Premieră la Campionatul Mondial al Cluburilor

Publicat in Sport 09 Decembrie 2016 368 ori
Google+ WhatsApp
Premieră la Campionatul Mondial al Cluburilor
Premieră la Campionatul Mondial al Cluburilor

Asistenţa video pentru arbitri este folosită pentru prima dată într-o competiţie FIFA, în cadrul Campionatului Mondial al Cluburilor din Japonia, care are loc în perioada 8-18 decembrie în oraşele Yokohama şi Osaka, infromează site-ul oficial al FIFA.

"Este un mare progres în privinţa tehnologiei în fotbal. Suntem pregătiţi să testăm acest sistem, cu susţinerea IFAB, NTV şi Hawk-Eye - tehnologie care există deja în alte sporturi. În acelaşi timp, trebuie să amintim că pătrundem pe un teritoriu nou. Dar aceste teste vor fi extrem de folositoare pentru a vedea dacă sistemul este sigur sau dacă are nevoie de modificări", a declarat Marco van Basten, directorul pentru dezvoltare tehnică din cadrul FIFA.

Prin intermediul sistemului VAR (video assistant referees) vor fi analizate toate fazele dintr-un meci într-o cameră specială, iar de acolo sunt furnizate informaţii către arbitrul de pe teren, astfel că acesta poate corecta greşelile clare. Printre situaţiile incluse se numără goluri, penalty-uri, cartonaşe roşii şi erori privind identificarea jucătorului. Arbitrul central va lua hotărârea finală privind fazele de joc.

"Sistemul VAR a fost creat, ca tehnologia liniei porţii, să ofere un ajutor suplimentar pentru arbitru. Vrem să menţinem fluxul esenţial al jocului şi, ca întotdeauna, prima şi ultima decizie să aparţină arbitrului central. Principiile şi aplicarea practică a aceste tehnologii a fost explicată şi demonstrată în faţa arbitrilor prin intermediul unui program de antrenament", a declarat Massimo Busacca, şeful comisiei de arbitri din cadrul FIFA. Foto:jurnal.md

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.