Romănia va reveni în Olimpia!

Publicat in Sport 11 Mai 2018 386 ori
Google+ WhatsApp
Romănia va reveni în Olimpia!

Naționala de volei feminin a Romăniei sub 19 ani va juca, din nou, la Ploiești. Peste aproximativ o lună și jumătate, Sala Sporturilor Olimpia va găzdui o nouă șansă a talentatelor voleibaliste romăne de a se califica la Campionatul European. În perioada 28 iunie - 1 iulie, Olimpia va găzdui jocurile care contează pentru ultima fază de calificare la EuroVolley U19.

În grupa H, alături de România, au fost repartizate Belarus, Norvegia și Germania. Primele două clasate se vor califica la turneul final din luna septembrie, care va avea loc în Albania. În cazul în care se vor clasa pe prima poziție, tricolorele vor evolua la Campionatul European în Grupa 1, alături de Albania, Polonia, Italia, Bulgaria și ocupanta locului secund din grupa I de calificare (Grecia, Slovacia, Slovenia, Olanda). Dacă se va clasa pe locul secund, reprezentativa țării noastre va evolua la turneul final în Grupa 2, alături de Turcia, Rusia, Serbia, Franța și câștigătoarea grupei I din faza a III-a a preliminariilor. În schimb, selecționata României sub 20 de ani va evolua în Cehia în faza a III-a de calificare la EuroVolleyU20M, alături de gazda grupei J, Grecia și Serbia. La turneul final, programat în Olanda în perioada 14-22 iulie, se califică doar echipa de pe primul loc.

În cazul în care vor reuși să termine pe prima poziție, "tricolorii" vor juca la Campionatul European în Grupa 1, alături de Olanda, Germania, Belarus, Finlanda și Portugalia. Romănia feminin și masculin a disputat primele runde de calificări tot la Ploiești, la sfărșitul lunii trecute. Însă nici fetele nici băieții n-au reușit calificarea directă. Adelina Ungureanu, Bianca Pașca și colegele au învins Belgia și Franța, dar au pierdut cu Belarus. Au prins totuși recalificările ca și în cazul băieților. Ovidiu Darlaczi, Florian Bartha și ceilalți voleibaliști au căștigat cu Austria și Suedia, dar au pierdut în fața Germaniei.  

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office