La Ploiești, în parcarea de la AFI Palace, se reia competiţia de baschet “3x3 Superbet Tour Romania”

Publicat in Sport 18 Mai 2016 1785 ori
Google+ WhatsApp
La Ploiești, în parcarea de la AFI Palace, se reia competiţia de baschet “3x3 Superbet Tour Romania”
La Ploiești, în parcarea de la AFI Palace, se reia competiţia de baschet “3x3 Superbet Tour Romania”

O nouă serie de evenimente marca Sport Arena Streetball debutează în această săptămână. Ploiești Streetball este primul turneu din circuitul național 3x3 Superbet Tour Romania 2016. Înscrierile au început luni 16 mai, de la ora 15:00, și se fac în limita a 60 de echipe la toate categoriile sau până pe 19 mai, ora 23:59.

Evenimentul a fost promovat astăzi, la prânz, chiar acolo unde se vor disputa meciurile, în parcarea mall-ului AFI Palace. Au participat Oana Vâjială, Mall Manager AFI Palace, Cătălin Burlacu, președintele onorific al secției de baschet din cadrul CSM Ploiești, Dacian Vanc, coordonatorul secției, Angel Santana, baschetbalist al echipei ploieștene, ploieșteanul Ionuț Georgescu, managerul sportiv al Stelei, și Victor Astafei, fotbalistul Petrolului, un mare iubitor al sportului cu mingea la coș. Cu toții au avut discursuri elogioase la adresa evenimentului ce va debuta sâmbătă, imaginea completă fiind sintetizată de managerul mall-ului:

„AFI Palace Ploiești susține sportul și mișcarea în aer liber, de aceea în perioada următoare vom demara mai multe evenimente sub egida <<AFI ÎN MIȘCARE>>. Vom da startul cu turneul de baschet 3x3 și sperăm ca debutul competiției să fie unul cu rezultate cât mai bune pentru echipele care vor participa. Totodată, pentru luna iunie pregătim un alt eveniment, AFI Summer Run, unde îi vom provoca pe cei pasionați de mișcare la un cros în orașul nostru.”, a declarat Oana Vîjială, Mall Manager AFI Palace Ploiești.

3x3 Superbet Tour este un circuit naţional alcătuit din patru turnee, care se vor desfăşura în patru oraşe diferite (Ploieşti, Craiova, Bucureşti şi Contanţa). Cele mai bune echipe de la fiecare turneu se vor reuni în luna august, la Bucureşti, pentru 3x3 Superbet Tour Final. Toate categoriile de vârstă vor fi reprezentate, atât la masculin cât şi la feminin, începând de la puştii de sub 14 ani, până la seniorii de la categoria plus 35 ani, creând un eveniment de masă accesibil tuturor şi unde oricine poate deveni star. Câştigătoarea competiţiei la categoria Open Masculin va reprezenta România în FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3 care reuneşte cele mai bune echipe din lume şi a cărui finală mondială va avea loc în luna octombrie la Abu Dhabi.

Programul complet al 3x3 Superbet Tour

21-22 mai: Ploieşti Streetball (Ploieşti, AFI Palace)

11-12 iunie: Craiova Streetball (Craiova, Piata Mihai Viteazul)

1-3 iulie: Băneasa Streetball (Bucureşti, Băneasa Shopping City)

9-10 iulie: Constanţa Street Play (Mamaia, Hotel Perla)

26-28 august: TOUR FINAL (Bucureşti, AFI Palace Cotroceni)

Cu meciuri de baschet 3x3, concursuri , muzică non-stop şi alte momente de entertainment, fiecare eveniment în parte va fi o adevărată sărbătoare a baschetului în aer liber care va energiza oraşele gazdă şi îi va obliga pe toţi cei prezenţi să intre în joc, indiferent că sunt jucători sau spectatori.

De asemenea, anul 2016 reprezintă un moment important pentru pasionaţii de baschet 3x3, întrucât în urma acestui sezon 3x3 urmează a fi luată decizia privind includerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice la ediţia Tokyo 2020.

3x3 Superbet Tour 2016 este un eveniment marca Sport Arena Streetball și este susținut la nivel national de Superbet, Gatorade și Ursus Cooler. Official time-keeper: Casio G-Shock. Partener tehnic: Nike.

Ploiești Streetball este organizat în parteneriat cu AFI Palace Ploiești și Artsani.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.