Ce interes personal are Iohannis, iată ce va face

Publicat in Razvan Savaliuc de catre Razvan Savaliuc 18 Octombrie 2018 289 ori
Google+ WhatsApp
Ce interes personal are Iohannis, iată ce va face
Ce interes personal are Iohannis, iată ce va face

"Iohannis are interesul să fie oameni din vechea gardă, președintelui îi convine situația actuală, să nu vină cine nou care să urgenteze dosarele în care apare el".

Păstrarea propunerii ca Adina Florea să fie noua șefă a DNA a stârnit multe comentarii, majoritatea fiind favorabile ideii că președintele Klaus Iohannis o va respinge.

Una dintre cele mai avizate opinii este a lui Răzvan Savaliuc, jurnalistul de investigații care observă și cunoaște în detaliu ceea ce se întâmplă în lumea Justiției.

"Cred că va președintele Iohannis va tergiversa răspunsul și va respinge propunerea numirii Adinei Florea la DNA", consideră Savaliuc, comentând că președintele își va "întemeia refuzul pe avizul CSM".

Iohannis a și spus că are încredere în CSM, ca respecta deciziile CSM, atrage atenția Răzvan Savaliuc. Dar, Iohannis mai are un interes major, de data asta personal, atrage atenția fondatorul publicației "Lumea Justiției".

"Iohannis are interesul să fie oameni din vechea gardă", spune jurnalistul, "lui îi convine situația actuală, să nu vină cine nou care să urgenteze dosarele în care apare el".

Desigur, e vorba nu doar de dosarul retrocedării celebrei case din Sibiu, ci există informații privind afacerile uriașe cu terenurile din Șelimbăr, care l-ar viza pe fostul primar al Sibiului, actualul președinte al statului.

În privința faptului că Tudorel Toader a insistat cu numirea unei persoane avizate negativ de CSM, Răzvan Savaliuc este convins că ministrul știa ce face.

"Sunt convins că Tudorel Toader a făcut special asta, pentru ca Iohannis să nu mai poată respinge o a doua propunere", a declarat Răzvan Savaliuc la Antena 3, referindu-se la posibilitatea președintelui statului de a refuza o primă propunere venită de la Guvern (ministrul Justiției) privind procurorul șef al DNA.