Victoria normalității

Publicat in Sport 20 Aprilie 2016 932 ori
Google+ WhatsApp
Victoria normalității
Victoria normalității

CSM Ploiești – CSM Focșani 28-21 (14-6)

În această seară, la Sala Sporturilor “Olimpia”, echipa masculină de handbal a CSM-ului Ploiești a câștigat entuziasmant în fața omoloagei din Focșani, 28-21 (14-8), stabilind în cea mai mare măsură echipa care va merge la barajul de supravieţuire, în detrimentul celei care va retrograda direct.

“Fluierați” desori inegal de către buzoienii Georgian Băducu şi Răzvan Voicu, elevii lui Dragoș Dobrescu și Ion Nicolae s-au autodepășit, practicând un handbal de calitate, oricum altceva decât am văzut de multe ori până acum. Având în Szopka un adevărat “înger păzitor” al porții, ploieștenii s-au impus categoric grație atenției cu care s-au apărat dar și a golurilor – unele de kinogramă – reușite de Botezatu, Turcu, Farcaș și Capotă.

S-a jucat dârz, la limita de sus a durității, ambele formații fiind pedepsite cu multiple cartonașe galbene și roșii.

La final, în fața unei săli slab populate (?!), Szopka&Co. au simțit impulsul fanilor devotați care i-au încurajat și susținut mereu, atât la necaz cât și la bucurie. Satisfacție finală cum a fost aceasta cu trupa moldavă, diferența de valoare fiind, repet, evidentă, în favoarea învingătorilor.

Poate că, respectând algoritmul sportului, și această trupă va fi ajutată pentru a trece cu bine peste barajul de supraviețuire în eșalonul de elită. Ulterior, după o analiză corectă și un management competent, CSM Ploiești să ajungă printre trupele de succes ale ierarhiei românești. Sportul prahovean are nevoie de echipe tari, la vârf, care să joace cu inima pentru oraș și culori, iar băieții care subjugă, nu odată, mingea mică, poate chiar merită atenția noastră și a celor ce-i păstoresc.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.