Frustrare și dezamăgire la fileu

Publicat in Sport 09 Ianuarie 2017 248 ori
Google+ WhatsApp
Frustrare și dezamăgire la fileu
Frustrare și dezamăgire la fileu

Voleibalistele Romăniei sub 20 de ani au terminat dezamăgite turneul de calificare pentru Campionatul Mondial. Romănia a început cu o victorie împotriva Estoniei, a doua zi a pierdut în fața Franței și în ultima zi mai păstra șanse cu  Olanda. Asta pentru că estoniencele le-au bătut pe franțuzoaice iar romăncele trebuiau să bată olandezele. Deși au făcut un meci bun gazdele au pierdut la zero disputa cu naționala batavă. Aceasta s-a calificat direct la mondialul din Mexic în timp ce Romănia a terminat ultima în grupă.

Una dintre jucătoarele de bază, Adelina Budăi-Ungureanu, se simte frustrată deoarece nu a simțit că adversarele au fost mai bune decăt ele:,, De asta este și dezamăgirea foarte mare pentru că ne-au bătut două echipe care nu sunt ma valoroase decăt noi! După mine trebuia să ne calificăm dar cred că nici nu am arătat suficient că ne-am dorit! Sper ca dat viitoare să facem acest lucru, să jucăm la adevrata valoare și atunci ne vom califica la un turneu final!"-a încheiat una dintre liderele Romăniei. Eșecul calificării a fost urmărit și de Gheorghe Vișan, președintele Federației Romăne de Volei. La final acesta era nervos mai mult din cauza părinților sportivelor care, în opinia sa, influențează negativ fetele. Însă acesta ar trebui să fie mai preocupat de nivelul antrenamentelor dar și de promovarea evenimentelor din subordinea sa indiferent de nivelul lor.

Antrenorul echipei naționale, Gheorghe Văraru, spune că fetele au făcut multe greșeli neprovocate și de aici s-au pierdut multe puncte, atăt cu Franța căt și cu Olanda:,, Calificarea s-a pierdut deoarece am greșit neprovocat la multe mingi trimise de adversare. Acolo s-a făcut diferența! Dacă fetele vor avea timp mai mult de pregătire eu cred că acestea pot obține performanțe mai ales că avem căteva jucătoare extrem de talentate cum sunt Eliza Varga, Adelina Ungureanu si Bianca Pașca". Voleiul este sportul momentului la Ploiești după ce baschetul și handbalul au dispărut iar fotbalul este la nivel de amatori. Sportul la fileu continuă la Sala Olimpia și săptămăna aceasta. Între 12 și 15 ianuarie, vor avea loc turnee  de calificare la Campionatul European pentru echipele naționale de cadete U18 și cadeți U19 ale României.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office