Dulcele gust al victoriei

Publicat in Sport 13 Octombrie 2016 456 ori
Google+ WhatsApp
Dulcele gust al victoriei
Dulcele gust al victoriei

"Generația de Aur" a Petrolului a avut parte de cel mai dulce cadou. La dineul oficial, organizat în cinstea victoriei, din 1966, contra lui Liverpool, eroii de atunci s-au bucurat, acum, de un tort imens, oferit de primarul Bușteniului, Emanoil Savin. Realizat în culorile roșu-galben și pe care erau scrise însemnele succesului.

Frații Dridea, Dincuță, Pall, Iuhasz și Oprișan au tăiat tortul aniversar în uralele tuturor. Au lipsit motivat Sandu Boc și Dumitru Munteanu. Atmosfera a fost întreținută de un acordeonist care a avut dedicații pentru toți seniorii petroliști. Lîngă ei au mai fost prezenți și foști fotbaliști din generațiile următoare ca Tavi Grigore, Gică Liliac, Haralambie Ion, Constantin Ştefan,  Ion Cojocaru, frații Crângaşu, Ion Eparu, Costel Lazăr, Cristi Vlad și Vivi Răchită. Campionii din '66 sunt bucuroși dar și triști deoarece unii dintre colegii lor nu mai sunt: Mișu Ionescu, Gică Pahonţu, Sandu Badea, Mihai Mocanu, Anton Munteanu, Petrică Dragomir, Gică Florea și Costică Moldoveanu. Cei rămași în viață au amintiri frumoase legate de acel succes memorabil.

Mircea Dridea a spus că acea victorie din 1966 a însemnat enorm pentru ei mai ales că fiind din estul Europei puțină lume le dădea șanse în fața campioanei engleze. Iar "Bibi" Dincuță avea 18 ani cănd a învins Liverpool iar acea izbăndă a însemnat "pașaportul" său către fotbalul mare. La vestiare, Gică Popescu, presedintele de atunci al Federației, a venit și i-a transmis că dacă va face un meci mare va fi chemat la echipa națională. Dincuță s-a ținut de cuvănt și a urmat o perioadă frumoasă cu turneul din Brazilia și vizitele la Pele și Garrincha. El a fost impresionat și de spectatorii prezenți la acea partidă care ajunseseră să stea pe bordurile de la marginea terenului. Sărbătoarea fostelor glorii va continua și sămbătă, de la ora 17, pe arena Ilie Oană. Va fi un eveniment cu multe surprize, un meci de old-boys și se va incheia cu partida de campionat CS Petrolul 52- CS Cornu.

   

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.