Courtois şi Wilmots, din nou în conflict. Cei doi s-ar fi lovit, la finalul meciului cu Ţara Galilor!

Publicat in Sport 02 Iulie 2016 1539 ori
Google+ WhatsApp
Courtois şi Wilmots, din nou în conflict. Cei doi s-ar fi lovit, la finalul meciului cu Ţara Galilor!
Courtois şi Wilmots, din nou în conflict. Cei doi s-ar fi lovit, la finalul meciului cu Ţara Galilor!

Belgia a fost eliminată în sferturile de finală ale Euro 2016, după înfrângerea cu Ţara Galilor, scor 1-3, iar eşecul de la Lille ar fi dus la un nou conflict între portarul Thibaut Courtois şi antrenorul Marc Wilmots.

Potrivit presei belgiene, citată de Marca, cei doi s-au certat în vestiar la finalul partidei de pe Stade Pierre Mauroy, ajungându-se chiar la lovituri.

Nu este prima oară când Wilmots şi Courtois au un conflict la acest Euro. După înfrângerea cu Italia, scor 0-2, din prima etapă a grupelor, cei doi ar fi avut o altercaţie în avionul cu care echipa s-a întors în cantonament.

Deşi conflictul de la vestiar nu a fost confirmat, tensiunea din cadrul lotului belgian este evidentă, lucru dovedit de declaraţiile portarului lui Chelsea de la sfârşitul meciului, când a refuzat să-i găsească circumstanţe atenuante lui Wilmots pentru eşecul de la turneul final.

"Am făcut aceleaşi greşei tactice ca în meciul cu Italia. Am început bine, dar apoi am lăsat prea mult spaţiu adversarilor. Era o oportunitate cu care s-ar putea să nu ne mai întâlnim.

I-am spus antrenorului care este opinia mea în vestiar. Trebuie să ia singur o decizie", a declarat Courtois.

Deşi presa belgiană îi cere aproape la unison demisia, iar declaraţiile lui Courtois par să confirme că tehnicianul de 47 de ani a pierdut vestiarul, Wilmots a evitat un răspuns clar în privinţa viitorului său.

"Am spus că voi lua o decizie după Euro. Nu o voi face imediat după meci. Vom vedea", a spus Wilmots, care a trimis şi săgeţi în direcţia lui Courtois: "Este frustrat, după un sezon slab la Chelsea. Visul lui de a câştiga un trofeu s-a terminat".

Concluzia i-a aprţinut aceluiaşi Thibaut Courtois. "Este cea mai mare dezamăgire a carierei mele şi am jucat o finală de Champions League", a spus portarul de 24 de ani, referindu-se la înfrângerea din ultimul act al UCL suferită în 2014 cu Atletico Madrid, în faţa rivalilor de la Real Madrid, în prelungiri.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.