Revenire spectaculoasă la CFR Cluj. Arpad Paszkany este din nou patronul clubului!

Publicat in Sport 08 Iulie 2016 1782 ori
Google+ WhatsApp
Revenire spectaculoasă la CFR Cluj. Arpad Paszkany este din nou patronul clubului!
Revenire spectaculoasă la CFR Cluj. Arpad Paszkany este din nou patronul clubului!

Arpad Paszkany a redevenit patronul celor de la CFR Cluj, echipă pe care a condus-o spre cea mai bună perioadă din istoria clubului.

Revenirea lui Paszkany lângă formaţia care a cucerit Cupa României la finalul sezonului trecut a fost confirmată de o cerere înaintată de avocaţii săi, care au solicitat procurorilor DIICOT ridicarea controlului judiciar al clientului lor.

"S-a interzis contactul direct sau indirect inculpatului şi preşedintelui clubului – dl Iuliu Mureşan - cu orice angajat al clubului, care nu mai funcţionează corespunzător, având în vedere că se efectuează cantonamente, pregătiri şi că va începe un nou sezon, astfel că se impune reînnoirea contractelor jucătorilor, efectuarea unor transferuri şi negocierea contractelor, urmând Super Cupa României, care se va desfăşura între CFR şi Astra. Întreaga activitate a clubului este blocată, întrucât acţionarul şi preşedintele nu mai pot da dispoziţii", a susţinut avocatul lui Paszkany.

În acelaşi timp, Paszkany a declarat în instanță că măsura dispusă îi afectează activitatea societăţilor de care depind sute de oameni, precum şi plata drepturilor în cuantum de 16,5 milioane de euro care se achită de două ori pe an, respectiv un total de 33 000 000 de euro, iar măsura de a i se interzice părăsirea ţării îi afectează colaborarea cu partenerii săi din străinătate, care sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia fotbalului românesc.

Solicitarea înaintată de avocaţi confirmă faptul că Arpad Paszkany a decis să preia din nou controlul clubului care, sub conducerea sa, a cucerit trei titluri de campioană şi trei Cupe ale României.

Paszkany a decis să renunţe la CFR în urmă cu doi ani, iar la începutul lunii iunie a acestui an a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat, alături de Iuliu Mureşan, de mai multe infracţiuni, printre care delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au demarat, la 19 mai, o anchetă de amploare la sediul grupării din Gruia. Anchetatorii au suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câştigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League și au început inițial urmărirea penală in rem.

Este vorba despre perioada 2008-2011 iar infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire a sumei de 8,5 milioane de euro din patrimonul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj de către persoane din cadrul societății care deține echipa de fotbal. Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles).

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.