Și-au asigurat prezența la Campionatul European!

Publicat in Sport 23 Iulie 2018 864 ori
Google+ WhatsApp
Și-au asigurat prezența la Campionatul European!

Recent, la Stara Zagora, în Bulgaria, a avut loc Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori. În cadrul competiţie, patru sportivi de la CSM Ploieşti și unul de la CSS Ploiești, au contribuit la medalii importante obţinute de România în probele de ştafetă. Cei patru sportivi ai CSM-ului au fost însoţiţi de secretarul general al Federației Romăne de Atletism, Augustin Iancu, şi de antrenorul Robert Munteanu. Astfel, Petre Rezmiveş şi Costin Homiuc au făcut parte din ştafeta de aur de la 4×100 metri, „tricolorii” reuşind să se impună cu un timp de 39.48 secunde şi să se califice pentru Campionatul European de la Berlin, din perioada 7-13 august. La rândul lor, Cristian Radu şi Constantin Andonii au fost membri ai ştafetei de 4×400 metri, care a obţinut medalia de argint cu timpul de 3.08.22 minute, reuşind, la rându-i, să se califice pentru competiţia europeană din Germania.

La această performanță a contribuit și David Năstase de la Clubul Sportiv Școlar, elevul profesoarei Maria Andrei. Tot cei de la CSS s-au remarcat, dar la o întrecere desfășurată pe stadionul Iolanda Balaș Soter, din București. Atleții pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei au reușit să obțină două titluri de vicecampioni ai României în probele de ștafete. Ștafeta 4 x 100 m băieți , în componența Andrei Toma,David Gudi, Andrei Niculiță, Andrei Patrichi, au reușit cu timpul de 47.54 sec. să intre în posesia medaliilor de argint, o performanță lăudabilă, în contextul în care, schimbul doi, David Gudi, a alergat aproape toată cursa șchiopătând, schimburile trei și patru, Andrei Niculiță și Andrei Patrichi, având evoluții remarcabile, recuperând și ducând echipa, de pe locul 5 la medaliile de argint! Ploieștenii au fost la 7 sutimi de secundă de titlul de campioni.

Clubul ploieștean a înscris două echipe la ștafeta 4 x 100+200+300+400 m, dar înainte cu două ore, trei sportivi dintre cei care câștigaseră cu o zi înainte medaliile de argint, au resimțit accidentări mai vechi, ei fiind înlocuiți cu sportivi cu o mai mică experiență, astfel rămânând o singură echipă în competiție. În componența Alexandru Blănaru, Leonardo Coancă, Ruben Chivi, Andrei Toma, echipa ploieșteană s-a mobilizat exemplar și a produs surpriza, obținând medaliile de argint cu timpul de 2.12.95 min. Un rezultat notabil a obținut și ștafeta 4 x 100 m fete, locul 4, în componența Daria Chirchiboi, Alexandru Daria, Denisa Pavel, Alexandra Teodoru.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.