Crăngașu pleacă de pe loc cu baschetul

Publicat in Sport 12 Septembrie 2017 Actualizat: 12 Septembrie 2017 497 ori
Google+ WhatsApp
Crăngașu pleacă de pe loc cu baschetul
Crăngașu pleacă de pe loc cu baschetul

Echipele de baschet seniori și senioare înscrise în Liga întăi reprezintă primele mișcări ale noului șef de la CSM Ploiești, Silviu Crăngașu. Baschetul masculin va avea ca obiectiv imediat promovarea, în mai 2018, în Liga Națională iar cel feminin, în maxim doi ani. La masculin nu avea cum să fie altfel din moment ce Cătălin Burlacu se va ocupa de această echipă. Conform lui Crăngașu, fostul internațional va fi coordonator-jucător fiind încadrat la un salariu de 4000 de lei. Burlacu se va ocupa de formarea lotului iar printre numele vehiculate este și cel al lui Levente Szijarto, cel mai galonat baschetbalist aflat în activitate. Toate acestea dezvăluite, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Sala Sporturilor Olimpia.

Secția de handbal, masculin și feminin, este următoarea pe lista lui Crăngașu în privința echipelor vizate pentru performanță. Însă ploieștenii, prahovenii, vor vedea handbal la acest nivel, din septembrie 2018 deoarece acum nu mai este timp iar de jucători nici vorbă:,, La handbal, în acest moment, clubul are grupe înscrise la juniori 1, atât la fete, cât şi la băieţi, urmând ca, în sezonul următor, să fie înscrise în liga a 2-a. Apoi, vom urma paşii spre performanţă. Avem sportivi împrumutaţi la alte grupări care le oferă un nivel superior de competiţie. Nu a existat timpul necesar pentru a face altceva în această toamnă, pentru că miercuri începe campionatul."

Este posibil ca o bază sportivă de mari dimensiuni să apară undeva în spatele tribunei oficiale a Hipodromului. Directorul CSM-ului a dezvăluit că își dorește acolo o bază de dimensiuni olimpice. Cu teren de fotbal, pistă de atletism și un bazin de natație. Acest proiect este în atenția primarului, a city-managerului și va fi propus spre aprobare Consiliului Local Ploiești:,, Este vorba despre o bază sportivă dedicată mai multor sporturi, fotbal, atletism, înot, în zona Hipodromului, pe o suprafaţă de 4 hectare, ce aparţine Primăriei Ploieşti. Ar fi un teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, o pistă de atletism cu nouă culoare plus zonă de aruncări şi un bazin de înot. Totul cu condiţia respectării standardelor pentru organizarea competiţiilor internaţionale. Proiectul este depus la patrimoniu, adus la cunoştinţa city managerului şi va fi adus şi la cunoştinţa Consiliului Local. Cu menţiunea că pentru suprafaţa de fotbal putem obţine o gratuitate din partea Federaţiei Române de Fotbal”.

Silviu Crângașu vrea să știe exact situația financiară actuală a clubului și de aceea i-a cerut primarului Adrian Dobre efectuarea unui audit financiar. Problemele cele mai mari sunt tot de natură financiară. Clubul are conturile blocate iar Crăngașu spune că a fost în audiență la conducerea ANAF Ploiești pentru rezolvarea situației:,, În acest moment, CSM are litigii în instanţă, popriri pe nerespectarea unor contracte şi, ca o consecinţă, sunt bani care se duc pe achitarea acestora. Conturile sunt blocate, dar am făcut diligenţe pentru deblocarea conturilor. Lucrăm la un dosar de reeşalonare a datoriilor către bugetul de stat. Acestea nu se referă la neplata unor taxe, ci este vorba despre o dublă impunere, acea ambiguitate creată în aplicarea legii de folosirea PFA-ului sau a contractelor sportive. Valoarea datoriilor pentru care s-au blocat conturile este de circa 144.000 lei, iar pe 28 avem proces pe această temă. Dacă pierdem, sperăm ca măcar această reeşalonare să ne permită deblocarea". Silviu Crăngașu a mai precizat că, deocamdată, nu a primit nici o solicitare oficială din partea CSA Steaua ca meciurile din cupele europene să le dispute în Sala Sporturilor ,,Olimpia".Foto:csmploiesti.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office