Probleme la CFR Cluj. Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au fost puși sub urmărire penală!

Publicat in Sport 07 Iunie 2016 1304 ori
Google+ WhatsApp
Probleme la CFR Cluj. Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au fost puși sub urmărire penală!
Probleme la CFR Cluj. Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan au fost puși sub urmărire penală!

CFR Cluj este un club care are în ultima vreme tot mai multe probleme de ordin judiciar, deși pe plan sportiv echipa s-a descurcat destul de bine în aceste condiții.

Cei mai importanți oameni din conducerea clubului, Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan, au primit, în această zi, vestea că au fost puși sub urmărire penală și că se află sub control judiciar. Decizia a fost luată de către instanță, la solicitarea procurorilor.

Procurorii DIICOT au demarat, la 19 mai, o anchetă de amploare la sediul grupării din Gruia. Percheziţiile au fost derulate într-un dosar în care se fac cercetări privind fapte de constituire a unui grup organizat, delapidare şi spălare de bani.

Anchetatorii au suspiciuni de delapidare a patrimoniului clubului sportiv, legat de sumele câştigate de CFR Cluj ca urmare a calificării directe în grupele Champions League și au început inițial urmărirea penală in rem.

Este vorba despre perioada 2008-2011 iar infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire a sumei de 8,5 milioane de euro din patrimonul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj de către persoane din cadrul societății care deține echipa de fotbal. Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles).

De notat faptul că, înainte de finala Cupei, Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, îşi exprima speranţa că în scurt timp echipa va ieşi din insolvenţă. Alături de actuala conducere ar fi urmat să vină câţiva investitori potenţi financiar.

Datoriile clubului, înscrise în cererea de intrare în insolvenţă la începutul lui 2015, se ridicau la peste 90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane de lei (11,5 milioane de euro) erau datorii către stat.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.