Nu va mai chinuiti cu Jurma

Publicat in Sorina Matei de catre Sorina Matei 08 Ianuarie 2019 1470 ori
Google+ WhatsApp
Nu va mai chinuiti cu Jurma
Nu va mai chinuiti cu Jurma

1. Nu vă mai chinuiţi cu Jurma. Jurma nu trecea de secţia de procurori a CSM, secţie care i-a şi blocat/amânat de prima dată prelungirea delegării. În secţie sunt în total 6 membri. Cu sau fără Toader, cu sau fără Lazăr, Jurma n-ar fi trecut. Voturile celor 2 n-au contat, pentru că mai erau 4 împotrivă. Ca atare, i s-a oferit astăzi, pe ultima sută, o variantă elegantă. Să se retragă singură. Ca să nu fie picată. Şi s-a retras.


2. Nu vă mai chinuiţi nici cu Florea. Florea, preferata PSD, nu trece pentru că propunerea lui Tudorel încalcă Decizia 358 a CCR pe Kovesi, punctul 101, şi Ordonanţa lui Tudorel 92 care prevede o altă procedură de numire a şefului DNA, procedură care nu a fost respectată. Propunerea trimisă la Cotroceni cu Florea este NULĂ. Klaus are 2 argumente de legalitate s-o respingă. Nici dacă ar vrea să o numească nu poate.


3. Ce se întâmplă acum? Până e delegat cineva la DNA, conducerea în mod legal e asigurată de adjuncţi. Şi surpriză, graţie modificării legii 303(282/2018) şi Ordonanţei 92 a lui Tudorel procurorii în funcţiile de conducere din PÎCCJ pot fi delegaţi acum de secţia de procurori a CSM.https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1/16/1f602.png");">