Volei de viitor la ,,Olimpia"

Publicat in Sport 06 Ianuarie 2017 Actualizat: 06 Ianuarie 2017 315 ori
Google+ WhatsApp
Volei de viitor la ,,Olimpia"
Volei de viitor la ,,Olimpia"

Romănia-Franța și Olanda-Estonia sunt meciurile zilei la Sala Sporturilor „Olimpia”! Ploieştiul găzduieşte partide din cadrul grupei C a fazei I europene de calificare la Campionatul Mondial de volei feminin pentru jucătoare sub 20 de ani. Echipa naţională a României, pregătită de antrenorii Gheorghe Văraru și Alexandru Cozma, a învins Estonia în primul meci iar Franța a pierdut în fața Olandei. La această oră se joacă Olanda-Estonia iar Romănia-Franța de la ora 19.00.

Măine, de la 16.30, Franța-Estonia urmat, de la ora 19.00, de Romănia cu Olanda, cea considerată favorita grupei. În lotul României se remarcă două sportive cu povești inedite. Acum cățiva ani prin Sala Olimpia alerga Alexia, fiica fostului campion la baschet cu CSU Asesoft Ploieşti, Virgil Căruţaşu. Timpul a trecut, fata a crescut și la numai 13 ani și 1.81 metri, Alexia Căruţaşu este componentă a naționalei Romăniei unde evoluează pe postul de universal iar CSM București este echipa sa de club. O altă prezență este cea a lui Elizabet Lenke Varga, o mulatră de 17 ani și 1.87 înălțime, de la Medicina Tărgu-Mureș. Conform clasamentului Federaţiei Internaţionale de Volei, la această categorie de vârstă, România ocupă locul 42 în clasament, cu două puncte. Pe aceași linie sunt şi reprezentativele din Olanda şi Estonia, în timp ce Franţa, care are trei puncte, se află pe locul 35.

Turneul final al Campionatului Mondial este programat în perioada 7-16 iulie, urmând să fie găzduit de Mexic, la Boca del Rio şi la Córdoba. Din preliminariile europene se vor califica doar două echipe, anume finalistele fazei a doua de calificare, care se va desfăşura între 18 şi 21 mai. La cea de-a doua fază preliminară se vor califica echipele câştigătoare din fiecare grupă a fazei întâi şi cele mai bune trei formaţii ocupante ale poziţiilor secunde. Foto:cev.lu

Realestate Paulesti

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office