70 de milioane de euro și Legea Sportului, în 2017

Publicat in Sport 22 Februarie 2017 542 ori
Google+ WhatsApp
70 de milioane de euro și Legea Sportului, în 2017
70 de milioane de euro și Legea Sportului, în 2017

Bugetul Sportului pentru 2017 este un pic mai mare față de 2016 cănd a fost an olimpic, a spus Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului. Bugetul acestui segment are o creştere de 0,26% faţă de 2016. Dunca a declarat pentru prosport.ro că: 

"În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, am înfiinţat Consiliul Naţional al Mişcării Sportive. Fac parte din acest Consiliu: preşedinte – ministru MTS, vicepreşedinţi - secretarul de stat şi subsecretarul de la MTS, membri, la nivel de secretari de stat – Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Interne, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. În cadrul Consiliului, vom dezbate, o să discutăm Legea Sportului, vom asculta părerea oamenilor de afaceri, ce îşi doresc ei. Îşi doresc să finanţeze, dar vrem să auzim de la specialişti. Avem problemele de salarizare. Vă dau un exemplu, profesorii-antrenori au salariul minim pe economie, trebuie să reglăm şi lucrurile acestea. La orice activitate sportivă trebuie să implicăm toţi primarii, din acest motiv am cerut şi Ministerul Dezvoltării pentru că este un moment în care trebuie să conştientizăm problemele reale ale sportului. De când am venit ministru nu vreau să caut cine este vinovat, ştiu doar care sunt problemele. Am avut discuţii cu Federaţiile, cu Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport, cu cluburile care le avem în subordine, vreau să mă întâlnesc cu reprezentanţii presei pentru că ei ştiu foarte bine care sunt problemele, după care le analizăm, avem o radiografie clară şi cred că suntem responsabili de ceea ce se va întâmpla în viitor. Cu siguranţă, legislaţie, dacă eu stat nu pot să te sprijin financiar, măcar încerc să las o portiţă legală ca mediul de afaceri să vină în sprijinul sportului”, a precizat ministrul "sportiv" al Romăniei.

Ministrul vrea un moment zero, o lege clară a sportului iar nou-înființatul CNMS să regleze situația în toată țara nu cum se întămplă acum. La CSM București se plătesc contracte și se fac transferuri de sute de mii de euro iar la Ploiești, aflat doar 60 de kilometri de Capitală, echipe întregi au fost desființate, iar antrenorii și jucătorii au ajuns să-și ceară drepturile salariale prin tribunale!  Referitor la această situație, directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, a vorbit despre noile schimbări care ar trebui să apară în sportul romănesc: „Am fost, recent, împreună cu domnul viceprimar Cristi Ganea, care are, printre atribuţii, şi activitatea Clubului Sportiv Municipal, la noul ministru al Tineretului şi Sportului, domnul Marius Dunca, pentru a-i expune toate dificultăţile cu care ne-am confruntat. I-am prezentat toate problemele legate de modalităţile de plată a sportivilor, cu convenţii civile, cu PFA-uri şi se pare că a înţeles că aşa nu se mai poate. Trebuie să se schimbe cât mai rapid lucrurile, iar primii paşi făcuţi de domnul ministru sunt îmbucurători. Ne dau speranţe că vom avea, în curând, o lege a sportului care să precizeze clar modalitatea prin care sportivii pot fi remuneraţi, iar sportul va avea şanse să revină la nivelul din anii anteriori. Şi mă gândesc în primul rând la CSM Ploieşti, unde ne dorim să repunem pe picioare sporturile de echipă la nivel de seniori". 

 

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.