Gianni Infantino: Campionatul Mondial 2018 din Rusia va fi cea mai bună ediţie din istorie

Publicat in Sport 20 Aprilie 2016 1014 ori
Google+ WhatsApp
Gianni Infantino: Campionatul Mondial 2018 din Rusia va fi cea mai bună ediţie din istorie
Gianni Infantino: Campionatul Mondial 2018 din Rusia va fi cea mai bună ediţie din istorie

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal Asociaţie (FIFA), Gianni Infantino, a declarat, că este impresionat de stadiul pregătirilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2018, care va fi găzduit de Rusia.

Gianni Infantino a efectuat prima vizită în Rusia în calitate de preşedinte al FIFA. Infantino a început cu o inspecţie a stadionului Luzhniki din Moscova, unde a primit un raport privind progresul lucrărilor de renovare a arenei care va găzdui meciul de deschidere şi finala Campionatului Mondial din 2018. Infantino s-a întâlnit cu primarul Moscovei, Serghey Sobyanin, şi cu reprezentanţii Comitetului Local de Organizare, Alexey Sorokin şi Zvonimir Boban. Principalele subiecte de discuţii au fost dezvoltarea fotbalului din Rusia şi oportunităţile oferite de îmbunătăţirea infrastructurii pentru Campionatul Mondial.

"Sunt foarte impresionat cu progresele fotbalistice observate în Rusia, dar şi de planurile Federaţiei Ruse privind dezvoltarea acestui sport. Rusia este o ţară cu deosebită pasiune pentru fotbal, iar Campionatul Mondial va fi o oportunitate pentru a fi prezentaţi lumii. Campionatul Mondial din 2018 este parte din noua FIFA, noile proiecte pentru fotbal. Sunt convins că va fi cea mai bună ediţie World Cup din istorie. Totul merge conform planului. Stadioanele ar trebui să fie finalizate până în decembrie 2017. Arena Luzhniki a fost transformată într-un mod incredibil. Înăuntrul ei, fanii vor simţi atmosfera fotbalului adevărat. Este impresionant faptul că au fost păstrate părţile istorice ale arenei, în exterior, iar în interior va fi de ultimă generaţie", a declarat Infantino, potrivit FIFA.

Gianni Infantino a anunţat, în timpul vizitei din Rusia, că va fi testată tehnologia video pentru a ajuta arbitrii. "Vrem să susţinem arbitrii şi să transformăm în bine jocul de fotbal. Este un mesaj puternic pentru fotbal, ceva asteptat de către foarte multă lume. Sper că ediţia din Rusia va fi primul Campionat Mondial unde arbitrii vor primi asistenţă din partea tehnologiei video", a precizat Infantino.

Tehnologia video ar urma sa fie testată în următorii doi ani, pentru a ajuta la elucidarea fazelor importante din timpul meciurilor, cum ar fi golurile la limită, cartonaşele roşii, loviturile de la 11 metri şi alte erori majore. Asistentul video ar urma să comunice cu centralul chiar în timpul jocului şi ar avea dreptul să-l înştiinţeze pe acesta cu privire la cele văzute pe reluările oficiale.

Sistemul de arbitraj video este folosit cu succes în rugby, unde în urma unei faze litigioase, în special la eseuri, arbitrul principal întrerupe meciul şi solicită ajutorul colegului aflat în înaltul tribunei cu acces la reluările video.

Până la implementarea arbitrajului video, la EURO 2016 urmează a fi folosit sistemul "hawk-eye" pentru fazele controversate din zona liniei porţii.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.