Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros

Publicat in Sport 04 Mai 2016 Actualizat: 04 Mai 2016 832 ori
Google+ WhatsApp
Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros
Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros

Federaţia Franceză de Tenis a fost percheziţionată, ieri, de către autorităţile din Franţa, ca urmare a unei anchete în care sunt suspiciuni de deturnare de fonduri şi trafic de influenţă, anunţă cotidianul francez L'Equipe.

Biroul preşedintelui Jean Gachassin a fost o ţintă a procurorilor, care investighează atât acţiunile acestuia, cât şi ale Federaţiei Franceze. Cercetarea s-a concentrat asupra unei posibil trafic de bilete pentru Roland Garros, după cum relatează sursa citată.

Ancheta a demarat pe fondul unor tensiuni la nivel înalt între preşedintele Jean Gachassin şi Gilbert Ysern, fostul director general al FFT şi al turneului de la Roland Garros, demis la începutul lunii februarie. Acesta din urmă a fost înlocuit cu Guy Forget.

Presa franceză relatează faptul că Jean Gachassin ar fi vândut bilete unui prieten care deţine o agenţie de turism, acesta din urmă comercializându-le apoi la un preţ de cinci ori mai mare. În schimb, preşedintele FFT ar fi fost invitat la deplasările Federaţiei Franceze de Rugby în Turneul celor 6 Naţiuni, toate cheltuielile fiind, desigur, suportate de agenţia de turism care este parte în această anchetă.

Forul FFT este situat chiar în incinta complexului Roland Garros, care va găzdui începând din 22 mai al doilea turneu de Grand Slam al anului.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.