Denisa Stoian va reprezenta România la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

Publicat in Sport 19 Mai 2016 1567 ori
Google+ WhatsApp
Denisa Stoian va reprezenta România la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!
Denisa Stoian va reprezenta România la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică!

La invitaţia Federației Române de Gimnastică Ritmică, cele două gimnaste legitimate la CSM Ploieşti, componente ale Lotului Naţional, Livia Harcan şi Denisa Stoian, alături de tânăra pretendentă la acest statut, Miruna Ciocîrlan, au participat la cea de a XV-a ediţie a Turneului Internaţional de Junioare din cadrul evenimentului Grand Prix & Irina Deleanu Cup, desfăşurat la Bucureşti, în Sala Polivalentă, în perioada 13-15 mai 2016. Competiţia a fost organizată de Federatia Română de Gimnastică Ritmică, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Ministerul Tineretului şi Sportului, sub auspiciile Federației Internaţionale de Gimnastică şi ale Uniunii Europene de Gimnastică.

În competiția junioarelor au participat 11 echipe compuse, în total, din 27 de gimnaste din 9 ţări: Polonia, Belarus, Rusia, Franţa, România, Estonia, Finlanda, Israel, şi o singură concurentă din Cehia. Belarusul a înscris două echipe, iar Romania - trei, reprezentantele CSM Ploieşti concurând ca echipa a treia, cu menţiunea că numai cea mai bună performanţă a ţărilor cu mai multe echipe a intrat în clasament.

A fost un concurs foarte greu, cu echipe formate din gimnaste deja selecţionate în loturile desemnate pentru Campionatele Europene ce vor avea loc la Holon, în Israel, în luna iunie a acestui an, iar, pentru noi, cu miza stabilirii echipei ce va reprezenta România la această importantă competiţie.

În prima zi s-a concurat cu cercul şi coarda, iar sportivele noastre au obţinut note bune: la coardă, Denisa Stoian - 14,450 şi Livia Harcan - 13,500, iar, la cerc, Denisa - 14,750 iar Livia - 14,300 - cele mai bune performanţe ale lor din acest sezon.

În a doua zi, s-a concurat cu mingea şi măciucile, Denisa obţinând 14,450 la minge şi 15,400 la măciuci, prima notă la acest obiect dintre toate prestaţiile gimnastelor din România, care i-a şi asigurat un loc în finală. Livia a prezentat o minge bine apreciată de arbitre, cu 14,650, cea mai mare notă obţinută de ea pana acum, însă, la măciuci, emoţiile ultimului obiect au împiedicat o execuţie la posibilităţile ei, obţinând doar 12,200 puncte.

La finalele din ultima zi de concurs, au avut drept de participare primele opt gimnaste cu cele mai mari note la fiecare obiect, câte una din fiecare ţară. Denisa a concurat în finala la măciuci, unde şi-a îmbunătăţit performanţa din calificări cu două zecimi, obţinând 15,600 puncte. Această notă a clasat-o pe locul cinci, după gimnastele din Belarus, Rusia, Israel şi Cehia şi înaintea celor din Polonia, Franţa şi Estonia. La celelalte obiecte, România a fost reprezentată, în finale, la coardă şi minge de Denisa Mailat - CS Olimpia Bucureşti şi la cerc de Sonia Ichim, de la CSM Arad.

La gala evenimentului, CSM Ploieşti a prezentat, prin Livia Harcan, Denisa Stoian, Miruna Ciocîrlan, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, momente de înaltă ţinută artistică, apreciate de toţi cei prezenţi în tribunele Sălii Polivalente.

Apreciind performanţele Denisei Stoian din cadrul acestui concurs, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a anunţat în timpul galei demonstrative ce a avut loc la încheierea competiţiei, calificarea sportivei ploieştene în echipa României, alaturi de Alice David şi Denisa Mailat de la CS Olimpia Bucureşti - antrenor Maria Gîrbă şi Elena Vlad şi Sonia Ichim - antrenate de Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova.

Antrenoarea Simona Puiu este mulţumită de rezultatele sportivelor înscrise în concurs, dar şi de Miruna Ciocîrlan, care a participat în afara competiţiei - ea neavând, încă, vârsta de juniorat - declarând că fetele au făcut progrese remarcabile de la ultima întrecere la care au participat - Turneul de la Atena, din luna martie, Denisa obţinând un plus de patru puncte, iar Livia, unul de două puncte.

Organizarea competiţiei a fost impecabilă, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, demonstrându-şi, încă o dată, priceperea în a coordona echipa care stă în spatele unor astfel de evenimente. Întrecerea a fost supervizată de Ursula Born, preşedinta Comitetului de Organizare a Grand-Prix-urilor din cadrul Uniunii Europene de Gimnastică Ritmică şi de Morinari Watanabe, membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.