CSM Ploiești, 23 de medalii la Cupa “Tamara Costache”!

Publicat in Sport 25 Aprilie 2016 1232 ori
Google+ WhatsApp
CSM Ploiești, 23 de medalii la Cupa “Tamara Costache”!
CSM Ploiești, 23 de medalii la Cupa “Tamara Costache”!

Bazinul Vega a fost neîncăpător, sâmbătă şi duminică, cu prilejul celei de-a V-a ediţii a Cupei „Tamara Costache” la înot, competiţie organizată de CSM Ploieşti şi DTSJ Ploieşti, cu colaborarea CS Contratimp Câmpina.

În premieră, au avut loc două reuniuni, prima - sâmbătă, de la ora 15.00, iar cea de-a doua – duminică, de la ora 10, şi, tot ca o noutate, pe lângă proba de 50 metri liber, care a consacrat-o pe fosta mare sportivă în lumea nataţiei, copiii s-au întrecut atât la 200 metri mixt, cât şi în probe de ştafetă, 4x50 metri.

La capătul a două zile de concurs, s-au acordat în total 300 de medalii şi diplome, precum şi 34 de trofee „Tamara Costache”, 17 pentru fiecare câştigător al probei de 50 metri liber, pe categorii de vârstă, şi alte 17 pentru cele mai bune performanţe realizate la fiecare categorie de vârstă.

Înotătorii de la CSM Ploieşti, pregătiţi de Tamara Costache şi Ciprian Toma, au avut evoluţii foarte bune, bilanţul total fiind de 23 de medalii, dintre care 13 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz. Cele mai multe le-au cucerit Thea Stănilescu (6 - 5 de aur şi una de bronz) şi Ana Boştiog (6 de aur), ele fiind completate de Cristian Lupu (2 - 1 aur şi 1 bronz), Patrick Iacob (2 - 1 aur şi 1 argint), Cristina Tolea (2 - 1 argint şi 1 bronz), Aida Stancu (2 argint), Darius Radu (1 argint), Alesia Moghioroiu (1 bronz) şi Tamara Popescu (1 argint). Totodată, Thea Stănilescu (2004), Ana Boştiog (2003) şi Patrick Iacob (2009) au intrat în posesia trofeului „Tamara Costache” pentru cele mai bune performanţe reuşite la nivelul lor de vârstă.

Una peste alta, a fost o competiţie excelent organizată de clubul CSM Ploiești şi Direcţia Judeţeană pentru Sport Prahova (director Laurenţiu Nicolescu), cu contribuţia partenerilor de la Contratimp Câmpina.

Tamara Costache a fost campioană mondială în 1986 la Madrid, campioană europeană în 1987 la Strasbourg, a ocupat locul al VI-lea la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) şi a reuşit patru recorduri mondiale în proba ei favorită, 50 metri liber!

sursa: csmploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.