Cel mai anti-romanesc Raport MCV, opera lui Timmermans si a stapanilor lui

Publicat in Razvan Savaliuc de catre Razvan Savaliuc 13 Noiembrie 2018 290 ori
Google+ WhatsApp
Cel mai anti-romanesc Raport MCV, opera lui Timmermans si a stapanilor lui
Cel mai anti-romanesc Raport MCV, opera lui Timmermans si a stapanilor lui

Am citit Raportul MCV pe 2018 si m-am lamurit, ca si in anii precedenti, ca este aceeasi maculatura diversionista, scrisa de persoane corupte de putere, care fac jocul unor mai mari de la Bruxelles, care vor ca Romania sa se afle sub un deplin control politic si economic

In ce scop, putem sa ne imaginam fiecare: dar cu siguranta scopurile sunt eminamente economice. Partidul aflat la putere in Uniunea Europeana – Partidul Popular European, urmareste cu asiduitate sa elimine de la conducerea tarii orice partide alese la vot de romani si sa reinstaureze “guvernul tehnocrat” Ciolos.

Cumva credeati ca Uniunea Europeana este libera de coruptie, cum pretinde? Va inselati! E poate cea mai mare generatoare de coruptie catre statele est-europene, in politica carora nu inceteaza sa se amestece cu brutalitate, incalcand exact perceptele Uniunii Europene, care incurajeaza comunitatile sa-si decida destinele. Ia sa fi dat Romania Portul Constanta, olandezilor, sa faca ei cea mai mare linie maritima Constanta – Rotterdam, sa vedeti ce lapte si miere era Frans Timmermans...

Unii spun ca UE a fost creata tocmai pentru ca statele occidentale sa poata jefui legal tarile estice, fara razboaie, dupa caderea comunismului in zona. Nu pot merge atat de departe, pentru ca UE are fara indoiala un fundament regional uman si generos, dar nu pot sa ma prefac ca nu vad ca toate rapoartele MCV din ultimi 10 ani sunt profund mincinoase, falsifica prin omisiune, si apara abuzurile facute de parchete si instante impotriva alesilor neamului, a oamenilor de afaceri autohtoni, a magistratilor incomozi si presei libere.

Raportul MCV nu merita nici macar un part, si trebuie ignorat cu desavarsire de coalitia majoritara. Pot sa faca in fiecare an asemenea rapoarte, ce mai conteaza, degeaba explici unor politruci de rea-credinta, care nu vor sa vada realitatea din Romania.

Hai sa disecam un pic Raportul, ca sa vedeti ce dubla masura si mizerie ascunde

1 - Iata cum Raportul UE ascunde si incurajeaza politia politica, pe patentul vicepresedintelui CE Frans Timmermans:

La punctul 2 – “Situatia generala” din Raport se afirma o enormitate, anti-natura, prin care MCV se desfiinteaza pe el insusi: “...Aceste protocoale secrete au fost invocate drept motiv pentru adoptarea unor modificari legislative intempestive si pentru criticile severe la adresa magistraturii. Modul de functionare a serviciilor de informatii nu tine de competenta UE si nu intra in sfera obiectivelor referinta ale MCV. Instantele sunt cele care au rolul de a stabili daca alegatiile in cauza privind abuzurile sunt intemeiate sau nu si daca ar fi necesara o ancheta deschisa si impartiala pentru a se stabili daca au existat sau nu deficiente sistemice, ca de exemplu strangerea ilegala de probe sau exercitarea unei influente ilegale asupra magistratilor, si daca garantiile juridice existente trebuie sa fie consolidate...”

Ca de ticalos sa fii, sa pretinzi ca ne monitorizeze pe MCV, adica pe Justitie, si sa faci pe tampitul ca nu te intereseaza activitatea serviciilor de informatiii, facandu-te ca nu vezi ca atat PICCJ, dar mai ales ICCJ au avut protocoale cu serviciile, facand “camp tactic” in Justitie. Cum adica sa afirmi ineptia “Instantele sunt cele care au rolul de a stabili daca alegatiile in cauza privind abuzurile sunt intemeiate sau nu...” si sa te faci ca nu vezi ca insasi Inalta Curte a semnat contract de colaborare cu SRI?

Minune mare: frazele de mai sus sunt desprinse aidoma din raspunsul dat de vicepresedintele CE Frans Timmermans, in ianuarie 2018, redactiei Lumea Justitiei, ca reactie la amplul Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii din perioada 2005-2017” realizat de redactia noastra si transmis cu posta speciala de la Bruxelles pe numele vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans (in limba germana) si a Verei Joukova (in limba engleza) comisarul european pe justitie. “Criteriile din cadrul MCV nu se extind la activitatile de informatii si controlul democratic asupra acestor activitati si din acest motiv nu fac obiectul rapoartelor MCV”, ne spunea in ianuarie 2018 Frand Timmermans - citeste aici – si iata ca aceasta aberatie a fost preluata integral si in Raportul MCV.

Mai vreti alta dovada ca aici e mana lui Timmermans? Acest individ care si-a permis in Parlamentul European sa ameninte Romania ca va suporta consecintele? Si care apoi se susotea cu madam Monica Macovei?

2 – Iata cum Raportul UE ascunde abuzurile si incurajeaza dosarele fabricate politicienilor:

La pagina 15 din Raport se bate campii intr-o veselie: “Practica de a se pune presiune pe institutiile care au un rol esential in lupta impotriva coruptiei a dat nastere unor ingrijorari din ce in ce mai mari cu privire la capacitatea lor de a continua sa obtina rezultate si, prin urmare, la ireversibilitatea luptei impotriva coruptiei. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a constituit o tinta predilecta in ceea ce priveste exercitarea unei presiuni de natura sa aduca atingere independentei sale. Pe langa criticile dure in spatiul public si in mass-media formulate de politicienii de rang inalt, faptul ca atat in revocarea procurorului-sef in functie al DNA, cat si in propunerea de numire a unui nou procuror-sef al DNA nu s-a tinut seama de avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii a generat serioase indoieli cu privire la acest proces (…) Presiunea a fost extinsa asupra Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in special asupra judecatorilor Sectiei penale. Dupa cum s-a mentionat mai sus, guvernul a sesizat Curtea Constitutionala privind ICCJ. Aceasta se adauga presiunii din interiorul sistemului judiciar, aparand controverse atunci cand Consiliul Superior al Magistraturii nu a reinnoit mandatul presedintelui Sectiei penale a ICCJ, care se ocupa de multe cazuri de coruptie la nivel inalt, si atunci cand Inspectia Judiciara a fost sesizata cu trimiteri care il vizeaza pe presedintele ICCJ...”

Va dati seama cat de mincinosi sunt raportorii UE? Niciun cuvand despre sutele de achitari, de condamnarile Romaniei la CEDO pentru abuzuri judiciare (cazul primarului Mircea Gutau etc), de abuzurile facute cu SRI, cu probe mistificate constatate de instante, cu procurori cu comportamente de crima organizata. Saraca DNA e victimizata ca a fost “tinta presiunilor”, desi in aceasta unitate se pune problema unor raspunderi penale in masa a multor procurori. Auzi la raportori ca “Presiunea a fost extinsa asupra Inaltei Curti de Casatie si Justitie”! Niciun cuvant despre faptul ca Inalta Curte a devenit o instanta anti-cetatean, cu protocol semnat cu SRI si PICCJ; niciun cuvand despre faptul ca sefa ICCJ Cristina Tarcea s-a pus singura, peste lege, sefa Structurii de Securitate si a blocat prin adrese trimise instantelor accesul acuzatilor si avocatilor la mandatele de siguranta nationala si la documente clasificate folosite in acuzare; niciun cuvant despre faptul ca Inalta Curte si-a batut joc de mii de romani anulandu-le in civil calea de atac a recursului printr-o decizie de interpretare abuziva, in proces de indreptare de catre Curtea Constituionala; niciun cuvant despre faptul ca ICCJ a functionat ani in sir cu Complete de 5 abuziv constituite, cu incalcarea flagranta a legii, de a fost nevoie sa intervina Curtea Constitutionala sa restabilesca legalitatea, si ne punem acum problema a mii de revizuiri.

3 – Iata cum Raportul MCV, dupa ce condamna amestecul politicului in justitie, da ordine politice cum sa se faca justitie in Romania:

Si ca tacamul amestecului politic in treburile romaniei sa fie total, raportorii MCV fac in final exact ce condamnau in raport la adresa politicienilor romani. Se amesteca ei, politicienii de la Bruxelles, si dau ordine prin concluziile din raport, cum sa se faca si sa nu se faca legile justitiei. Iata in ce maniera brutala:

Legile justitiei

-Suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta ulterioare.

-Revizuirea legilor justitiei tinand seama pe deplin atat de recomandarile formulate in cadrul MCV, cat si de cele formulate de Comisia de la Venetia si de Grupul de state impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO).

Numirile/revocarile in cadrul sistemului judiciar

-Suspendarea imediata a tuturor procedurilor de numire si revocare aflate in curs care vizeaza procurori in functii-cheie.

-Relansarea procesului de numire a unui procuror-sef al DNA care sa aiba experienta dovedita in domeniul urmaririi penale a infractiunilor de coruptie si un mandat clar pentru ca DNA sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale in cazurile de coruptie.

-Numirea imediata, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspectiei Judiciare si numirea, in termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei institutii.

-Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu functii de conducere pana la intrarea in vigoare a unui nou cadru legislativ, in conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

Codul penal si Codul de procedura penala

-Inghetarea intrarii in vigoare a modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala

-Redeschiderea procesului de revizuire a Codului penal si a Cosului de procedura penala...

Adica politicienii romani nu au voie sa faca legile dupa realitatile interne, dar ei - politicieni de la Bruxelles – au voie sa ordone cum sa ni se faca legile si numirile in sistem.

De cand a ajuns Raportul MCV, care este un instrument de monitorizare si cooperare, un instrument de dictare? Zici ca a fost scris de Monica Macovei si ONG-urile lui Soros.

Ati inteles ca in colonia Romania trebuie sa facem cum vor ei, nu cum ne trebuie noua? Nu sunt oare mai corupti politicienii de la Bruxelles decat politicienii nostri, cand fac exact cea altora le interzice sa faca?

Raportul MCV, ca si prestatia personala a vicepresedintelui CE Frans Timmermans fata de tara noastra, nu va avea niciun efect in planul reformei in Justitie, care este ireversibil impotriva abuzurilor. Doar va acutiza si mai mult sentimentele anti-europene a multora dintre romani, care vad cu ochiul liber minciuna si dubla masura.

* Cititi aici integral Raportul MCV

Razvan Savaliuc,

www.luju.ro