Toate echipele care l-au eliminat pe Guardiola în Champions League au câștigat trofeul!

Publicat in Sport 04 Mai 2016 1252 ori
Google+ WhatsApp
Toate echipele care l-au eliminat pe Guardiola în Champions League au câștigat trofeul!
Toate echipele care l-au eliminat pe Guardiola în Champions League au câștigat trofeul!

Pep Guardiola își încheie aventura pe banca lui Bayern cu o nouă eliminare în semifinalele UEFA Champions League - chiar dacă elevii săi au învins cu 2-1 - a treia în tot atâtea sezoane. Toate echipele care l-au eliminat pe catalan din cea mai importantă competiție continentală a cluburilor au câștigat în acea ediție trofeul.

Guardiola a jucat până acum 22 de duble eliminatorii în Champions League și a câștigat 17, de cinci ori fiind scos din competiție, de fiecare dată în semifinale. În precedentele patru ocazii, echipa care l-a eliminat a câștigat finala.

Au fost Inter, pe vremea când o antrena pe Barcelona, apoi Chelsea, tot pe banca formației catalane, Real și Barca, în ultimele două sezoane. Cele trei semifinale pe care le-a disputat cu Bayern le-a pierdut contra a trei formații iberice, Real, Barcelona și acum Atletico.

Învingătorul lui Guardiola de aseara, Diego Simeone, care ajunge în finală grație golului marcat de echipa sa în deplasare, a câștigat 7 din 8 duble dispute eliminatorii în Champions League, toate cu Atletico. A fost eliminat o singură dată în dublă manșă, în sferturi, anul trecut, de Real.

Niciun club n-a reușit cu același antrenor performanța pe care a realizat-o acum Simeone. Formația din Madrid va juca a treia finală europeană cu argentinianul pe bancă, după cea de Champions League din 2014, pierdută cu Real în prelungiri, și cea de Europa League disputată cu doi ani înainte la București și câștigată, 3-0, cu Athletic Bilbao. Două trofee Champions League are Guardiola în palmares, cu Barcelona, în 2009 și 2011.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.