Peste 8 ani, în Canada, Mexic și SUA!

Publicat in Sport 13 Iunie 2018 353 ori
Google+ WhatsApp
Peste 8 ani, în Canada, Mexic și SUA!
Peste 8 ani, în Canada, Mexic și SUA!

Mondialul de peste 8 ani se va disputa în trei state! Astăzi, 13 iunie, Congresul FIFA reunit la Moscova a stabilit prin vot gazda turneului final mondial din 2026. 134 dintre voturile membrilor FIFA au mers către candidatura comună a Asociației de Fotbal din Canada, a Asociației Mexicane de Fotbal și a Federației de Fotbal din Statele Unite ale Americii.

Grupul format din cele trei state nord-americane pentru a aduce Cupa Mondială peste Ocean a fost numit UNITED 2026. Acesta a învins candidatura Marocului, care a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenți. Reprezentantul Federației Române de Fotbal la Congresul FIFA, președintele Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru grupul celor trei state căștigătoare.

„Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcționale, față de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilități doar în stadiu de proiect”, a precizat Răzvan Burleanu pentru siteul oficial al FRF. Turneul din America din Nord va fi cel mai mare din istorie, cu 48 de echipe participante, și va dura 34 de zile. După turneul care va debuta, măine, în Rusia, următorul Mondial va fi în 2022, în Qatar. Sursa foto:frf.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office