Programul de guvernare sportiv

Publicat in Sport 05 Ianuarie 2017 429 ori
Google+ WhatsApp
Programul de guvernare sportiv
Programul de guvernare sportiv

Infrastructura "pe hărtie" privind programul de guvernare sportiv, 2017-2020, a fost publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor. În principal acesta prevede construcția mai multor baze sportive pentru multiple discipline:

"- La nivel naţional, construcţia a cel puţin două săli polivalente (10-15.000 de locuri);

- La standarde internaţionale, construirea a câte două săli specifice pentru următoarele discipline: atletism, gimnastică, tenis, scrimă, atletică grea (haltere, lupte, arte marţiale, box);

- Două baze nautice pentru caiac-canoe şi două pentru canotaj;

- Cel puţin 4 patinoare acoperite;

- 2 hipodromuri şi 1 velodrom."

Programul de guvernare mai prevede pentru sportul românesc:

- Alocarea a 1% din PIB, cumulat în următorii 5 ani, pentru sportul de masă şi pentru cel de performanţă;

- Prioritizarea federaţiilor sportive; Desemnarea a 10-15 federaţii în categoria "De interes naţional", care să beneficieze de finanţare suplimentară;

- Înfiinţarea unor centre naţionale de excelenţă (1-2), pentru sportivi de 14-18 ani, după modelul celor ale Federaţiei Române de Handbal, cu finanţări venite de la bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei, al federaţiei respective şi al administraţiilor locale;

- Înfiinţarea unui program naţional de recrutări în sport în parteneriat cu federaţiile sportive;

- Introducerea la Bacalaureat a unei probe obligatorii la disciplina Educaţie fizică;

Programul de guvernare, capitolul Tineret şi Sport, nu conţine obiective cu privire la Campionatul European de fotbal din 2020, deşi Bucureştiul va gazdui meciuri din cadrul turneului final şi s-a angajat la UEFA să modernizeze stadioane şi să creeze infrastructură.

Singura referire la EURO 2020 apare la capitolul Transporturi unde Romănia trebuie să se alăture în acest domeniu infrastructurii europene şi mondiale ţinând cont de nevoile specifice românilor. Prin infrastructura dezvoltată va crește economia, turismul, sportul prin competiţiile în care România este angrenată, Campionatul European de Fotbal, de a avea o legătură rapidă între oraşele României cu Europa şi întreaga lume".

Marius Dunca a fost învestit, miercuri, drept noul ministru al Tineretului şi Sportului. Noul ministru sportiv, în vărstă de 36 de ani, a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind demis de către Victor Ponta după incendiul din clubul Colectiv. Apoi, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO).

Realestate Paulesti

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office