Colecția Petrolul-Liverpool

Publicat in Sport 12 Octombrie 2016 828 ori
Google+ WhatsApp
Colecția Petrolul-Liverpool
Colecția Petrolul-Liverpool

Astăzi se împlinesc 50 de ani de cănd Petrolul învingea, 3-1, pe Liverpool în Cupa Campionilor Europeni. Mărturii ale acelei memorabile partide sunt în posesia unui fan petrolist. Doru Alexiu este director în cadrul unei companii multinaționale dar și cel mai tare colecționar al istoriei Petrolului.

Doru și-a prezentat piesele grele ale întălnirii romăno-engleze. Biletul de meci, programul dar și fanionul partidei respective. Unul pe care nici măcar clubul englez nu îl are în vitrina sa. Pentru el toate acestea reprezintă istoria și măndria clubului pentru care îi bate inima. Suporterul petrolist a venit la întălnire doar cu o mică parte din iubirea sa pentru culorile galben-albastre. Are un glasor ca o biblie cu emblemele clubului petrolist iar deasupra veghează celebrul Pele. În interior se află ilustrate adunate din toate timpurile dar și echipa engleză învinsă de petroliști la 12 octombrie 1966. Pentru lucrurile prețioase legate de acel meci, fanul petrolist a primit oferte fabuloase din partea celebrului colecționar italian Marco Cianfanelli. Însă Doru spune că valoarea sentimentală a obiectelor o depășește pe cea materială.

Recunoaște că pentru acest hobby îți trebuie o doză de nebunie pozitivă, dacă se poate spune așa. Iar ultima sa deplasare spune totul în acest sens. Zilele trecute a fost pînă în Suedia, la un fan petrolist, care i-a dăruit noi materiale pentru colecția sa impresionantă. Suporterul adună materiale sportive dedicate Petrolului de peste 20 de ani iar de-a lungul anilor a făcut mari eforturi financiare dar și ca timp iar povestea lui dar și a Petrolului continuă.  

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.