Doru duce dorul

Publicat in Sport 28 Decembrie 2016 701 ori
Google+ WhatsApp
Doru duce dorul
Doru duce dorul

Leonard Dorin Doroftei duce dorul sărbătorilor de altădată. Fostul campion mondial la box profesionist spune că în ziua de azi de bucuri de tot ce vrei, cănd vrei. El consideră că am devenit gurmanzi, ne place să măncăm mereu și nu mai avem răbdare ca toate bunătățile să le savurăm cănd este momentul lor:

,, Din păcate nu prea simți că-i sărbătoare. Știți de ce? Pentru că ne bucurăm de carne, de șorici, de tot ce vrei, cănd vrei și de aceea sărbătorile s-au mai diluat. Uite că n-avem nici zăpadă!". Lui Doroftei și nu numai i-ar fi plăcut să fie zăpadă amintindu-și că atunci cănd era copil, schimba des incălțările după ce se juca în mantia albă. Și de-abia aștepta sărbătorile de iarnă ca să mai facă un bănuț:

,, Înainte fiecare sărbătoare reprezenta ocazia să mai facem un bănuț, cu colindul, cu bună dimineața, cu sorcova! Mergeam cu plugu! Plugu mic, plugu mare...ce viață! Te bucurai de frumusețea acelor momente. Acum ai posibilitatea, în fiecare zi, să tai porcu, să pleci în vacanță la Miami și s-a dus sărbătoarea, gata!". Moșu Doroftei s-a înfruptat din tobă, șorici, lebăr, cărnați, piftie, sarmale și un vin deosebit. Pentru cei care se luptă cu mahmureala, Doroftei are la pub-ul său o rețetă specială compusă din castraveți în saramură dar și murături sub forma lui Moș Crăciun. 

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.