Nicio emoție pentru împlinirea unui vis... frânt!

Publicat in Sport 25 Iunie 2016 1974 ori
Google+ WhatsApp
Nicio emoție pentru împlinirea unui vis... frânt!
Nicio emoție pentru împlinirea unui vis... frânt!

În această după-amiază, la Păulești, s-a desfășurat returul meciului dintre echipa gazdă și Euromania Dumbrăveni, campioana Vrancei, test în urma căruia învingătoarea se încununa cu performanța de a evolua la un eșalon superior, respectiv liga a treia.

După o victorie concludentă în meciul tur, 3-1 la Dumbrăveni, elevii lui Iulius Mărgărit au tratat cu respect și jocul retur, izbânda cu 2-0 fiind fără niciun dubiu, oaspeții având o jumătate de ocazie în cele 90 de minute în timp ce păuleștenii s-au distrat copios, ratând cel puțin 6-7 ocazii de gol... de neratat! Printre care și un penalti, Decebal Nae (26) trăgând telefonat pentru un reflex relativ ușor al titratului Sava, nimeni altul decât fostul portar al echipei prahovene de eșalonul secund Hidrojet Breaza, pe vremuri! Era, atunci, deja, 1-0, scor stabilit în minutul 18, atunci când Negoiță, căutând în ultimul moment să evite un gol ca și făcut al aceluiași Nae, a “reușit” să deschidă scorul!

Curgând într-un singur sens, spre poarta bravului Sava, jocul a scos la rampă ușurința cu care Ciobanu, Nae și M. Mihai au tratat câteva mari oportunități de a crește ecartul. S-a întâmplat în ultimul sfert de ceas, Ciobanu (76, foto) reușind să dubleze avantajul cu toată opoziția bravului goal-keeper vrâncean.

La final, bucurie, poze, ceva dansuri, sloganuri, chiar și-un pahar de voie bună, toate pentru un sezon reușit, încununat cu promovarea și câștigarea Cupei României, faza județeană. Dar... cam atât! Pentru că, departe de a-și dori asta, oficialii echipei au ajuns la concluzia că Liga a III-a este o pălărie mult prea mare și costisitoare pentru comunitatea locală și, cu jumătate de gură, au admis că echipa nu va putea fi înscrisă la acest nivel, fondurile existente fiind insuficiente pentru a onora competiția!

Nu o să pot să fiu de acord cu o astfel de decizie care frânge aripile unui colectiv care a muncit și a reușit o astfel de performanță. Dar, într-o societate care încă se mai caută, decizia celor care nu și-au asumat să susțină un astfel de proiect pare, cât de cât, corectă! Pentru că, în opinia mea, mai bine să anunți asta din timp decât să te amăgești și să crezi că, într-un fel anume, poate-poate vei și reuși să faci ceva! Vreo șmecherie, eventual! Iar cei de la Păulești nu au vrut să facă niciun compromis...

Casetă

CS Păulești - AS Euromania Dumbrăveni 2-0 (1-0)         

Stadion: “Parcul cu Castani” Păulești. Spectatori: circa 600. Marcatori: Crăciun (18, autogol), Ciobanu (76).

CS Păulești: Rădulescu –Țugui, Pripu (c), Neacșu, C. Mihai (88 Iliescu) – Bărăgan, Butufei (74 Alexandru) – L. Dumitru, M. Mihai (81 Arnăutu), Nae (59 Cocoș) – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Euromania: Sava – Mihăilă, Negoiță, Gurguiatu, Săpunaru – Crăciun (74 Mihăiescu), Niță (55 Popa), Chivu, Stanciu (75 Lera)– Târcă (80 Apostolescu), Lachea. Antrenor: Daniel Bănică.

Cartonașe galbene: M. Mihai (47)/ Niță (26), Țârcă (40).

Au arbitrat: Cristina Trandafir – Mihaela Țepușă și Roxana Ivanov (toate din București)

Observatori: Irina Mârț și Andrei Simion (ambii din București)

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.