Legendele nu mor niciodată!

Publicat in Sport 03 Noiembrie 2016 669 ori
Google+ WhatsApp
Legendele nu mor niciodată!
Legendele nu mor niciodată!

Costică Moldoveanu, legendele nu mor niciodată! Așa scria pe banner-ul pus la loc de cinste cu ocazia primei ediții a trofeului ce îi poartă numele regretatului antrenor petrolist. A fost mentor, antrenor și în primul rănd om. Era normal să fac acest turneu în memoria lui Constantin Moldoveanu. O spune Daniel Chiriță unul dintre vărfurile sutelor de copii pe care regretatul Costică Moldoveanu i-a lansat în fotbalul de performanță.

Chiriță a invitat la eveniment și o parte din foștii colegi ai lui Moldoveanu cum sunt Mircea Dridea, Camil Oprișan și Eduard Iuhasz. Dar și pe Gheorghe Moldoveanu, fratele lui Costică. Acesta a ținut să-i mulțumescă lui Chiriță pentru festivalul de fotbal organizat în memoria fratelui său:"Costică, Dumnezeu să-l odihnescă, îi plăcea să lucreze cu copii. Pe vremuri a avut în grijă un centru de 500 de copii. A fost peste tot după ei și a ajuns să-i promoveze, mulți ajungănd la liga întăi. Unul dintre cei ajunși acolo a fost și Daniel Chiriță. Cu această ocazie țin să-i mulțumesc că nu l-a uitat pe Costică și în memoria sa a organizat acest festival de fotbal". Startul finalelor a început cu un meci de old-boys în care au jucat Chiriță, Pura, Grama, Cristi Vlad iar pe margine Tavi Grigore și Giani Căpușă au depănat amintiri.

Meciurile copiilor de la cele 45 de cluburi din țară prezente la competiție au fost disputate cu ambiție și dăruire. Chiriță a rămas impresionat să vadă la cei mici cum își dezvoltă orgoliul de la vărste fragede. Un alt fost fotbalist, Petre Marin, este acum antrenor la o școală particulară împreună cu fostul coechipier Sorin Ghionea. El vrea ca astfel de turnee să producă căt mai multă materie primă pentru fotbalul romănesc. Echipele căștigătoare dar și cei mai buni copii pe posturile lor au primit plachete, diplome, medalii și premii din partea sponsorilor, invitaților și a organizatorilor.

   

   

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.