A-nceput cum s-a sfârșit! Fane Ștefan și Vivi Răchită dezgroapă securea războiului! (EXCLUSIV)

Publicat in Sport 15 Iunie 2016 3959 ori
Google+ WhatsApp
A-nceput cum s-a sfârșit! Fane Ștefan și Vivi Răchită dezgroapă securea războiului! (EXCLUSIV)
A-nceput cum s-a sfârșit! Fane Ștefan și Vivi Răchită dezgroapă securea războiului! (EXCLUSIV)

Nu mai este nicio noutate, pasiunea pentru Petrolul și al ei drum viitor nu poate fi ostoită. Atâta doar că, neputînd fi cu toții la conducere, cei care și merită să se afle în prim-plan se obosesc” în zeci și sute de contre, cele mai multe dintre ele în limbaj literar, uitând că elementul esențial se află mai degrabă în iarba de la “Ilie Oană”! Și că, se cunoaște, cel mai ușor în astfel de situații este să blamezi, să inflamezi, să uiți sau să răspunzi cu răutate! În loc să te și implici și să participi, efectiv!

Unul dintre foștii “petroliști” care a ales să comenteze și să tragă semnale de alarmă vizavi de un prezumtiv nou proiect este Constantin Ștefan. “Fane Chibrit”, așa cum mai este cunoscut fostul fundaș central al anilor 80, a recidivat după circa 5 ani de amorțire, el având, în 2011, cuvinte grele la adresa celor care conduceau Petrolul întrucât Valeriu Răchită, pe atunci manager general, nu a oferit invitații tuturor foștilor “petroliști”! Pentru ca acum, teoretic la un nou început, Fane să tragă semnale de alarmă pe pagina sa de Facebook!

Postarea lui Constantin Ștefan

Sper să nu se repete greșelile proiectului trecut, atunci când un grup restrâns de oameni alături de câțiva politicieni au acaparat această echipă de tradiție. La acel moment, totul s-a transformat în <<echipa mea>>, <<clubul meu>>, <<jucătorii mei>>! Toată suflarea <<petrolistă>>, fostele glorii, foștii oameni care au lucrat sau au ajutat zeci de ani acestă echipă, suporterii, cu toții au fost pur și simplu umiliți! Frații DRIDEA, IUHAS, DINCUȚĂ, OPRIȘAN, M. MARCEL, CRISTACHE, CRÂNGAȘU, COJOCARU, BUTUFEI, JIPA, LILIAC, HARALAMBIE, frații LAZĂR, O. GRIGORE, ȘT. MATEI, GREACA, SIMACIU, TOPORAN, TOMA, CATINCA, PREDA, BĂLĂCEANU, CHIRIȚĂ, LEAHU, ZMOLEANU, N. CONSTANTIN, MĂLDĂRĂȘANU, MÂRZEA, CĂLIN, URSEA, PANAIT, RUSE, frații GUȘĂ, PANCU, PITULICE și încă peste o sută de alți foști jucători față de care îmi cer scuze că nu i-am enumerat, de asemenea celor care nu mai sunt printre noi. Vă rog pe cei care încercați să puneți mâna, din nou, pe acest simbol, să țineți cont de ceea ce au făcut acești oameni! Nu transformați acest fenomen într-un act politic josnic! Nu puneți mâna pe palmaresul și tradiția celor mai sus menționați! Ei sunt artizanii, voi, profitorii! Sper ca suporterii să fie alături de cei care au scris istoria acestui MARE CLUB! a început Ștefan.

Iar, după un timp, acesta a mai adăugat ceva, incitat de unele răspunsuri și comentarii favorabile dar, mai ales, după întâlnirea pe care primarul Adrian Dobre, Andrei Volosevici și Valeriu Răchită au avut-o cu unii suporteri:

CĂTRE TOȚI SUPORTERII PETROLIȘTI! La întâlnirea din această seară, dumneavoastră și noi, fostele glorii ale ADEVĂRATULUI PETROLUL, am fost reprezentați de <<simbolul>> OCTAVIAN GRIORE. Ceea ce surprinde este faptul că el nici măcar nu a fost menționat în unele comentarii anterioare, pe Facebook. Asta denotă faptul că totul este deja stabilit! Proiectul nostru, al foștilor fotbaliști, și anume acela de a copia modelul POLITEHNICII TIMIȘOARA și de a forma o echipă nouă, imaculată, fără greșelile anterioare, este respins din start! În aceste condiții ne îndreptăm către un nou compromis, în care primarul și consilierul personal vor decide totul! Adică: <<managerul>>, conform salariului prezentat de presa prahoveană în mandatul trecut, 10.000 de euro lunar plus prime grase la victorie, în timp ce foștii mari fotbaliști - venind și dimineața și seara la antrenament - se mulțumeau cu 200 de euro pe lună! ȘI EI AU JUCAT LA PETROLUL MAI MULT DECÂT <<ALTUL>>: SOTIR, VICHY ANGELESCU, MÂRZEA, MANOLACHE, NAE FLORIAN, LILIAC, JIPA, CATINCA, BUTUFEI... Păcat! Dacă <<managerul>> renunța la 1000 de euro, atunci aveau și ei 300 de euro salariu! E clar că diferența ar fi fost foarte <<mică>>! Dacă <<managerul>> lua doar 2000 de euro pe lună (un salariu mai mult decât decent), atunci cei 8000 euro rămași × 12 luni = 96.000 de euro anual! Ar fi dezvoltat un Centru de Copii și Juniori la un nivel înalt, ce putea duce la descoperirea multor talente locale! Aștept comentarii din partea celor care vor binele NOULUI PETROLUL și resping o nouă tentativă de acaparare a ceea ce înseamnă spiritul <<PETROLULUI!>>, a conchis Fane.

După ce “managerul” Răchită a auzit “povestea” afișată pe facebook-ul lui Ștefan, imediat a reacționat. Din toate frazele aruncate mitraliat, am reținut mai multe teme de reflexie. Cea mai tranșantă: renunțarea la orice proiect legat de viitorul Petrolului!

Declarația lui Valeriu Răchită

“Da, era de așteptat, așa s-a întâmplat și după promovarea în prima ligă, atunci când poate că era normal să apară și intriga și frustrarea! A continuat în momentul în care s-a făcut acea greșeală, asumată de conducere, când mai mulți foști <<petroliști>> nu au mai intrat în posesia invitațiilor la inaugurarea noului stadion! Logic, nu se spune niciun cuvânt despre implicarea mea în construirea noii arene, a formării echipei, a promovărilor succesive, a tot ce a fost bine! Se tot aduce aminte despre salariul acela dar nu se spune niciodată că suma a fost mare doar în ultima perioadă a mandatului! Și că, una peste alta, din postura pe care am avut-o, am lăsat succesorilor un plus substanțial în visterie, Hamza fiind cumpărat de mine cu 5000 de euro și vândut cu 1.500.000! Asta ca și prim exemplu! Numai de aici se poate deduce un plus de 1.450.000 de euro, bani pe care mi-i puteam însuși întrucât contractul fotbalistului a stat la mine în sertar până în ultimul moment și-l puteam valorifica în interes personal! Și, sunt mulți cei care cunosc tot adevărul, am adus destui bani la Petrolul, de când am preluat echipa, din mai multe surse, sume rămase la dispoziția echipei, implicit a succesorilor! Mă simt umilit, acum, la momentul în care mulți suporteri ai echipei m-au rugat cu lacrimi în ochi să ajut din nou! Să facem o nouă echipă, după un proiect la fel de performant precum cel anterior! Repet, sunt umilit! Și, chiar acum, mai mult sau mai puțin surprinzător pentru cei care încă mai credeau în mine, anunț că mă retrag definitiv dintr-o cursă care nu era decât la stadiul de discuție și-i las pe toți cei care se pricep mai bine să facă din Petrolul o mare echipă! Poate că se pricep mai bine, poate că vor putea să strângă ei mai mulți bani pentru a duce Petrolul acolo unde îi este locul! Eu am făcut ce am putut, ce am știut mai bine pentru echipă, poate am și greșit, dar vreau să fie cu toții siguri că totul a fost făcut din inimă! Repet, poate vor putea ei să facă mai mult, să fie sănătoși și le doresc succes!” a încheiat Răchită.

Comentariile, firește, vă aparțin! În totalitate! Nu ezitați!

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.