Petrolul – ACS Poli, duelul ultimei speranțe

Publicat in Sport 13 Mai 2016 1146 ori
Google+ WhatsApp
Petrolul – ACS Poli, duelul ultimei speranțe
Petrolul – ACS Poli, duelul ultimei speranțe

Cu patru etape rămase de disputat, Petrolul nu a abandonat lupta pentru salvarea de la retrogradare, sperând într-o victorie în partida cu ACS Poli Timişoara (luni, ora 18.00, stadion „Ilie Oană), dar şi într-un joc al rezultatelor favorabile, pentru a transforma finalul de campionat într-unul incendiar.

„Întâlnim, luni, Timişoara, o echipă care, şi ea, îşi joacă, probabil, ultima şansă de a rămâne în Liga I. Cu Poli am obţinut prima noastră victorie din acest play-out, sper să facem un meci bun şi acum, să luăm cele trei puncte şi să încercăm, astfel, să ne agăţăm, încă o dată, de ceea ce înseamnă ultima noastră speranţă de a rămâne în Liga I”, a prefaţat Ionel Gane duelul de luni seară. „Timişoara vine după un 2-2 cu Craiova, nu a câştigat de câteva etape, dar are jucători cu experienţă, care pot face oricând diferenţa. Trebuie să fim atenţi, să fim concentraţi, aşa cum am făcut-o în meciul cu CFR, şi trebuie neapărat să câştigăm acest joc”, a adugat tehnicianul „galben-albaştrilor”, cel care este de părere că lupta pentru evitarea retrogradării se va da până în ultima etapă. „Regretul nostru, pe acest final de campionat, este acela că depindem de rezultatele celorlalte echipe. Sigur că ne facem calcule, ne gândim şi la ce fac contracandidatele noastre, dar nu mai sunt multe etape şi chiar nu mai avem voie să facem paşi greşiţi. Ne-am luptat etapă de etapă şi nu suntem scoşi din calculele retrogradării, încă mai avem o mică speranţă şi ne agăţim de ea”, a spus Gane.

După victoria obţinută, vinerea trecută, cu CFR Cluj, petroliştii au avut liber până marţi, reluându-şi apoi antrenamentele la intensitate maximă. Deocamdată, pentru confruntarea cu ACS Poli nu sunt probleme de efectiv, doar Daniel Stana acuzând o contractură musculară, sperându-se însă ca el să fie apt până la ora întâlnirii.

În această dimineaţă, mai mulţi componenţi ai lotului, împreună cu Ionel Gane, au mers la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez decedat în urmă cu fix o săptămână.

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.