Tinerețe fără bătrănețe

Publicat in Sport 10 Noiembrie 2016 464 ori
Google+ WhatsApp
Tinerețe fără bătrănețe
Tinerețe fără bătrănețe

Un antrenor de box uimește la 75 de ani! Prin stilul de viață pe care îl urmează, Emil Popa poate fi un exemplu pentru oricine. Maestrul intră, zilnic, la sala de forță, aleargă, sare coarda și face o mulțime de alte exerciții, de la 6 la 7 dimineața! Chiar și după șapte decenii de viață, maestrul Popa se menține într-o formă, fizică și psihică, extraordinară iar stilul său uimește multă lume:" Tinerilor nu le vine să creadă că urmez acest program de ani de zile. Acum o săptămăna, ceea ce nu mi s-a întămplat niciodată, un elev de-al meu de 14 ani a venit dimineață, la ora 6, să vadă într-adevăr că eu fac ceea ce le-am povestit!".

Unul dintre admiratorii longevivului antrenor este și luptătorul Amansio Paraschiv. Mă înclin în fața maestrului, spune și campionul ploieștean:" Emil Popa a fost primul meu antrenor. Este cel care m-a învățat să stau în gardă și toate celelalte. Sper ca și eu să prind vărsta dumnealui și să am același mod de viață!". Maestrul Emil Popa i-a asistat la colț pe Doroftei și pe Vastag, conducandu-i spre castigarea titlurilor mondiale dar și europene. "Moșu" Doroftei, asistat tot de Emil Popa, cucerea bronzul la Jocurile Olimpice de la Atlanta. Toate aceste performanțe au contribuit la titlul de Cetățean de Onoare al Ploieștiului. "Vikingul" s-a încărcat cu emoție pozitivă înaintea revanșei cu congolezul Chris Ngimbi. S-a antrenat la Sala "Voința", acolo unde s-a născut ca sportiv, împreună cu cel care l-a învățat primii pași în box. În cele cinci decenii de box, antrenorul ploieștean și-a făurit un palmares impresionant. Emil Popa i-a asistat la colț pe Leonard Doroftei și pe Francisc Vastag, conducăndu-i spre castigarea titlurilor mondiale la Berlin, Germania, 1995, si ale celor europene, la Vejlle, Danemarca, in 1996. În același an, Doroftei, asistat tot de Popa, cucerea bronzul la Jocurile Olimpice de la Atlanta. Sunt doar căteva dintre performanțele care i-au adus acestuia titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești.

"Vikingul" s-a încărcat cu emoție pozitivă înaintea revanșei cu congolezul Chris Ngimbi. S-a antrenat la Sala "Voința", acolo unde s-a născut ca sportiv, împreună cu cel care l-a învățat primii pași în box:" Am emoții mari cănd vin la Voința! Aici am învățat primii pași în box cu maestrul Popa, un colos al sportului romănesc. Îi recunosc vocea în orice condiții cănd strigă la mine și mă încurajează. De aceea sunt și mai ambițios și vreau să mă revanșez în fața congolezului Ngimbi!". Antrenorul are mare încredere în Amansio și consideră că acesta poate deveni cel mai bun din lume la nivelul său:" Are talent și vărsta ca să cucerească lumea! Sunt optimist și de data aceasta sper să-l bată pe congolez!". Înfruntarea dintre romănul Amansio și congolezul Ngimbi este main-event-ul ultimei galei Superkombat din 12 noiembrie. Ploieșteanul vrea să-l facă knock-out pe african și să termine 2016 într-un mod spectaculos! 

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.