Echipa României a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică!

Publicat in Sport 19 Iunie 2016 1258 ori
Google+ WhatsApp
Echipa României a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică!
Echipa României a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică!

Echipa naţională a României a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică, găzduite în premieră de Coreea de Sud, notează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

La întrecerile din Namdong Gymnasium, contribuţia pentru acest rezultat a aparţinut echipei formate din Corina Constantin (individual feminin), Lavinia Panaete, Dacian Barna (perechi), Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna (trio), Bianca Gorgovan, Gabriel Bocşer, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Andreea Bogati (grup) şi Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze (Aerobic Dance).

Este pentru a 8-a oară consecutiv în istoria Campionatelor Mondiale când echipa României se află pe podium. Formaţia Chinei a cucerit medalia de aur, în timp ce Coreea de Sud şi-a adjudecat bronzul.

La finalul primei faze a Campionatelor, România a fost medaliată cu argint, în acest clasament reuşind să puncteze doar 11 din cele aproape 40 de ţări participante:

1. China 14 p, 2. România 18 p, 3. Coreea de Sud 21 p, 4. Ungaria 24 p, 5. Rusia 26 p, 6. Franţa 28 p, 7. Spania 29 p, 8. Argentina 6 p, 9. Brazilia 75 p, 10. Ucraina 107 p, 11. Mexic 107 p.

Concursul băieţilor a fost dominat de Daniel Bali (Ungaria), bronzul de la ediţia trecută, care a obţinut cel mai mare scor la individual masculin (22.450), lăsând să se întrevadă că nu prea ar avea cine să-l depăşească în finala de duminică. Reprezentanţii noştri, Mircea Zamfir şi Daniel Bocşer au încheiat pe locurile 9, respectiv 12.

În ceea ce priveşte perechile, în finala de astăzi vom asista la o dispută între cuplurile din Spania, Japonia, Ungaria, Italia şi România, în ordinea calificărilor. Lavinia Panaete şi Dacian Barna s-au clasat pe 5 sâmbătă. Bianca Gorgovan şi Lucian Săvulescu au încheiat pe 10.

În cursa pentru medalii la grup, Bianca Gorgovan, Gabriel Bocşer, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu şi Andreea Bogati se anunţă a fi în concurenţă directă cu China, după ce s-au clasat pe 2 sâmbătă, în spatele chinezilor. Finala acestei categorii este, de asemenea programată, pentru astăzi.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.