Au alergat pînă au dat de aur!

Publicat in Sport 03 Iulie 2018 157 ori
Google+ WhatsApp
Au alergat pînă au dat de aur!

Atleții ploieșteni au alergat pînă au dat de aur, pe arena „Nicolae Dobrin”, din Piteşti. Aspirantul la medicină David Năstase, de la CSS Ploiești, a devenit campion național în proba de 400 m iar ştafeta de 4×400 metri de la CSM Ploiești a ocupat primul loc, rezultatele fiind obținute la Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori 1. Năstase, sportiv pregătit de profesoara Maria Andrei, a reușit cu timpul de 48.24 sec. să intre în posesia titlului de campion al României. Alergătorii de la CSS au mai obținut două medalii de bronz. Prima a fost adjudecată de același David Năstase în cursa de 200 m cu timpul de 22.14 sec. iar a doua medalie de bronz a fost obținută de ștafeta 4 x 400 m băieți, timp 3.25.26 min., în componența Andrei Năstăsache, Alexandru Săceanu, Florin Nica, David Năstase.

Ștafeta căștigătoare a CSM-ului s-a impus categoric reuşind să încheie cursa după 3.21.97 minute, cu un avans de aproape 4 secunde faţă de următoarea clasată. Seria medaliilor a fost deschisă de Mihai Lazăr, care a obţinut bronzul la 400 metri, cu 48.64 secunde, şi de ştafeta de 4×100 metri, care a fost tot a 3-a, cu timpul de 43.45 secunde. Lazăr şi-a completat participarea excelentă din competiţie cu o nouă medalie, de argint de data aceasta, cucerită în proba de 200 metri, cu timpul de 22.08 secunde. El a făcut parte şi din cele două ştafete, alături de Ovidiu Burcea, Eduard Statache şi Alexandru Geamănu. Astfel sportivii pregătiți de Augustin Iancu și Robert Munteanu au reuşit să intre în posesia a patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.

Evoluţie promiţătoare a avut și Alexandru Geamănu, CSM Ploiești, care a venit al 4-lea la 400 metri, cu 49.18 secunde, timp foarte bun în condiţiile în care el va fi juniori 1 şi anul următor. Rezultate notabile au mai obținut, de la CSS, ștafeta 4 x 100 m băieți – locul 6, în componența Nicolae Olteanu, Andrei Patrichi, Alexandru Săceanu, Florin Nica și ștafeta 4 x 100 m fete – locul 6, în componența Daria Chirchiboi, Andreea Chiriac, Denisa Pavel, Daria Alexandru. Următoarea competiție pentru atleții ploieșteni va fi foarte importantă fiind de nivel internațional. În perioada 14-15 iulie se va disputa Balcaniada de ștafetă, competiție găzduită de orașul turc Erzurum.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.