Petrolul – FC Botoșani, încă o “finală” pe “Ilie Oană”!

Publicat in Sport 21 Aprilie 2016 1266 ori
Google+ WhatsApp
Petrolul – FC Botoșani, încă o “finală” pe “Ilie Oană”!
Petrolul – FC Botoșani, încă o “finală” pe “Ilie Oană”!

Cu opt puncte obţinute în ultimele cinci etape, Petrolul a arătat că nu abandonează lupta pentru spravieţuirea în primul eşalon, iar mâine speră să bifeze o nouă victorie şi să recupereze, astfel, cât mai mult din handicapul care o separă de contracandidate. „Lupii” vor juca din nou pe „Ilie Oană”, cu FC Botoşani, echipă în faţa căreia au mai câştigat o dată în acest sezon pe teren propriu, partida urmând să înceapă la ora 20:30.

După ce, săptămâna trecută, au redescoperit gustul victoriei pe teren propriu, petroliştii sunt decişi să confirme, şi în faţa Botoşaniului, faptul că se află pe un trend ascendent. „Întâlnim o echipă care vine după o înfrângere drastică, 0-6 pe terenul lui CFR Cluj, şi care nu trece printr-o perioadă bună, pentru că se află şi ea, în acest moment, implicată în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu siguranţă, va fi un meci dificil, dar asta nu schimbă cu nimic ideea şi gândul nostru de a câştiga, mai ales că jucăm acasă, pe <<Ilie Oană>>, şi trebuie, astfel, să avem un atu. În ultima perioadă am crescut de la meci la meci şi sper ca şi mâine să facem un joc bun şi, mai ales, să obţinem toate cele trei puncte, aşa încât să micşorăm distanţa faţă de celelalte echipe pe acest final de campionat”, a declarat antrenorul principal al „galben-albaştrilor”, Ionel Gane. „Suntem, încă, la nouă puncte de locul de baraj şi dacă vom reuşi să câştigăm mâine ne putem apropia la şase, cu şase etape de jucat rămase până la final. Sperăm în continuare, încercăm să facem tot posibilul şi vom vedea la final unde ajungem. Echipa a jucat în ultimele etape, a adus puncte şi i-am simţit pe suporteri lângă noi şi la Chiajna, şi în meciul cu Voluntari dar, mai ales, în cel cu CS U Craiova. Îi aşteptăm şi mâine, în număr cât mai mare, pentru că ne ajută foarte mult”, a mai spus Gane.

Alex Benga: „Abordăm meciul cu încredere”

Unul dintre jucătorii de bază ai ploieştenilor, fundaşul central Alexandru Benga, crede în şansele Petrolului de a se salva de la retrogradare. „Începem returul acestui play-out cu un meci acasă şi avem mare nevoie de toate cele trei puncte ca să putem rămâne în lupta pentru supravieţuire. Având în vedere ultimele noastre prestaţii, pot să spun că aşteptăm cu încredere acest meci”, a afirmat Alex Benga. „Realitatea este că ne aflăm pe ultimul loc şi fiecare meci îl jucăm, astfel, cu sabia deasupra capului. Dar, mai sunt şapte etape, se pot schimba multe lucruri şi nu ne rămâne decât să luptăm până la capăt. Chiar am vorbit între noi în vestiar că trebuie să abordăm foarte serios toate meciurile care ne-au mai rămas de jucat şi să încercăm să scoatem din ele cât de mult se poate. Trebuie să dăm dovadă de profesionalism, să jucăm cu demnitate până la final”, a adăugat Benga.

Inez şi-a reziliat contractul, Sebastian Petre a intrat în lot

Pe parcursul acestei săptămâni, Petrolul s-a despărţit de fundaşul central francez Romain Inez, între cele două părţi ajungându-se la o reziliere amiabilă a raporturilor contractuale. „Evident, nu-mi place să pierd jucători, vreau să rămână toată lumea până la final, dar a fost dorinţa lui, a preferat să meargă acasă şi l-am înţeles”, a spus Ionel Gane.

În schimb, în lotul pentru confruntarea cu FC Botoşani va intra, în premieră, Sebastian Petre. Tânărul mijlocaş, în vârstă de 21 de ani, a crescut la juniorii Petrolului, continuându-şi, mai apoi, cariera la CS Blejoi, Conpet Ploieşti şi Dinamo II Bucureşti, înainte de a reveni, în această primăvară, în curtea „găzarilor”.

Altfel, pentru confruntarea de mâine nu sunt disponibili Daniel Stana şi Fabrice Begeorgi, ambii aflându-se în stare de suspendare.

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.