A innebunit Inalta Curte!

Publicat in Razvan Savaliuc de catre Razvan Savaliuc 29 Martie 2019 1427 ori
Google+ WhatsApp
A innebunit Inalta Curte!
A innebunit Inalta Curte!

Alo, Inalta Curte! Mai gandeste cineva cu capul la varf? Domnilor judecatori supremi, care pretindeti ca inca mai ganditi, va place ce fac onor conducerea voastra si unii colegi ai vostri? 

Va pasa de ceea ce zic romanii de circul revoltator pe care presedinta Cristina Tarcea il ofera in spatiul public? De directia anti-cetatean in care s-a antrenat instanta suprema? Ati ajuns sa faceti politica si sa pretindeti sa faceti si legile! Iar cand nu va convin, incepeti sa va plangeti la inaltele porti, ca in iobagime, daca sa respectati sau nu deciziile Curtii Constitutionale? Asta le intrece pe toate!

Chiar nu va crapa obrazul de rusine pentru spectacolul tragic pe care il oferiti prin reprezentantii vostri la varf? Pentru ceea ce gandesc contribuabilii si justiabilii de cat de jos ati ajuns sa va coborati, transformand actul de justitie intr-o loterie nationala?

Ceea ce se intampla in ultima perioada la Inalta Curte si cum se produce public presedinta Inaltei Curti, Cristina Tarcea, depaseste orice imaginatie. Culmea, Tarcea e lasata de colegi sa se dea in stamba, ceea ce lasa impresia generala ca se simt bine reprezentati de acest personaj care ar fi trebuit sa aiba onoarea sa-si dea demisia dupa ce a fost trimisa in judecata disciplinara pentru incalcarea legii privind obligativitatea constituirii, prin tragere la sorti, a Completelor de 5.

De ceva vreme, Inalta Curte a pornit un razboi anti-cetateanPe toate fronturile, si civil si penal. Dar si unul politic, impotriva coalitiei guvernamentale.

Hai sa inventariem niste decizii si comportamente anti-cetatean luate de judecatorii ICCJ in ultimii ani:

un recurs in interesul legii, prin care a furat dreptul persoanelor care au stat arestate iar apoi achitate definitiv, de a mai obtine despagubiri de la statul roman, daca nu dovedesc in prealabil, cu o hotarare judecatoreasca, ca arestarea a fost nelegala. O conditie imposibil de indeplinit. Intrucat o hotarare in materie de RIL este obligatorie de respectat, contrariul insemnand abatere disciplinara, urmarea RIL-ului a fost ca instantele din intreaga tara resping pe banda rulanta dreptul la despagubiri sutelor de persoane arestate anual, care apoi au fost achitate. Un adevarat atentat impotriva romanilor abuzati de tortionarii in roba;

o decizie data de un complet civil de dezlegare a unor chestiuni de drept, prin care 13 “destepti” de civilisti, care au zis sa o lase mai moale cu munca, ca se spetesc, au luat dreptul romanilor de a mai avea calea recursului in litigiile civile cu o valoare de pana la 1.000.000 lei inclusiv. O uriasa discriminare, opera unor minti strambe, in urma careia mii de romani pe a caror decizii din apel scria in dispozitiv mentiunea “cu recurs”, s-au trezit la Inalta Curte ca li se resping recursurile ca inadmisibile, pentru ca ei, judecatorii, si-au facut legea;

intreaga instanta, in frunte cu presedinta Cristina Tarcea, a refuzat cu obstinatie, ani in sir, sa traga la sorti Completele de 5, ca si pe cele de 3, pana a ajuns Curtea Constitutionala sa le spuna verde in fata ca au incalcat dreptul la un proces echitabil si trebuie sa rejudece tot ce au judecat fara oferirea garantiilor de impartialitate si obiectivitate... ce mai suparare s-a iscat;

un comportament tolerant fata de abuzurile procurorilor, cu precadere ale celor de la DNA, ba chiar complice. Plus o slugarnicie incomensurabila fata de SRI, prin care unii judecatori (din prostie, oportunism sau urmare a unor santaje) au acceptat ca ofiteri de informatii sa le vina cu plicurile galbene, sa le sugereze solutiile, sa le dea mandate pe siguranta nationala fara numar, sa mearga la baute si chefuri prin case conspirative si, ma rog, toata gama de pupincurisme si confrerii de taina, sulemenite sub paravanul secretului de stat;

-o tainuire in masa a colaborarii ilegale cu SRI si PICCJ, in baza Protocolului trilateralincheiat in 2009 de Inalta Curte, care s-a facut frate cu securitatea si cu acuzarea impotriva “dusmanilor poporului” care ne-au adus coruptia. Tarcea ne-a fentat ca a sesizat parchetul ca semnatura fostului presedinte al ICCJ Nicolae Popa ar fi fost falsificata, dar de spus cine si cum a colaborat pe sest cu SRI si PICCJ pe dosarele penale, din 2009 si pana in prezent, nu ne-a spus. Nici azi nu stim ce judecatori de la ICCJ si-au vandut independenta la SRI si PICCJ, semnand pactul cu diavolul, pentru ca securistii se ascund sub paravanul secretului de stat;

Evident, executantii din Completele de 5 penale ori de la Sectia penala stau bine mersi pe functii, dupa ce au nenorocit elitele Romaniei pe protocol (inclusiv inalti magistrati care au devenit tintele Binomului SRI-DNA), si au azi nesimtirea sa nu se care la pensie si sa stea in continuare in scaune, sa judece tot ei, ce a dispus Curtea Constitutionala ca trebuie revizuit, ca si cand ei ar mai avea moralitatea si caderea sa ofere garantia unui proces echitabil, dupa ce au mictionat ani in sir, bara bara cu SRI-DNA, pe Drepturile Omului.

Am putea vorbi zile intregi de nenorocirile de la ICCJ, ascunse sub pres sau comise la lumina zilei, o instanta pe care eu o vad in prezent profund bolnava si corupta de putere. Si asta pentru ca unii judecatori si-au uitat menirea si au ajuns sa se creada Dumnezei.

Dar sa ne intoarcem la ultimile ispravi de la ICCJ, in fata carora te intrebi daca unii nu au innebunit de-a binelea din cauza suprasolicitarii.

De noaptea mintii, un Complet de 5, format in opinia mea din judecatori-problema, s-a trezit sa puna la indoiala ordinea constitutionala si sa ceara cu frumosu' Curtii Europene de Justitie sa ii clarifice daca nu cumva ar putea sa se stearga la cur cu deciziile Curtii Constitutionale - subminata de ei cu titulatura “organ exterior puterii judecatoresti” - daca nu le convine.

Adicatelea, dupa ce au fost prinsi cu chilotii in vine de Curtea Constitutionala (aparatoarea drepturilor fundamentale ale romanilor), ca judecau dosare in complete nelegal constituite - lovite de nulitate absoluta -judecatorii parati au declarat razboi instantei constitutionale si pun la indoiala legea care ii obliga, sub sanctiune, sa respecte deciziile CCR. Pai tocmai aici e problema cu judecatorii astia, ca s-au obisnuit sa faca legea cum vor ei atatia ani, incat daca apare cineva mai sus sa le puna frana, fac apoplexie, se inneaca, si hop, trag sa faca ce stiu ei mai bine, sa se refuleze prin actul de justitie pe care pretind ca il fac.

Colac peste pupaza si madam Tarcea! Securista sefa a ICCJ, mototolita si vai de ea dupa actiunea disciplinara ce i-a fost intentata de Inspectia Judiciare. S-a trezit sa dea fuguta la televiziunea Insolventa – SRI sa faca pe luminata: “Eu pot sa va spun ca din pacate, Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa-si asume niste obligatii internationale. Si am sa va dau exemplul care mie imi este cel mai apropiat si de suflet, si de activitate, ratificarea Conventiei pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei, nu am facut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am vazut in ce masura legislatia noastra poate sa faca fata tuturor garantiilor si exigentelor Conventiei, si ne-am trezit cu un val de condamnari care nu se mai termina nici acum“.

Alo! Nino – Nino! Majorati urgent sporul de suprasolicitare nervoasa! Eu inteleg de la madam ca "e de vina" politicienii ca primim condamnari la CEDO! Asa ca zic sa profitam de anuntatul referendum si sa punem intrebarea catre popor daca nu e cazul sa raspunda penal si material magistratii care nu aplica legea si deciziile CCR!

Si mai zic sa intrebam poporul daca nu cumva e nevoie de un control psihiatric pentru magistratii care nu respecta Constitutia si legile si refuza sa duca la indeplinire deciziile CCR.

Nino – Nino – Nino!

Razvan Savaliuc,

www.luju.ro 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.