Victorie fără dubii în ultimul meci din “semifinale”!

Publicat in Sport 13 Mai 2016 1286 ori
Google+ WhatsApp
Victorie fără dubii în ultimul meci din “semifinale”!
Victorie fără dubii în ultimul meci din “semifinale”!

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au încheiat în stil de mare echipă faza semifinală a Ligii I. Cu victorii pe linie în retur, băieții pregătiți de Eugen Ilie nu au stat la discuții cu Politehnica Iași, într-o partidă garnisită cu o doză consistentă de spectacol pentru suporterii prezenți în „Olimpia”.

Ultimul meci din cadrul fazei semifinale în Liga I a consemnat debutul româno-spaniolului Angel Santana în tricoul formației ploieștene. Cu fostul campion al României în garnitura de start, alături de bunul său prieten, Andrei Căpușan, cei doi împărțind vestiarul, în trecut, atât la CSU Asesoft Ploiești, cât și la CS Otopeni, gazdele au avut o primă repriză care a rivalizat, pe alocuri, cu perfecțiunea. În plan ofensiv, ploieștenii au lovit constant din spatele semicercului, prin Ionescu, Ciotlăuș, Movileanu și Santana, cvartetul gazdelor înscriind 36 de puncte în actul de debut, în vreme ce, în apărare, băieții s-au achitat bine de sarcini, închizând perfect culoarele către propriul panou. După aceste coordonate, scorul a luat proporții: 15-6 (min 4), 36-22 (min 23), 43-22 (min 27) - doar finalul reprizei fiind ceva mai „darnic” pe tabelă și pentru băieții lui Petre Măgurean.

Cu Gîrbea, Căpușan și Casale activi în tranziție, dar și la finalizare, CSM Ploiești a continuat să dicteze ritmul și în partea secundă, în fața unei formații ieșene care a existat doar prin fantezia lui Jones - artizanul mai multor acțiuni în viteză și reușite din „downtown”. De altfel, americanul și-a asumat majoritatea deciziilor în plan ofensiv, fără ca acest lucru să conteze cu adevărat pe tabelă în dreptul echipei sale, care depusese de mult armele: scor 71-49 (min 30). Astfel, ultimul sfert s-a jucat doar pentru statistici, cu băieții lui Eugen Ilie dozându-și efortul, dar, în același timp, reușind să presteze un baschet de calitate, în special pe faza de apărare. Ionescu, printr-o acțiune „coast to coast”, și Movileanu, de la distanță, au majorat și mai mult diferența la intrarea în ultimele cinci minute, scor 80-52, spre bucuria staff-ului tehnic al echipei ploieștene, care s-a ridicat, deseori, în picioare pentru a aplauda reușitele lui Dumitrescu și compania. Cum soarta partidei era pecetluită de minute bune, Eugen Ilie l-a trimis în teren și pe juniorul Topologeanu – care a și reușit, de altfel, să înscrie la ultimul atac, pentru o rotație completă, a tuturor celor 12 jucători înscriși pe foaia oficială.

Gazdele au fost susţinute din tribună şi de directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, de viceprimarul cu atribuţii de primar, Cristian Ganea, şi de preşedintele onorific al secţiei de baschet a clubului, Cătălin Burlacu. "A fost o victorie frumoasă, prin care băieţii şi-au luat revanşa după acel eşec de la Iaşi, şi prin care au arătat că speranţele la promovare sunt îndreptăţite. Mergem încrezători la turneul de promovare, seria de jocuri bune şi de rezultate pe măsură din ultima vreme dându-ne dreptul că fim optimişti", a spus, la final, directorul Cezar Stoichiciu.

Pentru CSM Ploiești urmează, acum, două săptămâni de antrenamente în perspectiva turneului de promovare, din perioada 27-29 mai.

CSM Ploiești – Politehnica Iași 92-62 (50-31)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 300.

CSM Ploiești: Ionescu, Dumitrescu, Ciotlăuș, Santana, Căpușan

Politehnica Iași: Hurjui, Rotaru, Vatra, Nicolae, Philips

Arbitri: Dragoș Nicolae, Alexandra Dincă, Dragoș Stan.

Comisar FRB: Badea Luca.

Scorul pe sferturi: 24-20, 26-11, 21-18, 21-13

CSM Ploiești: Movileanu (15 puncte), Ciotlăuș (16), Dumitrescu (5), Ene (2), Dogaru (2), Neagoe (1), Gîrbea (6), Topologeanu (3), Santana (13), Căpușan (8), Ionescu (14, 5gp), Casale (7). Antrenor: Eugen Ilie.

Politehnica Iași: Rotaru (1), Vatra (3), Nedelcu, Olaru, Hurjui (2), Nicolae (7), Philips (13, 5gp), Padineanu (3), Lorent, Jones (30), Gugoașă, Căta (3). Antrenor: Petre Măgurean.

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.