Vivi Răchită: „Până nu se vor aduna cu toții la o masă la care să se vorbească aceeași limbă, nu vom avea o echipă prea curând!”

Publicat in Sport 26 Iulie 2016 2098 ori
Google+ WhatsApp
Vivi Răchită: „Până nu se vor aduna cu toții la o masă la care să se vorbească aceeași limbă, nu vom avea o echipă prea curând!”
Vivi Răchită: „Până nu se vor aduna cu toții la o masă la care să se vorbească aceeași limbă, nu vom avea o echipă prea curând!”

Petrolul Ploiești este în faliment începând din această vară, dar o altă echipă este pe cale să apară la Ploieşti. Pentru asta, un grup de foști mari jucători care au scris istorie pentru echipa fanion a oraşului, Petrolul ’52, și Uniunea Suporterilor Petroliști au prezentat primăriei două proiecte distincte, dar numai unul dintre acestea vor avea sorți de izbândă. Valeriu Răchită, consilierul pe probleme de sport al primarului și fost fotbalist, antrenor și conducător al Petrolului, retras din implicarea în construirea noii echipe, a vorbit despre situația actuala dintre cele două tabere.

„E greu să vorbim acum despre o nouă echipă. Dimineața era un proiect, după-masă a apărut celălalt proiect. Până nu se vor aduna toți la masă, să vorbească aceeași limbă, nu se va ajunge niciunde și nu vom avea o echipă prea curând. Săptămâna trecută m-am retras din orice tabără din cauza acestor neînțelegeri… Am făcut două proiecte și un stadion, dar am fost atacat! Am lucrat două săptămâni la planul managerial sportiv și la bussines plan și le-am predat suporterilor pentru a le ajusta așa cum ar fi decis. Din păcate, la ora asta, nu există oameni de afaceri care să susțină un buget necesar pentru a face performanță. Cu 50.000 de euro în prima fază este ceva foarte puțin, pentru că nu există nimic acum, nu există echipament, un autocar etc. Eu am zis că pentru startul din Liga a IV-a e nevoie de un buget de peste 200 de mii de euro pe an, fără centrul de juniori și infrastructură. Per total, cred că undeva la 350 de mii de euro ar fi un buget pentru a ține un club de fotbal serios, profesionist, care să ajungă în Liga I în 3-4 ani. Noi, ploieștenii, avem un mare atu, stadionul, brandul și mărcile sunt în proprietatea primăriei. Acum să vedem unde vor ajunge acestea!”, a declarat Vivi Răchită, în cadrul emisiunii „Execuții în direct” de la Sport Total Fm.

sursa: sptfm.ro

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.