Romănia are șanse mai mari să ajungă la un Campionat Mondial!

Publicat in Sport 28 Decembrie 2016 942 ori
Google+ WhatsApp
Romănia are șanse mai mari să ajungă la un Campionat Mondial!
Romănia are șanse mai mari să ajungă la un Campionat Mondial!

Echipa națională de fotbal a Romăniei nu a mai jucat la un campionat mondial de la ediția din 1998. La următorul mondial, cel din Rusia 2018, șansele de calificare sunt destul de mici dar la cele ce vor urma se poate ajunge. Grație președintelui FIFA, Gianni Infantino. Elvețianul susține că Federațiile de fotbal sunt pentru mărirea numărului de participante la Cupa Mondială la mai mult de 32 de echipe, a anunțat, astazi, seful FIFA, după cum informează agenția Reuters citată de Agerpres.

Infantino dorește creșterea numărului de selecționate care să joace turneul final al Cupei Mondiale până la 48, mai ales ca acest lucru nu ar necesita modificarea duratei de disputare a competiției. Federațiile la nivel mondial sunt "favorabile într-o majoritate covârșitoare" extinderii Cupei Mondiale, a precizat Infantino, care sugerase în urma cu ceva timp și varianta de disputare a turneului cu 40 de echipe. Gianni Infantino a făcut aceste afirmații cu ocazia celei de-a 11-a Conferințe internaționale pe teme de sport de la Dubai. El a explicat celor prezenți că un turneu final cu 48 de echipe reprezintă cea mai atrăgătoare structură din punct de vedere financiar, conform Reuters.

Conducătorul FIFA sugerase anterior organizarea pe viitor a Cupei Mondiale cu participarea a 48 de selecționate, dar care să implice un tur preliminar în urma căruia să rămână 16 echipe, care să se alăture apoi celorlalte 16 formații calificate direct. În momentul în care a fost ales la conducerea forului fotbalistic mondial, Infantino a promis că va extinde Cupa Mondială de la 32 de echipe, așa cum se derulează în prezent, la 40. Varianta mondialului cu 48 de formații se poate pune în aplicare nu înainte de 2026. Foto:sportivitate.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.