Romănia vrea aurul european!

Publicat in Sport 08 Ianuarie 2018 361 ori
Google+ WhatsApp
Romănia vrea aurul european!

Romănia vrea medalia de aur la Campionatul European din Bulgaria. A spus-o căpitanul echipei, Alexia Căruțașu, după ce voleibalistele sub 17 ani ale Romăniei s-au calificat la turneul final. Puștoaicele au reușit trei victorii din tot atătea meciuri pierzănd un singur set. După un dublu 3-0 cu Elveția și Suedia, a urmat confruntarea cea mai importantă, contra Belgiei. Fetele din Benelux au luat primul set după care, tricolorele au întors rezultatul prin multe faze spectaculoase, impunăndu-se cu 3-1 pe seturi. Au declanșat hora bucuriei printre lacrimi de fericire. A fost și o calificare-cadou, cu ocazia zilei de nume, pentru cele trei Ioane ale lotului: Căruțașu, Ionescu și Alupei. 

,,A fost o atmosferă foarte frumoasă! Mă bucur că ne-am calificat și sunt măndră de mine și de colegele mele. Fericirea este și mai mare pentru că ne-am calificat de ziua mea de nume și chiar nu știu cum să-mi mai exprim fericirea! Îi mulțumesc lui mami pentru acel superb buchet de flori, amăndouă am fost emoționate și am plăns. La Euro, cu siguranță vreau pe podium, vreau locul unu, vreau să facem ceva! "- a declarat Ioana Căruțașu. Atmosfera în ,,Olimpia" a fost ca la marile meciuri. Steaguri, tobe, vuvuzele, trompete și multă gălăgie. Tricolorele se înclină în fața publicului pentru susținere iar Florina Murariu, una dintre voleibalistele valoroase, spune că publicul a știut cănd să le susțină:,, În sufletul meu este bucurie și măndrie că ne-am calificat și am adus lumea la sală! Am fost foarte, foarte, foarte emoționate dar și cu ajutorul oamenilor am reușit să trecem peste. Vrem o medalie cat mai strălucitoare la Campionatul European, avem valoare să atingem acest obiectiv!".   

În schimb, băieții de la naționala sub 18 ani nu au reușit să treacă de adversarii lor. Cadeții au terminat grupa de calificare pe locul 3, după un succes, 3-0 cu Israel, și două înfrăngeri, 0-3 cu Belarus, și 1-3, cu Serbia. Naționala Belarusului a căștigat grupa și s-a calificat la Campionatul European din Slovacia.   

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office