşa, după 30 de ani de existenţă, din cauza unor oameni duşi total cu pluta din GDS, v-aţi autodesfiinţat prin ceea ce faceţi. 
A, şi să nu uit. Pe voi vă susţine Dragnea cu fonduri de la buget şi facilităţi şi sediu ca ONG de utilitate publică. Adică da, exact, voi sunteţi cei care luaţi şi beneficiaţi de susţinere de la Dragnea, nimeni altcineva. Şi ca atare, întreb şi eu: care mai este utilitatea PUBLICĂ a unei organizaţii ca Grupul pentru DIALOG SOCIAL care şi-a pierdut demult misiunea civică, care omagiază REPRESIUNEA, care s-a autodesfiinţat prin ceea ce face, care acţionează ca o organizaţie secretă ce nu dă socoteală publicului, sifează cu stropi societatea şi în care deciziile se iau/ se impun de câţiva oameni?

 

Sorina Matei